Frit Fra Leveren – Skam-fri snak om studielivet

Skræmmende mange studerende har symptomer på stress, og hele 59 procent af de studerende på de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske universitetsuddannelser svarede i en undersøgelse fra DJØF 2016, at de følte sig stressede i hverdagen.

 

Frit fra leveren er et rum til at kunne tale åbent om livet som tidligere, nuværende eller soon to be studerende. Det handler samtidig om at skrue ned og læne sig tilbage i et afslappende rum uden der skal tales ud fra en specifik formel studieprotokol hos studievejlederen. Bag projektet sidder Sine Laura Johnsen og Randi Hagemann, fra Projektakademiets team 8. Frit Fra Leveren er en podcastserie der omhandler de svære ting ved at være studerende. Den sætter fokus på hvordan samtale og åbenhed kan være med til at nedbryde de tabuer og den skam som ofte er tilknyttet følelsen af ikke at klare sig godt nok.

 

De siger selv om deres projekt “Idéen til serien stammer dels fra vores egne erfaringer men i ligeså høj grad på de tendenser vi kan se hos venner, statistikker og rundt omkring i diverse medier. I vores podcasts ønsker vi at sætte ærligheden og sårbarheden i centrum. Dette gør vi ud fra nogle historier vi har indsamlet omkring forskellige tematikker omhandlende studielivet og dets op- og nedture. I podcastene diskuteres historierne efterfølgende dels ud fra vores egne erfaringer men også ud fra artikler, statistikker mv. der forsøger at give nogle bud på hvorfor studerende i høj grad er pressede både fysisk og psykisk. Med denne podcastserie vil vi forsøge, at skabe grobund for at vi kan snakke mere åbent om de ting der fylder i hverdagen hos studerende, og på den måde forsøge at ændre de vilkår og de tankemønstre der gør sig gældende hos studerende i dagens Danmark.”

 

Vi håber meget at I har lyst til at lytte med resten af maj måned, hvor der løbende vil blive offentliggjort podcasts omkring studielivet og at vi sammen lære at snakke frit fra leveren og på den måde skabe et bedre studieliv.

 

Første podcast, der omhandler eksamen, er ude i dag og kan findes her: facebook eller på soundcloud.

 

https://soundcloud.com/user-982243744

https://www.facebook.com/Skamfritstudieliv/

 

Vi søger ny kollega i KBH+

Vi søger en studentermedhjælper til koordinering af frivilligmiljøet i AskovFonden KBH+ i Emblasgade 175 på kanten af Ydre Nørrebro.

Du vil være tilknyttet Kulturteamet i KBH+ og et kulturmiljø, som alle kan være med til at forme. Musik, kreativitet, visuel kunst, teater og bevægelse er en platform for fortællinger og aktiv ungdomsdeltagelse.

Vores Café Embla er placeret i hjertet af bygningen og er en kreativ og social platform, der har åbent på onsdage fra kl. 15-20 og i forbindelse med events. Caféen drives og udvikles af unge frivillige, som sørger for hyggelige omgivelser, så gæster og kunder kan få en hjemmeristet kop øko-kaffe, læse en bog, spille et spil, afholde en koncert eller spise med i folkekøkkenet to gange om måneden. Følg KBH+ HER og caféen HER

Frivilligmiljøet i KBH+ er stablet på benene i løbet af det seneste år og der vil primært være behov for at koordinere og støtte de frivillige i udvikling, planlægning og afvikling af deres events.

 

Som studentermedhjælper kommer du til at…

  • Motivere og engagere eksisterende frivillige
  • Løbende kommunikere med de frivillige og følge op på deres kreative processer
  • Understøtte og koordinere de frivilliges udvikling af events
  • Rekruttere af nye frivillige
  • Afholde et månedligt eventudviklingsmøde for frivillige
  • Stå for de praktiske forhold omkring cafédriften mht. indkøb, salg, vagtskema, kafferistning og udvikling af drikkevarer osv.

