Vi søger ny direktør

Som vores nye direktør i AskovFonden KBH+ vil du stå på mål for unges rettigheder og muligheder for inklusion gennem konkrete forløb med fokus på kultur, medinddragelse og fællesskab. Vi har et samarbejde med fire forvaltninger i Københavns Kommune samt finansiering fra Bikubenfonden. Vi arbejder med en lang række kulturpartnerskaber og lokale aktører i Haraldsgadekvarteret på Nørrebro.

KBH+ er et sted for unge, som vil udvikles, nå deres drømme, starte på en frisk eller har brug for et arbejde. Vi danner sammen rammen for fællesskaber, hvor det er en værdi at være forskellige, fordi vi skal inspireres af nogen, der ikke ligner os selv. I KBH+ faciliteres et kulturmiljø, som de unge selv er med til at skabe, hvor musik, kreativitet, visuel kunst, teater og bevægelse er platforme for udvikling og aktiv ungdomsdeltagelse.

Vi driver en klub for lokale unge over 18, et klubtilbud for piger på Nørrebro 13-23 år og vi har en beskæftigelsesindsats for aktivitetsparate unge under 30 år samt en 10-måneders projektlederuddannelse med fokus på kultur og medborgerskab. Derudover har vi en eventcafé, et teater, lydstudier, et træningscenter, et atelier og dansestudie.

 

EN STÆRK PERSONALELEDER, DER FORMÅR AT OMSÆTTE STRATEGI TIL RESULTATER:

Du er ansvarlig for at sikre organisationens fremadrettede virke, herunder sikre en stabil økonomisk udvikling for at det kan lykkes. Du skal kunne arbejde strategisk og formidlende både i forhold til offentlige instanser, private fonde og civilsamfundssamarbejdspartnere.

Du kommer til at lede en organisation med dedikerede og dygtige medarbejdere med mange forskellige fagligheder. Du har ansvaret for at skabe gode organisatoriske og arbejdsmæssige rammer, som udvikler, støtter og motiverer både medarbejdere og engagerede unge i huset. Du er en stærk og involverende personaleleder, der fordrer følgeskab og løfter medarbejdere, så de har mulighed for at bringe deres unikke kompetencer i spil.

 

VI FORVENTER AT DU:

 • Har som minimum 5 års ledelseserfaring i en tværfaglig organisation.
 • Er vant til at indgå i et ledelsesteam.
 • Har forståelse for kreative processer.
 • Har gennemslagskraft og kan formidle selv komplicerede budskaber.
 • Har dokumenterede erfaringer med både faglige, politiske og økonomiske resultater fra en sammenlignelig organisation el. virksomhed.

 

PERSONLIGE KOMPETENCER:

 • Du skal kunne bevæge dig og trives i mange forskellige arenaer alt fra politiske og offentlige instanser til brugerstyrede og græsrodsorienterede organisationer.
 • Du skal trives med og være dygtig til at opdyrke, udvikle og fastholde et netværk.
 • Du er drevet af at skabe forandringer for målgruppen i samarbejde med andre.
 • Du er tillidsfuld og tillidsskabende.
 • Du er en samlende og inddragende leder, som naturligt får følgeskab og får organisationen til at hænge sammen.
 • Du er analytisk og strategisk i forhold til at få mange indsatser til at spille sammen og sikre en fælles forståelse og identitet.
 • Du er en stærk formidler, der evner at tilpasse din kommunikation til din målgruppe.
 • Du har politisk tæft og er i stand til at forhandle og fastholde de rette partnerskaber og relationer i et politisk område med mange aktører.

Du træder ind i organisationen på et tidspunkt, hvor vi har fundet fodfæstet og har en dokumenteret virksom metode, som skal konsolideres.

 

Ansøgningsfrist er den 17. december 2018 klokken 12.00

Samtaler afholdes løbende i januar 2019. Startdatoen er 1. marts 2019.

