Podcast & perleplader

Torsdag aften inviterede KBH+ til en rar og rolig aften i Caféen. I to timer fordybede vi os i podcasts og perleplader. Idéen bag arrangementet er, at vi skal huske at holde pauser, og lade skærme og tanker ligge. Vi mangler præstationsfrie rum, hvor vi bare kan være sammen.

Vær med til næste omgang Podcast & perleplader d. 14. september. 

 

Bag om lyset // Poesi & musik i KBH+

Er hverdagens kop halvtom eller overfyldt? Så kom forbi og oplev eller del ud.

Tirsdag den 25. juli kl. 18:30 – 21:00 arrangerer de frivillige i Caféen musik- og poesiaften i KBH+. Bag om lyset er udviklet under Se Det Ske-møderne.

Caféen inviterer til en aften med poesi og musik, levende lys og mennesker. Aftenen byder på poesiindslag og et musikindslag. Derefter vil der være åben mic. med få (men modige) optrædende.

Aftenens poesiindslag
Stefan Christensen er medstifter af den fynske forening Kunstner-Kolonien og optræder til open mic.-arrangementer i Odense og Haderslev. Stefans poesi omhandler alt fra skønheden ved kærlighed, kærlighed han ikke fortjener; til frustration, depression og samfundets uansvarlighed.

Aftenens musikindslag
Alexander Brügmann spiller til daglig lead guitar i rockbandet Polio og er yderst ferm på sine fingre. På aftenen vil han spille nogle af sine egne sange. Sangene omhandler personlig ambivalens og tankespindeerier om virkelighedsparanoia, håb og håbløshed.

PROGRAM
18.30 – 19.00 Velkomst
19.00 – 19.20 Poesi – Stefan Christensen
19.20 – 19.40 Musik – Alexander Brügmann
19.40 – 20.00 Pause
20.00 – 20.40 Åben mic.
20.40 – 21.00 Pause og slut

Eventet er GRATIS.

Vi glæder os til at se jer!

FRI KUNST: En kollaborativ kunstudstilling

 Lørdag d. 22. juli. kl. 15.00-21.00 kan du opleve upcoming kunstnere i KBH+. 

Tanken bag FRI KUNST er, at give unge kunstnere, som ikke nødvendigvis har udstillet før, en mulighed for, at præsentere dem selv, deres vision og deres kunst.

Der findes mange dygtige, endnu usete kunstnere, der ikke har de ”rigtige” kontakter, og ikke ved, hvor de skal starte, for at komme ud med deres værker. FRI KUNST giver mulighed for at udstille, møde andre ligesindede og få inspiration til, at komme videre med sin vision. Kunstnerne bliver tilbudt, at introducere sig selv på scenen, hvor de kan fortælle lidt om dem selv, deres baggrund, deres inspiration og deres kunst.

Kunstauktion
Hver kunstner bliver tilbudt, at sælge deres udstillede værker til auktion. Auktionen kommer til at foregå således, at gæsterne ved udstillingen kan byde på de (af kunstnerne selv) udvalgte værker i løbet af eventet. Til sidst kan kunstneren vælge, hvilket, om nogen, bud, værket skal gå for. Vi vil opfordre til, ikke kun at byde i form af penge, men også andet, som f.eks. cykelreperation, en middag, en kasse øl, en kattekilling osv.

Økodrinks og snacks i Caféen
Caféen er åben under hele eventet, og i dagens anledning vil bliver der også serveret snacks og solgt alkoholfri, økologiske drinks.

//

Josephine Bugat Sørensen er initiativtager og kurator på udstillingen.

Sommerfredag med vinyler, kaffe & dans

Kom med til fredagsbar i KBH+
Fredag d. 21. juli fra 16.00-18.00 serverer Caféen gratis slowbrew-kaffe til tonerne fra DJ Våd Vinyl. Carsten fra Projektakademiets team 7 står bag Kaffe & Vinyl, der blev holdt for første gang i april. Konceptet er enkelt: God kaffe og god musik. Kom og nyd lækker hjemmeristet, friskkværnet slowbrew-kaffe og det bedste sommermusik fra DJ Våd Vinyls pladesamling.