 

Som studentermedhjælper skal du kunne…

  • Kommunikere anerkendende med alle typer af unge mennesker
  • Facilitere frivilliges kreative eventudvikling
  • Løbende at bidrage til udvikling af kulturelle tilbud i huset
  • Arbejde primært på eftermiddage og aftener

Stillingen er på 20 timer og er primært eftermiddag og aften. Vi tager løbende kandidater ind til samtale.

Du kan søge HER

 

SamMad – unikke madoplevelser

 

Fritidsaktiviteter og sociale events er en vigtig del af et sundt og aktivt ungdomsliv. Eller sådan burde det være. Desværre er der ikke mange fritidsaktiviteter på Nørrebro, hvilket betyder at mange unge enten ikke deltager i nogle fritidsaktiviteter eller skal tage langt for at kunne dyrke sin hobby.

Det ønsker vi i KBH+ at gøre noget ved. Derfor tilbyder vi unge i alderen 15-18 fra Ydre Nørrebro muligheden for at komme på et spændende forløb, hvor vi udvikler enestående madevents sammen. Forløbet fordeler sig over fire dage i maj måned, hvor der er undervisning i hvordan man kommer fra en idé til virkelighed og mulighed for at lære at lave spændende mad fra hele verdenen sammen med vores kok William Milsted. Som en del af forløbet kan du få lov til at planlægge og afvikle madevents for og sammen med andre fra lokalområdet.

Vil du høre mere om forløbet kan du ringe til Allan Klie eller Mie Jensen 30288063

Roskildes bedste nyheder

AskovFondens x Roskilde Festival 30. juni – 7. juli 2018

2017 var året hvor personlige grænser, grænseoverskridende adfærd, magtforhold og krænkelser for alvor blev sat på dagsorden og brændte i samfundsdebatten. Ikke mindst i forbindelse med Roskilde festivalen, hvor mediedækningen primært kom til at handle om unge, der havde oplevet overgreb på festivalen.

AskovFonden skal i år hjælpe Roskilde Festival med at gribe opgaven. Vi vil løfte den positive fortælling om frirummet, som en beskyttende faktor i forhold til krænkelser og gå i dialog med de unge på festivalen om at passe på hinanden under en fest.

Vi vil formidle den fede historie om Roskilde Festival som et sted, hvor hverdagen er sat på pause og de, som man ikke kender, er potentielle venner. Vi skal producere videoer, tekst og lyd, som publiceres på sociale medier under festivalen.  Vi skal i dagene op til musikdagene lave opsøgende dialogarbejde i teltlejrene og udgive Roskildes bedste nyheder gennem podcasts, billeder og video.

Inden festivalen afholdes to planlægningsmøder i maj med alle, som skal med på festivalen, og derefter en ugentlig kursusaften i juni for vores nyhedsredaktion.

Datoerne:

7. maj kl. 17-20 //  Info/Opstarts møde om Roskilde Festivalen og årets fokus

16. maj kl.17-20 //  Kickstart på Nyhedsredaktionen

6. juni kl.17-20 //  Kursus i KBH+: podcast/video/tekst/billedreportage

13. juni kl.17-20 // Kursus i KBH+: podcast/video/tekst/billedreportage

20. juni kl 17-20 //  Kursus i KBH+: podcast/video/tekst/billedreportage

27. juni kl 17-20 //  Redaktionen tager til Festivalspladsen, sætter telte op og laver de første interviews

 

Hvis du er interesseret i at hører mere og vil deltage i info/opstartsmødet, så skriv til Clara.hyrup@askovfonden.dk
VIGTIGT: for at være med i redaktionen er det vigtigt at du kan deltage alle aftener inden festivalen.