For uddybende spørgsmål kontakt venligst AskovFondens adm direktør Helle Øbo på mail hoep@askovfonden.dk

Ansøgningen skal ske via anbefalJOB her 

 

KORT OM ASKOVFONDEN:

AskovFonden er en NGO med 75 års erfaring i at skabe sociale løsninger. I AskovFondens 6 afdelinger arbejder vi for at skabe bedre vilkår for udsatte mennesker i Danmark, og tilbyder hjælp og støtte til mere end 2000 mennesker hvert år. Vores vision er at give mennesker styrken og modet til sat tage ansvar for deres eget liv og det samfund de er en del af.

#uperfektjul

“Tegn hvad du ønsker dig til jul som ikke kan pakkes ind og lægges under træet”- Amalie

Amalie Himmelstrup fra Projektakadmemiets nuværende team 9, har lavet en anderledes julekalender i år:
Nemlig en Mini-portrætserie ♡ om juleminder og juleønsketegninger fra 24 danskere (7-84år) med noget på hjerte ♡

Hver dag åbnes en ny låge, med en ny fortælling og tegning du kan følge med på #uperfektjul

Bland andet kan du møde Asta, 7 år:

Asta savner sin far, der har boet og arbejdet i England siden sidste jul. “Min far har været hjemme mange weekender bortset fra nogle dumme weekender, men nu kommer han hjem til mig i hele juleferien. Det er mange dage, og det bliver rigtig dejligt”, fortæller Asta begejstret. Udover at se sin far glæder Asta sig til at åbne gaver, lege pakkeleg og spise risalamande, men der er noget, der undrer hende. “Ved du hvad? Hvert år er det mig, der får mandlen. Det undrer mig, men det må være magi”, konstaterer Asta, inden hun tegner videre på sit juleønske.

Asta går i 1. klasse. Og så går hun til basket, svømning, karate, kor og ukulele. Hun elsker at spille “Don’t worddi, be happy” på sin ukulele. Hun ved ikke helt, hvad den handler om, men hun vil også gerne lære at spille den på sin blokfløjte snart.

Når Asta kommer hjem fra skole eller en af sine mange fritidsaktiviteter, så leger hun med sin kanin, som hun har døbt Fluffy. “Det er mig, der har bestemt, hvad den skal hedde. Jeg troede, at det betød dejlig, men så fik jeg at vide, at det betyder blød. Det er okay, for den er jo både blød og dejlig”, forklarer Asta.
Hun har tegnet et juleønske om, at det vil komme til at regne med både sne og gulerødder til jul. “Så bliver alle glade. Jeg elsker sne, og gulerødder er jo som slik for kaniner”, fortæller Asta, der dog selv foretrækker rigtig slik. “Mit yndlingsslik er popcorn-chokoladepinde og det slik, som jeg vandt til klippe-klistre dag i skolen igår. Vi lavede en psyko lang guirlande, der gik hele vejen fra 3. sal og ned ad alle trapperne til kælderen”.

UNDER SAMME SOL // Fællesskab, identitet og sameksistens

Unge, modige stemmer fortæller personlige fortællinger om fællesskab, identitet og sameksistens – kom og lyt med, når vi d. 28. november viser lydinstallationen UNDER SAMME SOL i Café Embla.

Af: Johanne Østergaard, Bjørg Rasmussen, Cecilie Egeholt, Manila Ghafuri & Anna Kim Wischmann

 

Mytologier har gennem årtusinder tilbedt solens guder og gudinder og fortalt historier om solens rejse over himlen. Myten om Solvognen har været udgangspunkt for projektet UNDER SAMME SOL. Historien om hesten der trækker solen efter sig over himlen om dagen og gennem underverden om natten. Solen der skaber lys og liv, men som samtidig hver nat må møde forhindringer i underverdenens kaos, for at kunne skinne igen om morgenen. Ligesom at Solvognen rejser over verden med lys, vil vi belyse unges fortolkninger af sameksistens, fællesskab og identitet, og heri skabe et rum for refleksion.

 

Vi ser en værdi i et mangfoldigt fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder. Et fællesskab, hvor unge får mulighed for at dele sin historie og inspirere andre. Vi tror på, at personlige fortællinger kan nedbryde fordomme og bringe mennesker tættere sammen.

Derfor har vi skabt en lytteoplevelse, hvor vi minder hinanden om, at ligegyldigt hvor forskellige vi er, og hvor vi befinder os i verden, er vi alle UNDER SAMME SOL.

