Crossing Borders: KBH+ på Copenhagen Opera Festival

KBH+erne Simon Christian Rasmussen, Niki Istrefi Teinvig Carlsen, Nicola Sabino Macioci og komponisterne Henriette Groth, Lars Kynde og Kuno Kjærbye skaber sammen projektet Crossing Borders.

I Crossing Borders løfter tre etablerede komponister og tre unge talenter blikket og fokuserer på ligheder på tværs af musikgenrer, alder og kulturel baggrund i stedet for forskelligheder. I en tid med voksende mistænksomhed for alt, hvad der ikke ligner os selv, skal Crossing Borders ind og se på, hvad det egentlig er for nogle forskellige forestillinger og antagelser vi kæmper mod. Sammen finder de frem til et fælles tema.

Crossing Borders er et samarbejde med Dansk Komponistforening og Copenhagen Opera Festival. Arbejdet er kun lige gået i gang, og vi glæder os til at se Crossing Borders opført på Copenhagen Opera Festival til august.

 

Afslutningsfest for Team 7

 

I onsdags ønskede vi det 7. team på KBH+Projektakademiet tillykke med et veloverstået projektlederuddannelsesforløb.

Det blev en brag af en fest, der markerer afslutningen på 10 måneders hårdt arbejde og alt hvad det ellers har ført med sig, fra team 7’s side af. Foruden at give de seje projektledere et diplom i hånden for deres arbejde, blev der også holdt en lille projektsalon, med fokus på mod, ikke kun det mod det kræver at rykke sig som person men også med udgangspunkt i afgangsprojekterne: Hvad vil man gerne bruge sit mod til?

Netop mod er nemlig, hvad Team 7 har vist og hvad der har været med til at rykke deres seje projekter. Du kan læse mere om et af afgangsprojekterne her og finde mere om selve uddannelsen her.

 

Vi fra KBH+ takker det talentfulde Team 7 og glæder os til at følge deres projekter i fremtiden.

Dialoggården


I forbindelse med debatfestivalen Talk Town holder AskovFonden KBH+ eventen: Dialoggården

Alle er velkommen til at komme forbi Hovedbiblioteket fredag D. 19. maj fra kl. 10-17.

Til Dialoggården kan du dyrke dine drømme, reflektere over køn og privilegier eller strikke en rød strømpe, mens du tager et velfortjent hvil i en sækkestol i rolige omgivelser.

AskovFonden KBH+ indretter Hovedbibliotekets baggård, så den byder på rolige omgivelser med rum til dialog og refleksion.

I hele tidsrummet kan både børn og voksne bygge, tegne og forme deres drømme.

PROGRAM:

Kl. 12.00 – 14.00
Børne-separatistisk drømmeworkshop for skoleklasser, hvor de i fællesskab får mulighed for at dykke ned i deres drømme om køn.

Kl. 16.00 – 17.00
Kom til samtale- og tegnesalon, hvor vi sammen, gennem dialog, bliver klogere på hinandens positioner, kampe og drømme: Hvordan er du feminist? Hvilken type feminist er du og har du mere ret til at kalde dig feminist end andre har? Hvem styrer den feministiske dagsorden? Er vi midt i en feministisk fløjkrig? Hvad dækker feminismen egentlig over…?

Vi glæder os til at se jer!

 

TALK TOWN

Talk Town arrangeres af Kvinderådet i samarbejde med kulturproduktionskollektivet Indgreb og opstod i anledning af Danmarks værtskab for den internationale kvindekonference, Women Deliver i maj 2016.

Talk Town er en samtalefestival der handler om hverdagssexisme, køn, arbejde, kunst, sex, ligestilling, moderne feminisme – i det hele taget køns- og ligestillingspolitik.
Gennem en bred vifte af arrangementer ønsker festivalen at give plads til politiske dagsordener, nationaliteter, erfaringer og vinkler på køns- og ligestillingspolitik og derved blive et forum for nysgerrighed, netværksdannelse og dialog. Du kan se mere på deres facebook.

En hilsen fra Team 7

Kære KBH+

Mit afgangsprojekt på Projektakademiet blev til Sound & Science – fællesskabende lyd i Haraldsgadekvarteret. Projektet Sound & Science har til hensigt at give folk en forståelse for hvorfor lyd påvirker som den gør og hvordan den kan bruges som hjælpemiddel i en travl hverdag.