 

 

 

Til bords // Om betydning, refleksion og ansvar for klimaet

For tiden tager vi os sjældent tid til at dykke dybt ned i samtaler med mennesker, vi ikke kender. Især ikke, hvis samtalen går på ting, vi måske ikke føler os helt hjemme i. Rummet rundt om middagsbordet er ganske særligt. Hvis man virkelig er til stede, kan man endda risikere at refleksionerne vender indad, og man opdager nye ting om sig selv i forhold til verden. Men hvad sker der egentlig, når vi sætter os til bords med formålet at samtale?

Projektet ”Til bords” i samarbejde med GRO SELV fokuserer på rummet omkring middagsbordet. Som deltager til vores middag søndag aften, d. 29. april kl. 18, guides du igennem en behagelig aften, hvor vi i fælles ro og mag skal samtale om vores relation til vores omgivelser. Den dybere mening ligger i at overveje, hvilket ansvar vi har som københavnere, for at holde balancen på den store skala.

Rammerne for arrangementet er vigtige. Derfor tilbereder vi en lækker to-retters middag med efterfølgende kaffe eller te i Biotekets lune væksthus, hvor spiselige planter blomstrer, og varmen fra forårets sol omfavner enhver. I disse trygge omgivelser gør vi vores for, at I opdager nye perspektiver på, hvordan individets valg har betydning for en større sammenhæng, vi ikke kan melde os ud af. Vi ønsker at skabe en oplevelse af, at vi, som individer, er en integreret del af klimaet, og at der derfor påhviler os et ansvar for at bringe kloden sikkert videre.

Find arrangementet på Facebook eller i 48 TIMER festivals program.

Projektet tager afsæt i ønsket om at tappe ind i en forandringsproces, som man kan sige, halter lidt bagefter. Set fra vores perspektiv på projektakademiet, er problemet bl.a., at der findes utallige foredrag, debatarrangementer m.v., hvor en række eksperter stilles til opgave at formidle en kompleks problemstilling til et mere eller mindre passivt publikum, som senere skal gå fra arrangementet med en mængde ny viden. Men vi tror ikke på, at det er den optimale måde at fordre en positiv forandring og grundig refleksion hos den enkelte. Derfor tager vi afsæt i den systemiske tænknings perspektiver på forandringsprocesser gennem bl.a. appreciative inquirys, og arrangerer en samtalemiddag, hvor alle deltagerne er udgangspunktet for aftenens indhold.

Vi glæder os til at se dig!

Nye åbningstider for Café Embla

Søde gæster og kunder,

Café Embla er et magisk sted, når vi udvikler hyggelige og kreative events!  Derfor lægger vi nu alle kræfter i at blive en event-café 😎👩‍🎤🎶

Vi vil fremover have åbent på onsdage fra kl. 15-20 samt under vores forskellige events, der udvikles og afholdes løbende. Følg endelig med her på siden og på facebook, hvor vores events bliver slået op 

Vil du være med til at udvikle events eller sælge kaffe til Københavns sødeste gæster og kunder? Så er det på onsdage og til vores events at du kan møde seje eventmagere og høre mere om, hvordan du selv kan få din gode idé eller interesser i spil! Eller du kan komme til vores frivilligmøde onsdag d. 16. maj fra 16:30-18:30.💡🎭🎨

Vi glæder os til at se dig på en onsdag eller til et event! 👋

PS: Selvom caféen kun er åben på onsdage og under events, så kan lokalet stadig bruges til at studere eller arbejde på egne kulturelle projekter 📚📃✏️💼📏

Bedste hilsner fra fra os 🕯🍪

Klubben i gang med fodboldsturnering

På Lørdag skal Klubbens hold spille turneringskamp på Kløvermarken mod Bølgen.

Drengene fra Klubben er lige startet med fodboldsturnering under forbundet DAI, region hovedstaden.
Med deres tredje turneringkamp i denne sæson skal de på lørdag spille imod Bølgen.

Det kommer til at forgå kl. 14:00 på Kløvermarken denne lørdag.  Vi glæder os! Både med arbejdet i at bevise sig som hold og se drengene med god hjælp fra træner udvikle sig som hold og brillere i deres teamwork. Målet er selvfølgelig at rykke op til mesterrækken!