ALLE er velkomne og kaffen er GRATIS. Du har også mulighed for at købe saft, mynte- og isthe i Caféen, hvis du ikke er kaffeglad. Tag din ven, roomie, tante, sommerferieflirt eller bare dig selv med!

Og bliv endelig hængende, for kl. 19.00 er der dans indtil midnat, når Tap Water Jam holder danceoff. Tap Water Jam er et koncept, som er kommet til København for at blive. En aften, hvor festen 100% er på dansegulvet. DJ STACKS sørger for beats til aftenens battles, når de bedste vogue, break eller house moves skal ud på gulvet.
Georgie III McFarley og Mark Ludvig Henriksen er klar til at tage imod jer, som aftenens hosts til denne omgang Tap Water Jam!

Se mere om Tap Water Jam her.

Vi ses på fredag!

Caféen

Unge i KBH+ har kickstartet Caféen i huset og vi kan slet ikke få armene ned!

Caféen er blevet superhyggelig og alle er velkomne til øko og hjemmeristet kaffe, iskaffe, mynte- og citron/ingefær-iste, brætspil, en sludder, læsning af en bog m.m..

Vi har åbent tirsdage og torsdage fra 10:30-21:00 og udvalgte fredage fra 15-21. Vi rister, kværner og brygger vores egen økologiske kaffe fra 4 verdensdele til slowbrew og iskaffe og har succes med vores populære hjemmelavede ingefær/citron-iste og te af friske mynteblade.

Vi afholder events arrangeret af de frivillige i caféen, såsom Kaffe & Vinyl, Sound & Science og Poesi-aften, Kunstudstillinger, Perleplader & Podcast og loppemarked. Følg med på vores facebook og i kalenderen.

Vil du være med?

Vi drømmer om en ungedreven café, hvor alle føler sig velkomne og kan hænge ud så meget som muligt. Jo flere frivillige, jo oftere kan vi åbne caféen, så vi byder interesserede frivillige velkommen!

Har du f.eks. 3 timer om måneden, som du vil bruge på a) at holde åben i caféen, b) være med til at udvikle events omkring scenen eller c) gøre de fysiske rammer endnu mere indbydende? Så smid en mail eller sms efter frivilligkoordinator Janni på janni.nielsen@askovfonden.dk eller tlf.: 30 73 54 65.

 

KBH+ på Roskilde Festival

Hele AskovFonden tog del i Roskilde Festivals Equality-program. 18 KBHplussere var med til at skabe fem events for festivaldeltagerne i Roskilde Rising-dagene. Årets aktiviteter bød bl.a.  på talks og performances om feminisme, kropsidealer og psykisk sårbarhed samt et pop-op-event, hvor de heldige kunne vinde snacks.

Se også en lille videobid fra festivaldagene her.

Tak til alle jer, der var med til at sætte reflektioner i gang under Roskilde Festival 2017!

Folkemødeudfordringen 2017

Hvordan skaber jeg, med min nutid, min bedste fremtid? Kan du blive pædagog med en plettet straffeattest? Den virkelighed mange unge står i er, at de ikke har job eller er i gang med en uddannelse. Uddannelsesloftet, systembarrierer og manglende social inklusion på arbejdspladserne spænder ben for fremtidsdrømmene.

På Folkemødet i Allinge samlede AskovFonden KBH+ alle ungdomspartierne til debat om fremtidens velfærd, uddannelse og social inklusion. AskovFonden KBH+ præsenterede to personlige historier. De to historiefortællere, Benjamin og Sine, står lige nu overfor systembestemte udfordringer, der spænder ben for fremtiden. Lyt til Benjamins historie her og til Sines historie her.

“Vi er i Danmark ved at lave en ny folkesygdom, og det er psykiske sygdomme.”

Med udgangspunkt i Benjamin og Sines historier, kom ungdomspolitikerne med deres bud på, hvordan vi skaber en bedre fremtid. Her er det Thomas Rohden fra Radikal Ungdom, der giver sin holdning om uddannelsessystemet til kende:

 

Tak til alle ungdomspolitikerne, Benjamin og Sine, og alle jer andre, der tog til i Folkemødeudfordringen 2017. Vi glæder os til at se, hvad Folkemødeudfordringen 2018 byder på.