 

Vi har arbejdet med unge, modige historiefortællere i alderen 16 til 24 år. De har skrevet og fortalt historier om identitet, fællesskaber og fremmedhed ud fra refleksioner over de mytiske fortællinger og solen som sociokulturelt fænomen. Hver historie, digt og refleksion er blevet til et unikt lydværk med musik af en ung musiker, Jonas Wetterslev.

 

UNDER SAMME SOL afvikles onsdag d. 28. november på Emblasgade 175, 2100 København. Der vil være tre visninger à 35 min: kl. 18, 19 og 20. Arrangementet er gratis, da vi ønsker at alle skal kunne deltage, man behøver blot at booke en billet ved at følge linket her: https://goo.gl/forms/eN3rM0Y9BY6LVc7z2).

Café Embla serverer kaffe, the og kage – og fra kl. 18.30 er der varm hokkaidosuppe på menuen.

My Lovely Demon

 

Hvordan spiller en så kompliceret kunstart som musikteater sammen med emner som splittelse og indre dæmoner? Det har vi undersøgt her i KBH+ AskovFonden.

De seneste måneder, mens efteråret med dets regn og kulde har sneget sig ind i os alle, har vi her i KBH+ arbejdet med dæmoner og splittelse. Sammen med et topengageret teaterhold har vi siden september arbejdet på at stykke et dæmonisk og fængende musikteater sammen. Premieren er torsdag d. 15.

Teaterprocessen, som vi kalder den, har haft tre overordnede faser. Præmissen hele vejen igennem har været et tæt samarbejde med professionelle skuespillere, dramaturer, musikere, tekniker osv. Der har givet et indblik i hvordan teater produceres i professionelle lag.

Den første fase var en skriveproces, hvor vi sammen trådte ind i mørke universer og absurde fortællinger. Den næste fase bestod af en musik- og kompositionsfase hvor sangere og musikere har arbejdet tæt sammen for at lave smukke, dystre numre.

Den sidste fase er den vi er i nu. Her kommer alle teaterholdets talenter på spil, skuespillerne øver sig som besatte. Lysteknikerne pusler, piller og perfektionerer. Video og lyd skaber uforglemmelige billeder der både kan ses og høres. Musikerne og sangere stemmer både stemmer og instrumenter. KBH+ summer af liv (og død) ud på de sene aftener, hvor kaffe og pizza er blevet en ting der går hånd i hånd.

Du finder begivenheden her

Infoaften hos KBH+ // En aften om fællesskab & engagement

Tirsdag aften inviterede KBH+ for første gang indenfor til infoaften for, at blive klogere på husets muligheder og drømme om hvad huset kan komme til at rumme i fremtiden.

Aftenen startede med en varm velkomst i form af Stines hjemmelavede dahl samt te og kaffe til de kolde gæster. Efter alle havde fået varmen og fyldt maverne, begav vi os ud i en præsentations-runde, hvorefter det hurtigt blev klart, at der var flere personer der ikke havde det store kendskab til huset, hvorfor de fleste kun havde været i KBH+ et fåtal af gange.

Efter vi havde lært hinanden lidt bedre at kende kom Allan, der er ansat i KBH+, og fortalte om Askovfonden og KBH+ husets historie, samt viste nogle billeder af arrangementer der tidligere havde været, eller som KBH+ havde været en del af. Her kan bl.a. nævnes samarbejder med Roskilde Festival, RAPOLITICS, deltagelse på Folkemødet mv. alt sammen for at fremme unges trivsel og give dem en plads og stemme i samfundet. Udover diverse eksterne samarbejder, fungerer KBH+ huset også som café, uddannelses sted (Projektakademiet), teater, workshop-hus og meget mere.

Efter Allans præsentation bevægede vi os på rundtur i huset, og her gik det for alvor op for folk hvilke muligheder KBH+ huset rummer og ikke mindst kan rumme i fremtiden. Snakken gik lystigt alt imens vi bevægede os igennem de forskellige lokaler og så deres potentialer. Her blev snakket om Salsadans og brætspilsaftener, lytte-koncerter og musikindspilning – idéerne og begejstringen var næsten ikke til at skjule.

