Skal du gå på Projektakademiet?

team5 391654_483668678369795_728585776_n 316865_191036930966306_990702207_n 316706_380369858699678_772722217_n

 

Vil du være en del af Team 9 på Projektakademiet – august 2018 til maj 2019? Projektakademiet søger deltagere

Lad os gætte hvem du er! Du… … er ung, initiativrig og engageret. … ser muligheder i Nørrebro og vil bidrage til en positiv udvikling på Nørrebro. … vil udvikle events og projekter på Nørrebro. … vil motivere medansvar hos borgerne gennem inddragelse og medindflydelse. … vil udvikle dit personlige lederskab.   Hvis det er dig, så er du kommet til det rette sted! Projektakademiet er stedet for dig, som har hovedet fuld af ideer og gerne vil se dem virkeliggjorte! Vi er stedet, hvor du lærer at omsætte idé til handling.  Vi er stedet, hvor du har mulighed for at afprøve idéer, udvikle dig selv og dine evner til at skabe projekter, der skaber forandring.

Hvad forventer vi af denne ansøgning? Vi forventer at den udstråler din motivation for at blive optaget på Projektakademiet og giver os et indblik i, hvem du er, og hvad du gerne vil skabe med dine projekter. Vi ved, at folk er forskellige. Vi udtrykker os forskelligt og ser forskelligt på samme ting. Her hos KBH+Projektakademiet ser vi dette som en kæmpe styrke. SÅ BRUG DEN! Vær dig selv i din besvarelse.

Send din ansøgning senest d. 16. april 2018 kl. 00.00. Alle spørgsmål henvises til Kimmie Tentschert, som du kan kontakte på 27282419 eller kimmie.tentschert@askovfonden.dk

Du kan ansøge til team 9 HER

Læs mere om projektakademiet på www.kbhplus.dk/projektakademiet

Hvorfor Projektakademiet? Hos Projektakademiet arbejder vi for at skabe positiv social forandring ved at styrke unge til at handle og tage ejerskab for deres by og verden omkring dem. Vi tror på, at man som ung skal være medskaber af sin by, og være med til at skabe nye løsninger på de udfordringer, som eksisterer. Vi tror på, at social forandring altid vil være drevet af både fællesskaber og individer, som har lyst til at engagere sig, og som føler sig i stand til at gøre det. Vi tror på at kulturen kan skabe nysgerrighed, nye møder og styrkede fællesskaber. Vi tror på, der er brug for dig!

Hvad er Projektakademiet? Projektakademiet er en alternativ uddannelse, der uddanner unge handlekompetente kulturelle projektledere. På Projektakademiet går teori og praksis hånd i hånd, og vi er optagede af, at nedbryde skellet mellem klasselokalet og verden udenfor. Vi arbejder for at give dig den viden, de værktøjer og den erfaring, der skal til, for at du kan udvikle nytænkende og kreative kulturelle projekter baseret på muligheder og udfordringer i samfundet. Vi skaber et læringsrum og et eksperimentarium for dig, hvor du både vil udvikle dine kompetencer indenfor kulturel projektledelse og dit personlige lederskab. Vi arbejder med en bred variation af temaer i vores kulturelle projekter og med en bred vifte af samarbejdspartnere fra både det offentlige, det private og fra civilsamfundet.

Uddannelsen består af 4 moduler, som varer fra august 2018 til maj 2019 . Det er en frivillig og gratis uddannelse, som du kan tage ved siden af studie eller arbejde, og den er ikke SU-berettiget. Uddannelsen indeholder projektarbejde og undervisning to gange om ugen, tirsdag og torsdag. Undervisningen er om eftermiddagen/aftenen og i nogle tilfælde i weekender, så det er muligt at passe sit studie, arbejde og fritidsinteresser. Vi forventer, at du deltager i al undervisning og projektarbejde.

Hvert modul på uddannelsen er bundet op på et konkret projektarbejde, som I laver på baggrund af en samarbejdspartners konkrete behov, eller som afgangsprojekt I selv tager initiativ til. Du vil gennem de fire moduler beskæftige dig med et fællesprojekt, et kundeprojekt, et faciliteringsprojekt og et afsluttende projekt.  Undervisning og det praktiske arbejde skifter i intensitet. I nogle perioder er det mest undervisningen, der fylder, mens der i andre primært er fokus på projektarbejde, vejledning og coaching.