 

Skal du gå på Projektakademiet?

team5 391654_483668678369795_728585776_n 316865_191036930966306_990702207_n 316706_380369858699678_772722217_n

 

Vil du være en del af Team 9 på Projektakademiet – august 2018 til maj 2019? Projektakademiet søger deltagere

Lad os gætte hvem du er! Du… … er ung, initiativrig og engageret. … ser muligheder i Nørrebro og vil bidrage til en positiv udvikling på Nørrebro. … vil udvikle events og projekter på Nørrebro. … vil motivere medansvar hos borgerne gennem inddragelse og medindflydelse. … vil udvikle dit personlige lederskab.   Hvis det er dig, så er du kommet til det rette sted! Projektakademiet er stedet for dig, som har hovedet fuld af ideer og gerne vil se dem virkeliggjorte! Vi er stedet, hvor du lærer at omsætte idé til handling.  Vi er stedet, hvor du har mulighed for at afprøve idéer, udvikle dig selv og dine evner til at skabe projekter, der skaber forandring.

Hvad forventer vi af denne ansøgning? Vi forventer at den udstråler din motivation for at blive optaget på Projektakademiet og giver os et indblik i, hvem du er, og hvad du gerne vil skabe med dine projekter. Vi ved, at folk er forskellige. Vi udtrykker os forskelligt og ser forskelligt på samme ting. Her hos KBH+Projektakademiet ser vi dette som en kæmpe styrke. SÅ BRUG DEN! Vær dig selv i din besvarelse.

Send din ansøgning senest d. 16. april 2018 kl. 00.00. Alle spørgsmål henvises til Kimmie Tentschert, som du kan kontakte på 27282419 eller kimmie.tentschert@askovfonden.dk

Du kan ansøge til team 9 HER

Læs mere om projektakademiet på www.kbhplus.dk/projektakademiet

Hvorfor Projektakademiet? Hos Projektakademiet arbejder vi for at skabe positiv social forandring ved at styrke unge til at handle og tage ejerskab for deres by og verden omkring dem. Vi tror på, at man som ung skal være medskaber af sin by, og være med til at skabe nye løsninger på de udfordringer, som eksisterer. Vi tror på, at social forandring altid vil være drevet af både fællesskaber og individer, som har lyst til at engagere sig, og som føler sig i stand til at gøre det. Vi tror på at kulturen kan skabe nysgerrighed, nye møder og styrkede fællesskaber. Vi tror på, der er brug for dig!

Hvad er Projektakademiet? Projektakademiet er en alternativ uddannelse, der uddanner unge handlekompetente kulturelle projektledere. På Projektakademiet går teori og praksis hånd i hånd, og vi er optagede af, at nedbryde skellet mellem klasselokalet og verden udenfor. Vi arbejder for at give dig den viden, de værktøjer og den erfaring, der skal til, for at du kan udvikle nytænkende og kreative kulturelle projekter baseret på muligheder og udfordringer i samfundet. Vi skaber et læringsrum og et eksperimentarium for dig, hvor du både vil udvikle dine kompetencer indenfor kulturel projektledelse og dit personlige lederskab. Vi arbejder med en bred variation af temaer i vores kulturelle projekter og med en bred vifte af samarbejdspartnere fra både det offentlige, det private og fra civilsamfundet.

Uddannelsen består af 4 moduler, som varer fra august 2018 til maj 2019 . Det er en frivillig og gratis uddannelse, som du kan tage ved siden af studie eller arbejde, og den er ikke SU-berettiget. Uddannelsen indeholder projektarbejde og undervisning to gange om ugen, tirsdag og torsdag. Undervisningen er om eftermiddagen/aftenen og i nogle tilfælde i weekender, så det er muligt at passe sit studie, arbejde og fritidsinteresser. Vi forventer, at du deltager i al undervisning og projektarbejde.