Aftenen sluttede af med hjemmebagt kage og en kæmpe 360° brainstorm over idéer til forskellige tiltag i huset. Der blev bl.a. snakket om “Hvordan får vi flere frivillige/engagerede i huset?“, “Hvad skal et godt miljø for engagerede kunne?“, “Hvad kunne der ske i KBH+?” og meget andet. Nedenfor ses et udsnit af de tanker og idéer der kom frem på aftenen.

Snakken gik heftigt og der var ingen tvivl om at KBH+ huset kan og skal rumme meget mere.

Vil du også være med til at forme KBH+, arrangere aktiviteter eller blot dukke op til nogle af de events der kommer i fremtiden? Så hold øje med vores facebookside samt hjemmeside.

Vi holder en infoaften igen i det nye år og arbejder videre med nogle af de idéer der allerede er kommet på bordet – i mellemtiden skal du være mere end velkommen til at tjekke vores kalender ud for resten af året, der bl.a. vil byde på folkekøkken (hvis du vil komme og hjælpe med madlavning, foregår det hver tirsdag i ulige uger fra kl. 16.00), drømmeaften, billedkunst workshop, talks’n’toast, teaterforestilling og meget mere.

(mere…)

Lær Sine Laura at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Sine Laura som vi fornyligt  har haft glæden af at byde velkommen til KBH+ teamet.

 

Hvad skal du lave i KBH+?

Jeg er blevet ansat som studentermedhjælper i WUK-teamet (Workshops-, Uddannelse- og Kommunikations-teamet) hvor jeg, sammen med Kimmie, skal være med til at facilitere Projektakademiet, samt foretage diverse administrative opgaver vedrørende planlægningen og udviklingen af Projektakademi-uddannelsen. Derudover skal jeg være med til at udvikle forskellige workshops i KBH+ huset, samt arbejde med en kommunikationsstrategi med henblik på at gøre KBH+ huset mere “gennemsigtigt” og målrettet til brugerne af huset.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Min rejse startede i foråret 2017 hvor jeg søgte ind på Projektakademiets team 8. Jeg havde hørt om uddannelsen gennem en god ven der selv havde gået på Projektakademiet og da han fortalte om det var jeg solgt – den uddannelse var LIGE mig. Jeg var så heldig at komme ind sammen med 18 andre spændende mennesker, og det var starten på 10 lærerige, udfordrende og sjove måneder. Efter jeg stoppede i maj blev jeg ved med at komme herude og nu hænger de så altså på mig.

 

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Først og fremmest glæder jeg mig til at se det nye hold udvikle sig og lave spændende og givende projekter for Nørrebro og omegn. Derudover ser jeg frem til at arbejde sammen med de spændende og inspirerende mennesker der holder til herude, samt at være med til at give KBH+ en mere solid plet på landkortet.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Nu ligger landet faktisk sådan, at jeg langt mere er et aftensmads-menneske (hvis der findes sådan en betegnelse?), hvorfor croissant og andre søde sager ikke står øverst på listen. Hvis jeg selv kunne vælge helt frit ville jeg spise lasagne og pizza til morgenmad hver dag – men det ville vægten nok ikke være helt tilfreds med (desværre). Så jeg holder mig ofte til en STOR kop kaffe og måske et smilende æg på ristet rugbrød.

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

Først og fremmest skal det siges at jeg er ufattelig dårlig til at være alene uden noget til at distrahere mig (hvorfor jeg ofte har gang i op til flere gadgets af gangen – musik, serier, spil og skrivearbejde på en og samme tid). Derfor ville jeg måske have godt af at bruge min tid på øen til at lære at være i stilheden – så mit hippie-agtige svar må blive ABSOLUT INGENTING (Eller måske kan man være heldig at finde en volleyball som selskab – Cast Away-style)

 

Yndlingsfilm?

Jeg er simpelthen den dårligste til at huske filmtitler og skuespillere. Men en række film der har fulgt mig siden jeg var helt ung er “Kærlighed ved første hik”-filmene. Det er helt klart ikke de film jeg er mest stolt af at have set utallige gange, ikke desto mindre har de altså en helt speciel plads i mit hjerte.