Vi er optagede af at finde de helt rigtige studerende til Projektakademiet, der både er motiverede, er forskellige fra hinanden og kan vokse gennem forløbet. Derfor omfatter ansøgningsprocessen både en motiveret ansøgning, som du har kreativ frihed til at udvikle, og en 2 dages optagelsesworkshop. På baggrund heraf bliver det endelige hold sammensat.

Lær Janni at kende

 

Lær Askovfonden KBH+ at kende. Hvis du ikke allerede har mødt Janni nede i vores Café kan du møde hende idag.

 

Hvad laver du i KBH+?  

Jeg er koordinerer det frivillige miljø og skal sørge for at det er fedt at engagere sig i Café Embla – både som kafferister, indretningsekspert og event-mager.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg var til møde i KBH+ en dag gennem mit tidligere arbejde og blev tiltrukket af musikken, der kunne høres på gangen og de mange forskellige mennesker og inspirerende aktiviteter.

 

Hvorfor har du valgt at arbejde i KBH+? 

Fordi det handler om at sætte mennesket og dets trivsel først. Her bliver det enkelte menneske set og værdsat for den, man er.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i KBH+?
Nærværet i huset og atmosfæren i Café Embla.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Chokolade (alternativt havregrød med kokos, kanel og frisk frugt, hvis jeg ikke har mere chokolade)

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? Hvorfor?

1) Plader af chokolade for at bevare humøret og håbet
om at blive reddet og kunne få mere chokolade
2) Nutella
3) Varm kakao

 

Yndlingsfilm?

Stort set alle Lars Von Triers film, men efter #MeToo-afsløringerne er glæden ved at se især Dancer In The dark betragteligt mindre.
Yndlingsbog?

Doppler – en sjov historie af Erlend Loe om en norsk mand, der vælger at forlade sin familie og det moderne stressede liv for at bo i skoven og får et elsdyrkid som bedste ven.

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Lige netop de ting, jeg føler for i øjeblikket, så jeg prøver at lægge så få planer for weekenderne som muligt.

 

Lær Clara at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Clara Hyrup.

 

Hvad laver du i KBH+?  

Jeg er eventkoordinatorelev og er tilknyttet kultur og frivillighedsteamet.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg har efterhånden været på KBH+ på alle tænkelige måder; som frivillig, som yogaelev, som gæst, som studentermedhjælper og nu altså som eventkoordinatorelev.

 

Hvorfor har du valgt at arbejde i KBH+? 

Fordi KBH+ er et af de fedeste og vigtigste steder for unge mennesker i København. Her er plads til alle, højt til loftet, pusterum, hjerterum, mulighedsrum og altid tid til en snak og en kop hjemmeristet slowbrew.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i KBH+?

At blive inspireret af alle de mennesker der er i huset.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Surt slik, anyday any time! Men det er altså kun juleaftensmorgen jeg spiser slik til morgenmad.

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? Hvorfor?

En safari hat, så jeg ikke bliver forbrændt og samtidig kan køre den fede jungle stil, en hængekøje så jeg kan chill all day og min kæreste så vi sammen kan leve det sprøde Ø liv.

 

Yndlingsfilm?

Min tålmodighed rækker ikke rigtig til film, så jeg ser mest serier. Lige for tiden elsker jeg Black Mirror og jeg ser altid venner når jeg ligger mig til at sove.

 

Yndlingsbog?

Igen, tålmodigheden mangler. Undskyld mor!

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Sove længe og lave absolut ingen ting – helst med en god ven i hånden.

 

December startede ud med masser af hiphopkultur

Først i december var københavnerne budt på hiphop til både morgenfest og i det københavnske bybillede.

Skrevet af Katrine, Simone, Oliver og Mikkel

Starten af december bød på meget mere end bare juletravlhed. I hele ugen blev der nemlig sat fokus på hiphop i alle afskygninger – både rap, breakdance, graffiti, beatboxing og alt hvad hiphop-kulturen indebærer.

Det skete, da Hip Hop Hub i samarbejde med KBH+ Projektakademiet og Kultur N sørgede for at sprede hiphoppen ud i det københavnske hood.

De morgenfriske kunne blandt andet starte deres torsdag morgen ud til MorgenBeats og dans i Hovedbibliotekets flotte forhal fra klokken syv til halv ti. Her varmede DJ MorUgle alle fremmødte op med gyldne beats, og rapperen Fabeldyret leverede heftige morgenrim, så der var gang i dansegulvet blandt Karen Blixen, N.F.S. Grundtvig, V. Hamershøj og mange af de andre kulturkanoner. Der var selvfølgelig morgenbrød og stærk kaffe i rigelige mængder til alle.