Crossing Borders: KBH+ på Copenhagen Opera Festival

KBH+erne Simon Christian Rasmussen, Niki Istrefi Teinvig Carlsen, Nicola Sabino Macioci og komponisterne Henriette Groth, Lars Kynde og Kuno Kjærbye skaber sammen projektet Crossing Borders.

I Crossing Borders løfter tre etablerede komponister og tre unge talenter blikket og fokuserer på ligheder på tværs af musikgenrer, alder og kulturel baggrund i stedet for forskelligheder. I en tid med voksende mistænksomhed for alt, hvad der ikke ligner os selv, skal Crossing Borders ind og se på, hvad det egentlig er for nogle forskellige forestillinger og antagelser vi kæmper mod. Sammen finder de frem til et fælles tema.

Crossing Borders er et samarbejde med Dansk Komponistforening og Copenhagen Opera Festival. Arbejdet er kun lige gået i gang, og vi glæder os til at se Crossing Borders opført på Copenhagen Opera Festival til august.

 

Afslutningsfest for Team 7

 

I onsdags ønskede vi det 7. team på KBH+Projektakademiet tillykke med et veloverstået projektlederuddannelsesforløb.

Det blev en brag af en fest, der markerer afslutningen på 10 måneders hårdt arbejde og alt hvad det ellers har ført med sig, fra team 7’s side af. Foruden at give de seje projektledere et diplom i hånden for deres arbejde, blev der også holdt en lille projektsalon, med fokus på mod, ikke kun det mod det kræver at rykke sig som person men også med udgangspunkt i afgangsprojekterne: Hvad vil man gerne bruge sit mod til?

Netop mod er nemlig, hvad Team 7 har vist og hvad der har været med til at rykke deres seje projekter. Du kan læse mere om et af afgangsprojekterne her og finde mere om selve uddannelsen her.

 

Vi fra KBH+ takker det talentfulde Team 7 og glæder os til at følge deres projekter i fremtiden.

Dialoggården


I forbindelse med debatfestivalen Talk Town holder AskovFonden KBH+ eventen: Dialoggården

Alle er velkommen til at komme forbi Hovedbiblioteket fredag D. 19. maj fra kl. 10-17.

Til Dialoggården kan du dyrke dine drømme, reflektere over køn og privilegier eller strikke en rød strømpe, mens du tager et velfortjent hvil i en sækkestol i rolige omgivelser.

AskovFonden KBH+ indretter Hovedbibliotekets baggård, så den byder på rolige omgivelser med rum til dialog og refleksion.

I hele tidsrummet kan både børn og voksne bygge, tegne og forme deres drømme.

PROGRAM:

Kl. 12.00 – 14.00
Børne-separatistisk drømmeworkshop for skoleklasser, hvor de i fællesskab får mulighed for at dykke ned i deres drømme om køn.

Kl. 16.00 – 17.00
Kom til samtale- og tegnesalon, hvor vi sammen, gennem dialog, bliver klogere på hinandens positioner, kampe og drømme: Hvordan er du feminist? Hvilken type feminist er du og har du mere ret til at kalde dig feminist end andre har? Hvem styrer den feministiske dagsorden? Er vi midt i en feministisk fløjkrig? Hvad dækker feminismen egentlig over…?

Vi glæder os til at se jer!

 

TALK TOWN

Talk Town arrangeres af Kvinderådet i samarbejde med kulturproduktionskollektivet Indgreb og opstod i anledning af Danmarks værtskab for den internationale kvindekonference, Women Deliver i maj 2016.

Talk Town er en samtalefestival der handler om hverdagssexisme, køn, arbejde, kunst, sex, ligestilling, moderne feminisme – i det hele taget køns- og ligestillingspolitik.
Gennem en bred vifte af arrangementer ønsker festivalen at give plads til politiske dagsordener, nationaliteter, erfaringer og vinkler på køns- og ligestillingspolitik og derved blive et forum for nysgerrighed, netværksdannelse og dialog. Du kan se mere på deres facebook.