 

Yndlingsbog?

Alt med Tove Ditlevsen! Jeg sluger simpelthen alt hvad hun har skrevet – lige fra hendes børnebøger til de dystre digtsamlinger. Min Tove Ditlevsen samling rummer på nuværende tidspunkt lidt over 60 forskellige bøger og jeg drømmer om at den en dag skal indeholde alt hvad der findes (hvilket, desværre, nok er ret urealistisk).

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg elsker at starte weekenden med en tur på genbrugsjagt på den lokale genbrugsstation. Næste stop på turen bliver ofte Sham Bageri på Frederikssundsvej (Nordvest), hvor de serverer de lækreste små brød og kager alt imens man sidder ved små caféborde og kan studere alle de forskellige mennesker der kommer forbi. Aftenerne vil jeg helst bruge på at drikke vin med mine venner og/eller min kæreste, alt imens vi laver lækker middag og hører alt for høj musik på anlægget.

Søndags-loppemarked // KBH+

Kom og gør et kup til KBH+ første efterårs-loppemarked!

Hvad: Loppemarked

For: Alle

Hvor: KBH+:  Emblasgade 175, Kbh Ø

Hvornår: Søndag d. 21/10 kl. 10-16

Pris: Gratis

Caféen vil være åben på dagen, så det er muligt at købe en bolle med ost, kage, kaffe eller bland-selv-slik til en billige penge, mens du shopper.

Så tag din ven eller veninde under armen og skyd efterårs-sæsonen igang med en opdateret garderobe!

Mød vores naboer // Portrætter fra et nabolag

I anledningen af NABODAG 2.0 satte Projektakademiets team 9 og Askovfonden KBH+ fokus på Naboskab. Det er der kommet nedenstående 4 nabo-portrætter ud af – god læselyst.

Af Emilie Morgan Hemmingshøj, Anne-Marie Vang Poulsen, Cajsa Christensen, Bjørg Line Rasmussen & Anja Søgaard Christiansen

PORTRÆT #1:

Meze (28 år) og Yusuf (9 måneder) er nogle af KBH+s søde naboer. De er nye ansigter i området, da det ikke er mere end 4 måneder siden, at de to og resten af familien flyttede til Ragnhildgade fra Bellahøj.


Meze kan rigtig godt lide at bo i området, som hun synes er stille og roligt, hvilket passer godt til børnefamiliens travle hverdag. Hun fortæller, at de bor i et dejligt kvarter, men at hun ikke kender nogle i området endnu på trods af, at hun har prøvet at snakke med sine naboer, og dem hun ellers møder rundt omkring. “Mange samtaler slutter desværre efter det første “hej”, da de ikke forstår mig så godt, og de ikke har tid. På lørdag vil jeg rigtig gerne komme og snakke med mine naboer og øve mig på dansk.” 


Vi vil rigtig gerne vise Meze, at der er mulighed for et stærkere nabofællesskab her i området. Vi håber, at I også vil byde Meze, Yusuf og andre nye, lokale beboere velkommen. 

PORTRÆT #2: 

Helena (33 år) er en af de seje naboer, som bor i de sorte bygninger lige ved siden af KTK-grunden. Hun bor sammen med sin mand og tre børn, hvoraf det ene er grunden til, at vi har kunnet fange Helena på gaden her midt på dagen. Hun er nemlig på barsel, hvilket hun lader til at nyde i fulde drag. Efter en trilletur med barnevognen skal hun hjem og se en masse reality, som hun joker med, at hun ellers ikke gider bruge sin tid på.

“Jeg synes, at det er alletiders at bo her i området. De fleste af os, der bor i ejendommen er flyttet ind nogenlunde samtidigt, og der er ikke nogen vicevært, hvilket har vist sig at være en gave. Det har nemlig skabt et rigtig godt sammenhold mellem naboerne, da vi i fællesskab har skulle bidrage til de praktiske opgaver i ejendommen i forhold til rengøring og vedligeholdelse.” Jeg vil sige, at vi bor i et ressourcestærkt område, hvor der bor en del familier, som minder om os selv. Vi møder de andre familier i området, når vi tager vores børn med på legepladserne i området, men ellers ikke.”