Undervejs i ugen kunne man også kunne støde på både rap og beatboxing i Københavns travleste busser, samt pop-ups med breakdance og hiphop rundt omkring i bybilledet.

Fredag aften sluttede hele ugen med brag på Støberiet på Nørrebro, hvor det sidste event, Rimfrost, blev afholdt. Det var en gratis koncertaften, hvor Mund de Carlo og Annelise fra Struglaz-kollektivet diskede op med rap i topklasse og tog venner med som Manus Bell fra HSP-kollektivet og Lady Smitta.

Boogie Pukki, Migidi Mansa og Stine Velour m.fl. fra Uncensored Records gav den også op, og havde det aldermæssige brogede publikum i sin hule hånd.

Men ingen hiphop-fest uden freestyle, dans og grafitti.
Derfor hostede Uncensored Records også freestylebattle, clashCPH bød op til en ægte hiphop dance-off og der var rig mulighed for at beundre graffiti-pieces skabt til lejligheden.

 

Alle arrangementer er lavet i et samarbejde mellem RAPOLITICS-projektet Hip Hop Hub, som er støttet af NordeaFonden og KBH+ Projektakademiet.

Hip Hop Hub er et landsdækkende netværk af ungegrupper og foreninger, der arbejder med at nyfortolke dansk kulturarv gennem hiphop-kulturen.

Fakta:

Link til MorgenBeats: https://www.facebook.com/events/2117061461652178/

Link til Rimfrost: https://www.facebook.com/events/512278589139352/

Hip Hop Hub: http://www.hiphophub.dk/

Rapolitics: http://www.rapolitics.org/

KBH+ Projektakademiet: http://www.kbhplus.dk/projektakademiet

 

Venskabeligt møde – Musik-banko på tværs af kulturer og livsytringer

Sammen med gæster fra værestedet Muhabet udviklede og afholdte vi en hyggelig musik-bankoaften. En aften hvor Muhabet inviterede til hygge med præmier og historier fra flere verdensdele på tværs af kultur og alder.

Skrevet af Karoline, August, Bothilde og Cilja

 

På en kold november torsdag inviterede en gruppe fra Projektakademiet Team 8 sammen med Muhabet – et værested for psykisk sårbare og flygtninge – indenfor til en omgang Boogie Banko i Muhabets hyggelige lokaler.

 

På denne dejlige eftermiddag – der dannede rammerne omkring et møde mellem gæsterne i Muhabet og forskellige mennesker fra nærmiljøet – blev der spillet Boogie Banko til den helt store guldmedalje. Boogie Banko er en version af banko, hvor tal er udskiftet med sange, hvilket gav anledning til massere af snak og dans blandt deltagerne.

Så selvom man ikke gik hjem med aftenens hovedpræmie – var der masser af latter, god stemning og nye bekendtskaber at tage med hjem.

 

Muhabet er som sagt et værested for psykisk sårbare og flygtninge, der ligger på Nørrebro, og de har altid brug for flere frivillige, så hvis DU kunne tænke sig at blive frivillig på Muhabet – så tjek det ud her

Tak for i år!

Tak til alle jer der har været en del af vores 2017!

2017 har været et begivenhedsrigt år for os, og for det vil vi meget gerne sige stort TAK for, til alle der har været en del af det 🙂

I forbindelse med årets afslutning er der blevet lavet et årsskrift for Projektakademiet, for dem der kunne have lyst til at kigge med er den her: årsskriftPA2018

Rigtig glædelig jul og vi glæder os til at se jer i det nye år!

Hiphop + Hotdog

De unge havde det rigtig sjovt på en cafe på Nørrebro uden at drikke alkohol

Af Pia, Sallie, Caroline og Linda

Nej, du ser ikke syner, du læste helt rigtigt: Det kan godt lad sig gøre at have det sjovt uden alkohol. En masse unge mennesker morede sig på Café Embla, hvor de spiste veganske-, grise- og halalhotdogs, imens Dj Vakle vendte plader, og de unge kastede håndtegn til hiphop koncert uden en eneste dråbe af alkohol hele aftenen.

Tidligere på ugen beskrev Politicozzzz en ny undersøgelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO, som viste, at danske unge drikker voldsomt meget. Faktisk drikker de så meget at vi får en sørgelig tredje plads, når det gælder indtagelse af for meget alkohol.