Hvorfor?
Idéen til Sound & Science udspringer fra min interesse til henholdsvis videnskaben og musikken.

Jeg er uddannet kandidat fra DTU og har derfor en videnskabelig tilgang til viden og forståelse af verden. Derfor har jeg længe været nysgerrig på: Hvorfor vi bruger lyd og musik i så mange sammenhænge som når vi løber, rejser, læser, transporterer os osv., hvordan lyd og musik påvirker os særligt i hjernen, og hvad lyd og musik kan ud fra et videnskabeligt perspektiv.

Jeg havde derfor en drøm om at kombinere de to verdner med teoretisk viden og fysisk påvirkning af lyd.

Hvordan?
Jeg inviterede derfor to gæster til at komme til det første Sound &Science event d. 20. april: en hjerneforsker og en lydkunstner, der hver inspirerede deltagerne om lyd. Gæsterne var: hjerneforsker Charlotte Navntoft der skriver PhD i Schweiz på universitetet i Basel i samarbejde med DTU og musiker/komponist Mads Emil Nielsen der har sit eget label arbitrary med eksperimentel og elektronisk lyd.

Det var helt magisk at se eventen være i gang og at +Cafeen blev fyldt op af gæster. Jeg selv skulle starte med at indlede aftenen, mens frivillige fra +Cafeen stod i baren og solgte vin og sodavand. Aftenen blev en succes og jeg har fået gode tilbagemeldinger og ønsker om flere arrangementer fra deltagere. I første omgang må jeg afvente om jeg får fondspenge til at gentage Sound & Science i den nærmeste fremtid.

Jeg har lært utrolig meget af at være projektleder selv. Sound & Science har været en rejse med forskellige udfordringer, men som i sidste ende endte rigtig godt, og jeg er beriget og motiveret til at arrangere flere lignende arrangementer.

Særligt tak til Janni, Allan, Jakob og Mia for at hjælpe mig med at få projektet op at stå, og tak til KBH+.

Hilsen Astrid

Kom med til caféworkshop

Caféen i KBH+ skal op at køre. Vil du bidrage til at caféen bliver det hyggeligste (puste)rum? Det håber vi.

Vil du mon servere kaffe, lave plantekasser eller udvikle en fed idé til et arrangement på scenen?

Så kom med til Se Det Ske! Der er masser at tage fat på. Vi mangler kloge hænder og skæve hjerner.

 

  • Se Det Ske kører hver tirsdag mellem kl. 13-16.
  • Det kræver ingen særlige evner eller erfaring at være med – kun at du har lyst til at være med.

Har du spørgsmål? Så kontakt janni.nielsen@askovfonden.dk

Vi ses i caféen!

Sound & Science i KBH+

Har du lyst til at blive klogere på lyd og hvordan forskellige lyde påvirker dig?

Astrid fra Projektakademiets Team 7 afholder første event af sit afgangsprojekt Sound & Science. Astrid er færdiguddannet på DTU indenfor bioteknologi, men har valgt at gå på Projektakademiet, fordi hun længtes efter at formidle og arbejde med naturvidenskaben på en mere kreativ måde. Hun har en særlig interesse og engagement for elektronisk musik. Sound & Science forbinder derfor Astrids baggrund fra naturvidenskab med interessen for elektronisk lyd.

Sound & Science giver dig mulighed for en unik helhedsoplevelse, hvor du først får et videnskabeligt inspirationsoplæg efterfulgt af en lydoplevelse.

Torsdag d. 20. april fokuserer Sound & Science på elektroniske lyde og musik.

Aftenen giver dig en forståelse for, hvordan lyd kan bruges som hjælpemiddel i en travl og stresset hverdag. Eventet arbejder derfor med at skabe et frirum og en frihedsfølelse gennem lydoplevelser

Program for Sound & Science vol. 1

19-19.05 Baggrundslyde og lounge
19-19.15 Velkomst og en personlig fortælling fra arrangøren Astrid Gram Nielsen
19.15-19.45 Naturvidenskabeligt oplæg v. hjerneforsker Charlotte Navntoft, ph.d. i Neurophysology (Basel Uni)

Pause

19.55-20.15 Refleksion og diskussion i grupper
20.15-21 Lydoplevelse TBA
Tak for i aften.