Hvert modul på uddannelsen er bundet op på et konkret projektarbejde, som I laver på baggrund af en samarbejdspartners konkrete behov, eller som afgangsprojekt I selv tager initiativ til. Du vil gennem de fire moduler beskæftige dig med et fællesprojekt, et kundeprojekt, et faciliteringsprojekt og et afsluttende projekt.  Undervisning og det praktiske arbejde skifter i intensitet. I nogle perioder er det mest undervisningen, der fylder, mens der i andre primært er fokus på projektarbejde, vejledning og coaching.

Vi er optagede af at finde de helt rigtige studerende til Projektakademiet, der både er motiverede, er forskellige fra hinanden og kan vokse gennem forløbet. Derfor omfatter ansøgningsprocessen både en motiveret ansøgning, som du har kreativ frihed til at udvikle, og en 2 dages optagelsesworkshop. På baggrund heraf bliver det endelige hold sammensat.

Lær Janni at kende

 

Lær Askovfonden KBH+ at kende. Hvis du ikke allerede har mødt Janni nede i vores Café kan du møde hende idag.

 

Hvad laver du i KBH+?  

Jeg er koordinerer det frivillige miljø og skal sørge for at det er fedt at engagere sig i Café Embla – både som kafferister, indretningsekspert og event-mager.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg var til møde i KBH+ en dag gennem mit tidligere arbejde og blev tiltrukket af musikken, der kunne høres på gangen og de mange forskellige mennesker og inspirerende aktiviteter.

 

Hvorfor har du valgt at arbejde i KBH+? 

Fordi det handler om at sætte mennesket og dets trivsel først. Her bliver det enkelte menneske set og værdsat for den, man er.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i KBH+?
Nærværet i huset og atmosfæren i Café Embla.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Chokolade (alternativt havregrød med kokos, kanel og frisk frugt, hvis jeg ikke har mere chokolade)

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? Hvorfor?

1) Plader af chokolade for at bevare humøret og håbet
om at blive reddet og kunne få mere chokolade
2) Nutella
3) Varm kakao

 

Yndlingsfilm?

Stort set alle Lars Von Triers film, men efter #MeToo-afsløringerne er glæden ved at se især Dancer In The dark betragteligt mindre.
Yndlingsbog?

Doppler – en sjov historie af Erlend Loe om en norsk mand, der vælger at forlade sin familie og det moderne stressede liv for at bo i skoven og får et elsdyrkid som bedste ven.

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Lige netop de ting, jeg føler for i øjeblikket, så jeg prøver at lægge så få planer for weekenderne som muligt.

 

Lær Clara at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Clara Hyrup.

 

Hvad laver du i KBH+?  

Jeg er eventkoordinatorelev og er tilknyttet kultur og frivillighedsteamet.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg har efterhånden været på KBH+ på alle tænkelige måder; som frivillig, som yogaelev, som gæst, som studentermedhjælper og nu altså som eventkoordinatorelev.

 

Hvorfor har du valgt at arbejde i KBH+? 

Fordi KBH+ er et af de fedeste og vigtigste steder for unge mennesker i København. Her er plads til alle, højt til loftet, pusterum, hjerterum, mulighedsrum og altid tid til en snak og en kop hjemmeristet slowbrew.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i KBH+?

At blive inspireret af alle de mennesker der er i huset.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Surt slik, anyday any time! Men det er altså kun juleaftensmorgen jeg spiser slik til morgenmad.

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? Hvorfor?

En safari hat, så jeg ikke bliver forbrændt og samtidig kan køre den fede jungle stil, en hængekøje så jeg kan chill all day og min kæreste så vi sammen kan leve det sprøde Ø liv.

 

Yndlingsfilm?

Min tålmodighed rækker ikke rigtig til film, så jeg ser mest serier. Lige for tiden elsker jeg Black Mirror og jeg ser altid venner når jeg ligger mig til at sove.

 

Yndlingsbog?

Igen, tålmodigheden mangler. Undskyld mor!

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Sove længe og lave absolut ingen ting – helst med en god ven i hånden.