“Vi var til nabodagen sidste år, og vi glæder os til NABODAG 2.0. Vi dukker altid op, når der er arrangementer inde på KTK-grunden. Jeg har også haft mine forældre med fra Sorø engang, hvor der var kunstgræs over det hele og vildt god stemning. De syntes, at det var fedt at se en anden side af København, som de ellers opfatter som lidt farlig, fordi det er ukendt for dem. Vi bruger også KTK-grunden i hverdagen, da vores børn elsker at bruge trampolinen, som står foran Muay Thai bokseklubben, og Buddah Bikes er vores redningsmænd, når cyklerne skal fixes.”

Helena oplever en gang imellem, at der er nogle biler, som kører lige lovligt stærkt rundt i området. Det kunne hun godt ønske var anderledes, men derudover føler hun sig meget tryg i området. “Mine børn skal helt sikkert vokse op her, og vi har ingen planer om at flytte. Jeg ville dog ønske, at postnummeret var 2200, men vores ejendom er lige over grænsen til Østerbro.

Inden vi flyttede ind for fem år siden blev vi lovet, at postnummeret ville være 2200, men så besluttede kommunen desværre, at det skulle være 2100, og der er altså stor forskel. Jeg er skolelærer i Tingbjerg, og hvis jeg siger, at jeg bor på Østerbro, så opfattes jeg som en bestemt type, som er meget anderledes end hvis jeg siger, at jeg bor på Nørrebro, som er en del sejere og mindre barnevognskedeligt”, fortæller Helena og griner, imens hun skæver til sin egen barnevogn.

PORTRÆT#3:

Mød Anders (41 år). Han er en af vores naboer i området, der ligesom Askovfonden Kbh+  er fortaler for godt naboskab og spirende fællesskaber. Han er en del af kontorfællesskabet DARE2mansion, som ligger lige rundt om hjørnet fra Kbh+ og er en kreativ og funky smeltedigel for udvikling og innovation.

“Det er mega vigtigt med et godt naboskab og gode fællesskaber i hverdagen, og første skridt på vejen er at få snakket med hinanden på kryds og tværs”, fastslår Anders. “Sociale arrangementer som Nabodag 2.0, hvor man kan møde nye mennesker i en hyggelig atmosfære, giver god mulighed for at starte nye fællesskaber, som vi allesammen behøver. I de sammenhænge finder man jo ud af, at de andre ikke er farlige, hvilket jeg oplever, at medierne og nogle politikere desværre kan have en tendens til at påvirke os i retning af at tro.“

“Det er også i møderne med nye mennesker, at vi kan sprede viden. Der foregår en masse videreformidling på de sociale medier, men jeg mener, at det er meget vigtigt med ansigt-til-ansigt-møder, altså den her tætte kontakt, hvor man kigger hinanden i øjnene og udveksler personlige historier og erfaringer. I de personlige møder bliver man også udfordret på sine idéer og holdninger på en anden måde end på de sociale medier, hvor man typisk kun bliver introduceret for noget, som man i forvejen har valgt til eller kan lide.”

“Vi skal have meget mere af de her ansigt-til-ansigt-møder”

PORTRÆT #4:

Ibraham (58 år) har boet i Haraldsgadekvarteret sammen med sin familie siden starten af 1990’erne. Han er rigtig glad for at bo i området, hvor hans tre voksne børn også har bosat sig, efter de er flyttet hjemmefra. Vi har mødt Ibrahim ved parkour-stativerne på KTK-grunden, hvor han sidder ved siden af sin cykel og slapper af, inden han går ned på stamcaféen, Bageriet, der ligger overfor.

”Jeg kan rigtig godt lide at snakke med folk her i området, og jeg kender alle på Bageriet og alle kender mig. Det er rigtig hyggeligt. Jeg kender i det hele taget mange mennesker på Nørrebro, så jeg føler mig meget hjemme her.”
Ibrahims cykel er over ti år gammel, og den seje model kan ikke fås længere, så Ibrahim passer ekstra godt på den. Han smører den jævnligt og lader den ikke stå udenfor i regnvejr. Den er blevet stjålet to gange i årenes løb, men af en eller anden grund er den altid vendt tilbage til ham. 
”De der cykeltyve er ikke for smarte. De stjæler min cykel, og så kan jeg se dem køre rundt på de i nabolaget næste dag. Det er ikke særligt smart, men godt for mig”, siger han med et smil.