ALLE er velkomne og arrangementet er GRATIS. Der er kaffe og snacks, og mulighed for at købe en sodavand eller et glas vin i baren.

Caféen åbner tirsdag d. 18. april

Kom til caféens første åbningsdag tirsdag d. 18. april fra kl. 15.00-21.00.

Et nyt hold af frivillige er klar på at gøre caféen i KBH+ til det hyggeligste (puste)rum.

Her kan du købe en billig kop kaffe, drikke gratis the, spille brætspil, læse en bog, spise popkorn eller noget helt sjette! Ta’ gerne en ven eller flere med.

Caféen er åben på tirsdage og torsdage fra kl. 15.00-21.00 i resten af april måned. Vi holder frivilligmøde torsdag d. 27. april kl. 17.00-19.00 om planerne for maj og resten af sommeren. Måske du har en god idé til, hvad der skal ske på scenen?

Vil du være med?

Hvis du vil høre mere eller joine os til frivilligmødet d. 27, så smid en besked efter frivilligkoordinator Janni på janni.nielsen@askovfonden.dk eller 30735465.

Mød Sara fra Projektakademiets Team 6

Overvejer du at søge ind på Projektakademiet? Så fortæller Sara, der gik på Team 6 i 2015-2016 om sin oplevelse på Projektakademiet.

Lyder Projektakademiet som noget for dig?

Så søg ind her.

Ansøgningsfrist for optagelse på Team 8 er mandag 17. april. Send din ansøgning til morten.clausen@askovfonden.dk

Har du spørgsmål? Ring til Morten på 30739815.

Du kan møde Sine fra Projektakademiets Team 7 her og her kan du møde Carsten.

Kulturmagerne holder fredagsbar

Kom med til fredagsbar i KBH+

Fredag d. 7. april fra 16.00-18.00 serverer KBH+ gratis slowbrew kaffe til tonerne fra DJ Våd Vinyl.

Tag din ven, roomie, morfar eller bare dig selv med!

ALLE er velkomne og kaffen er GRATIS. Du har også mulighed for at købe en sodavand eller øl i baren, hvis du ikke er kaffeglad.

//

Kaffe & vinyl er et tilbagevendende event, arrangeret af Kulturmagerne.

Nyt hold: Styrk dit nærvær med mindfulness

Trænger du til en pause fra den ellers travle hverdag? Og er du nysgerrig på at lære nogle teknikker til at skabe mere ro og nærvær i dit liv? Så tag med til STRESS AF. Hver tirsdag inviterer vi dig til en eftermiddag med mindfulness.

Mindfulness er en metode til personlig udvikling, til at skabe større klarhed omkring automatiske tanke- og handlemønstre og en metode til at træne sin koncentration, opmærksomhed og sit nærvær. Forløbet indeholder praktisk træning i forskellige mindfulness-øvelser, meditation og yoga samt præsentation og snak om forskellige temaer forbundet med mindfulness.

Du behøver ingen forudsætninger eller erfaring for at deltage – udelukkende en åbenhed og nysgerrighed for at lukke øjnene i og gå på opdagelse i det indre univers i samvær med andre.  STRESS AF er et drop-in forløb. Du behøver derfor ikke at være der hver gang for at følge med – du kan komme præcis, som det passer dig.

Tag gerne noget behageligt tøj på, som du kan bevæge sig i. Vi vil ofte komme til at lave nogle øvelser på en måtte til at starte med og desuden er det ikke særlig rart at sidde i cowboybukser.

STRESS AF kører kl. 16.30-18.00 følgende dage:
April: 4. – 11. – 18. – 25.
Maj: 16. – 23. – 30.
Juni: 6. – 13. – 20.

Lea Sommer, der underviser i STRESS AF er udannet mindfulness-instruktør, arbejder som yogalærer og studerer psykologi på sidste år. Lea har gennem de sidste mange år fokuseret på sammenhængen mellem krop og psyke og det at skabe større ro, klarhed og forbundethed i hverdagen.