Café Embla som ligger på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro gør op med dette.
Her er der nemlig fokus på det sociale samvær uden alkohol. Til Hiphop + Hotdog eventet i torsdags var alle stole fyldte, da der i stedet for drinks blev langet hotdogs og rød sodavand over disken efterfulgt af en koncert med det eksperimenterende københavnske hiphop band Trubadur. Trods bange anelser fra arrangørerne, viste det sig at trække mange unge til trods fraværet af de alkoholiste procenter. Caféen håber således at netop denne kan være stedet der lægger op til samtale uden hverken fysiske eller moralske tømmermænd.

 

BREAKING NEWS: Kuren mod ensomhed er fundet! (NOT CLICKBAIT)

Den 5. november 2017 afholdte Team 8 fra Projektakademiet en temaaften om ensomhed. På denne aften blev der arbejdet med det faktum; unge har aldrig været så ensomme! Sammen blev der fundet en mulig løsning.

Skrevet af Sofie, Randi, David og Benjamin

Fire unge og smukke aspirerende projektledere satte sig for at undersøge, hvad der er op og ned i problemstillingen. Skyldtes ensomheden et større studiepres? Er det de sociale mediers påvirkning? Eller at mennesket bare er ensom af natur?

På selve aftenen blev der udarbejdet et trygt og rart rum i Cafe Embla, hvor der blev faciliteret en samtalesalon om emnet. Her blev deltagerne klogere på deres egne og samtalepartnerens tanker. Samtalerne skabte reflektion og nye sider af ensomhed. Herefter blev deltagerne kastet ud i en skriftlig og fysisk workshop afholdt af Rapolitics og NextDoorproject. Her blev der udarbejdet oralt lyrik og skabt kropslig fortolkning. Til slut blev der serveret en lækker vegetarisk aftensmad, som alle nød i fællesskab.

 

Ud fra denne aftens videnskabelige data fandt holdet følgende kur mod ensomhed:
– Samtale
– Kreativ fordybelse
– Vegetarisk mad

Kuren er dog kun forsøgt en gang, men 100 % af deltagerne følte sig ikke ensomme under eventet, hvilket kan tolkes som en succesrate på 100 %.

 

Alt dette var også en del af research et til større i gangløbende kunstprojekt. Unge mellem 16-29 år kan deltage i en række gratis workshops, som foregår henover efteråret og vinteren, hvor erfaringerne vil munde ud i en forestilling. Hvis dette vækker interesse, så kan finde mere information på Facebook

Samarbejde med Implement

Vi har igennem de sidste par år gennem KBH+Projektakademiet samarbejdet med de altid skarpe: Implement Consulting Group.

Hvor Implement, som en del af projektleder uddannelsen, er med til at facilitere fem undervisningsgange. Undervisningsgange der er med til at klæde eleverne på med et sæt samarbejdsredskaber og konkrete projektledelsesværktøjer.

Til disse undervisningsgange har Implement haft én med ude og filme deres undervisningsgange som denne video er et resultat af:

 

fokus på tendensen og tabuet: Ensomhed

Unge i Danmark er mere ensomme end nogensinde.
Er fællesskabet udfordret af studiestress og sociale medier eller er ensomhed blevet et grundvilkår i vores tid og samfund?

En gruppe fra projektakademiet inviterer til en hyggelig aften der sætter fokus på tendensen og tabuet. Projektet Hvor er fællesskabet? er først afviklede kundeprojekt på for team 8 på Projektakademiet:

Aftenens refleksion vil blive brugt som research til et større kunstprojekt om netop dette emne.

Programmet begynder med en samtalesalon hvor vi bliver klogere på ensomhed, fællesskab og deres størrelse. Derefter holder Rapolitics og NextDoorproject en workshop, hvor vi arbejder videre med emnet. Til slut byder vi på gratis hjemmelavet vegetarisk aftensmad og hygge indtil klokken 20.00.

Hvis man vil arbejde videre med emnet, søger NextDoorproject og Rapolitics unge mellem 16-29 år til at deltage i en række gratis workshops. De vil løbe henover efteråret og vinteren, hvor erfaringerne vil munde ud i en forestilling.

Vi glæder os til en hyggelig aften og håber at se jer.

Kærlig hilsen Randi, David, Sofie og Benjamin.

I samarbejde med  RAPOLITICSNextDoor Project og Københavns Musikteater.

Program
– Velkomst m. kaffe og kage
– Hvad er ensomhed for en størrelse?
– Workshop med RAPOLITICS og NextDoor Project
– Aftensmad og samværd