Ibraham fortæller, at der er kommet en del mere liv i området i forhold til dengang, hvilket han godt kan lide. ”Der er kommet mere kunst og art, og der sker meget mere end dengang, hvor der var helt stille bortset fra larmen fra lastbilerne på KTK-grunden, som Vejdirektoratet ejede dengang.  
Jeg går forbi her hver dag, men jeg kender ikke så meget til hvad der sker på grunden ud over den der thaibokseklub og Buddha Bikes.” 

Lær Maria at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Maria som vi fornyligt  har haft glæden af at byde velkommen til KBH+ teamet.

 

Hvad skal du lave i KBH+? 

Det næste halve år skal jeg være praktikant i kulturteamet i KBH+. Her skal jeg især arbejde med medlemskab, men jeg skal yderligere arbejde både med teater i efteråret og være med til at arrangere en masse fede events. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang.

 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg læser antropologi på 5. semester, og har i den forbindelse søgt praktikplads. Jeg havde lidt en drøm om at finde noget andet end en konsulentvirksomhed, hvilket viste sig at være lidt sværere end jeg havde regnet med. Men en solrig forårsdag i haven på mit universitet, gav mulighed for en god samtale med en af mine professorer. Da han hørte, at jeg manglede et sted at være i praktik, anbefalede han at jeg tog en snak med Allan. Det gjorde jeg, og efter en rundtur og kort forklaring af alt det der foregår i huset, var jeg solgt og heldigvis var der plads til mig på holdet.

 

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig utrolig meget til at lave meningsfyldt arbejde, noget der kan bidrage til at gøre en forskel, om så bare det er en lille en. Derudover er jeg sikker på det bliver spændende  at arbejde sammen med teamet, og opleve hvordan ideer kan udvikle sig fra skrivebordet til noget helt konkret og virkeligt.

 

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Jeg spiser sjældent morgenmad, og grunden er nok at jeg virkelig elsker god morgenmad. Morgenmad kan være så lækkert, at det bare ikke er tilfredsstillende at spise en skål havregryn. Men jeg elsker æg, alt med æg. Scrambled, sunny side up, omelet . Men derudover er det også bare lækkert med friskbagte boller og en god kop kaffe.

 

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

Praktikeren i mig ville altid sørge for at have en god kniv og noget til at tænde et bål med. Det er bare meget fedt at kunne varme sig ved et bål og filetere en fisk. Den sidste ting skulle nok være en af de der klodsede ipods som kan have 1000 numre på, og så bare fylde den til randen med podcasts om filosofi, kultur og diverse historier om alt og intet. Så ville de kunne underholde mig, når lange ture på standen begynder at blive for ensformigt.

 

Yndlingsfilm?

Jeg tror ikke jeg kan vælge én. Men må nok indrømme, at film jeg altid kan se er Disneyfilm. Dem alle sammen (bare ikke Pocahontas 2, den kan jeg blive aggressiv af bare at tænke på). Ellers er jeg nok i høj grad hoppet med på seriebølgen, og bruger de fleste af mine skærmtimer på Game of Thrones, Handmaidens Tale, Westworld, The Office og alle de andre mainstream serier der florerer for tiden.

 

Yndlingsbog?

Her bliver jeg nok nødt til at vælge klassikeren 1984. Det er en genial bog, der meget forud for sin tid, på en uhyggelig akkurat måde beskriver en voldsom og skrækindjagende virkelighed. Den giver kuldegysninger.

 

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

En perfekt weekend ville være at tage til fest på studiet fredag, hvor jeg eventuelt tog mine venner fra gymnasiet med. For den bedste måde at bruge lørdag morgen på, er at vågne på sofaen hos mine venner, med min veninde ved siden min side. Det er nemlig her morgenmaden kommer ind i billedet. Det tager ofte lang tid, og mange Tasty-videoer, før vi finder det helt rigtige. Maden bruger vi rigtig lang tid på, og resten af dagen bruges derfor på film, brætspil og hygge. Søndag er derfor også en dag som jeg gerne vil bruge med familien eller kæresten. Den kan bruges på alt fra lækker mad, teaterture til spil/filmaftener.

 

 

 

UFM18 // Grænsesøgende workshop med Roskilde og KBH+

Græsset er grønnere end det har været hele sommeren som følge af den regn der stadig til dels hænger i de let grå skyer over os. Det sætter ikke en stopper for de unge på Ungdommens folkemøde der alle bevæger sig ud og ind mellem hinanden i den midlertidige telt- og banneroase midt i Valbyparken. Farverige gangstier, duften fra madboder, stemmer i mikrofoner og farverige flag, der alle byder på hver deres politiske holdning eller gode initiativ, præger den lille plads. Lader man sig lokke af Roskilde Festivals orange, karakteristiske banner kan man indfinde sig blandt 25 andre unge mennesker der venter på at Roskilde Festivals workshop går i gang. Roskilde Festivals teamleder for DOT, Aya Mortag Freund og Lene Stavngaard fra Askovfonden KBH+ indleder workshoppen med en snak om hvordan Roskilde Festival, i samarbejde med Askovfonden, har haft fokus på grænser på årets Roskilde festival. Som Aya siger, så er festivallen et frirum, men ikke en undskyldning for at overtræde andres grænser. Målet i år var derfor at lægge fokus på at tage frirummet tilbage. Med disse ord sættes workshoppen i gang, og siderne af teltet bliver omdannet til jeg-har-aldrig poler, hvor man kan stille sig ved ’det har jeg gjort’ i højre side og ’det har jeg aldrig gjort’ i vestre.  I takt med at statements som ’jeg har aldrig drukket en ølbong’ og ’jeg har aldrig overtrådt mine egne grænser’ klinger fra mikrofonerne i det lille telt, vikler de unge sig ud og ind af hinanden som de bevæger sig fra side til side hvor de indtager deres symbolske pladser. På trods af at de unge er meget opmærksomme på hinanden og hinandens valg, behøves der bare en enkelt til at tilkendegive at ’man har pillet bussemænd i klassen’ før andre også vedkender sig denne sandhed. At være ærlig bliver lettere når de omkringstående er ærlige, og da en enkelt står alene tilbage på ’det har jeg aldrig gjort’ siden, indfinder der sig en stemning af accept med også anerkendelse over at have mod til at stå alene foran en hel folk mennesker.

Lyd og video skaber en naturlig overgang til anden del af workshoppen, hvor Lene og Aya leder os gennem en dag på Roskilde. Fortællingen bevæger sig gennem opkast på snapchat, tissetrang fastbundet til en festivals stol, nøgenmusikvideo i de kolde bade og sidst til kæmpe Major Lazer koncert på Orange Scene.  Mens vi alle kastes rundt i denne livagtige fortælling, må vi også tage stilling til hvordan vi selv reagerer på de specifikke situationer. Teltet er nu transformeret til et rum hvor man kan udtrykke sin holdning, i hvert hjørne giver Lene og Aya et eksempel på hvordan man ville kunne reagere og midten er en helt femte løsning, man selv kan formulere.

Slutteligt til Major Lazer koncerten stiller vi os så tæt på højtalerne som muligt, i takt med Diplo beder os om at go low, løbe fra side til side, smide t-shirten, hvirvle den over hovedet, kaste den væk og komme op på scenen, kan vi beslutte os for, at tage et skridt tilbage hvis vi ikke vil deltage i disse specifikke dele af koncerten. Det ender ud i en let buet og snoet række af unge mennesker. Lene italesætter som følge heraf at dette er et billede på hvor forskellige grænser er. Det virker som den perfekte måde at runde workshoppen af på, og som de små grupper af folkeskole-, efterskole- og gymnasieelever forlader teltet, stopper jeg en gruppe efterskolelever, der fortæller at de har nydt legene, men også at de er blevet udfordret på nogle holdninger og har været nødt til at tage stilling til ting, de ikke før har taget stilling til. Sammen bevæger vi os ud fra det lille telt, tilbage under den tunge himmel, i godt humør.