Askovfonden KBH+ har fået en ungedrevet café!

Café Embla – café, folkekøkken og scene

Café Embla er navnet på caféen, som blev besluttet efter en åben navnekonkurrence, hvor vinderen, en frivillig i caféen, vandt gratis øko-kaffe fra caféen året ud.

Café Embla bruges, drives og udvikles af unge frivillige. De unge rister og serverer øko-kaffe fra hele verden og arrangerer løbende events. Der skabes de hyggeligste rammer, som du kan bruge til at læse en bog, spille et spil, arrangere en event eller spise med i folkekøkkenet.

Ligesom mange andre gader på Ydre Nørrebro er Emblasgade opkaldt efter nordisk mytologi. Embla er navnet på det første menneske af hunkøn og vi bærer det stærke navn med stolthed.

Café Embla har åbent tirsdage og torsdage fra 10:30-21. Vi kan altid bruge flere frivillige, så vi kan udvide åbningstiderne og tilbyde endnu flere sociale og kreative arrangementer.

Vil du høre mere om mulighederne i caféen og evt. selv være frivillig? Så kom forbi til en snak i åbningstiden eller smid en mail/sms efter frivilligkoordinator Janni på janni.nielsen@askovfonden.dk eller tlf: 30735465.

 

 

NABODAG // En fest i dit nabolag

På lørdag holder Projektakademiets team 8 Nabodag – en fest i dit nabolag! i samarbejde med Medborgerne

PROGRAM:

◇ SAMTALESALON m. kaffe og kage
◆ RAPOLTICS rapper og laver workshop
◇ GRILLMAD m. Klubben
◆ SNOBRØD og ANSIGTSMALING for de små
◇ VANDPIBELOUNGE med VINYL-DJ Malthe Ivarsson
◆ FØLG MED her i begivenheden, hele programmet kommer løbende

Kvarteret omkring Ragnhildgade er præget af stor mangfoldighed: Skoler, forskellige boligforeninger, kiosken, virksomheder, børnefamilier og unge i uddannelse.

Vi skal alle samles og mødes nabo til nabo. Det lokale fælleskab skal være en aktiv del af hverdagen, og vi starter med at mødes og snakke og have en hyggelig dag sammen!

Medborgerne har lyttet til 3000 stemmer på Nørrebro og i Nordvest og sætter fokus på 3 mærkesager:

◇ TRYGGE GADER
◆ FLERE LOKALE FRIRUM FOR UNGE
◇ GODT OG MANGFOLDIGT BØRNELIV

➥ Deltag i samtalesalonen på lørdag, hvor vi snakker om nabolaget.

Derfor kom og vær med til NABODAG – en fest i dit nabolag!

Det er for alle i nærheden af Emblasgade 175 – lørdag den 16. september kl. 11-17 på pladsen foran KBH+ caféen.

Vi glæder os til at møde jer!

Kærlig hilsen KBH+ Projektakademiet

Kursus: Lær at lave podcast


Har du en idé, men mangler at få den omsat til podcast?

Så har du chancen for at lære podcastmediet at kende. Over syv kursusgange i oktober og november, vil to gæve radioproducere og journalister, hjælpe dig med at komme fra idé til produktion.

Med udgangspunkt i dig og dine medkursisters idéer og ønsker, strukturerer vi kursusgangene, så I bliver godt klædt på til at føre idéerne ud i livet. Uanset om det drejer sig om råd og vejledning i interviewteknik, en hjælpende hånd til lydoptagelse og -redigering eller et vågent og kritisk øre, når der skal tages svære valg.

Kurset forløber over syv onsdage fra kl. 16.30-19.30 med første kursusgang d. 4. oktober.

Tilmelding: clara.hyrup@askovfonden.dk

//

Om underviserne:

Vi er begge svært begejstrede for radiomediet og glæder os til at dele det med jer. Astrid har en kandidat i radioproduktion fra Goldsmiths University i London og har tidligere arbejdet på Radio24syv som producer og tilrettelægger. Anna er kandidat i journalistik og arbejder som tilrettelægger på Radio24syv.

Vi glæder os til at møde dig og sammen søsætte din podcast-idé!

Podcast & perleplader

Torsdag aften inviterede KBH+ til en rar og rolig aften i Caféen. I to timer fordybede vi os i podcasts og perleplader. Idéen bag arrangementet er, at vi skal huske at holde pauser, og lade skærme og tanker ligge. Vi mangler præstationsfrie rum, hvor vi bare kan være sammen.

Vær med til næste omgang Podcast & perleplader d. 14. september. 

 

Bag om lyset // Poesi & musik i KBH+

Er hverdagens kop halvtom eller overfyldt? Så kom forbi og oplev eller del ud.

Tirsdag den 25. juli kl. 18:30 – 21:00 arrangerer de frivillige i Caféen musik- og poesiaften i KBH+. Bag om lyset er udviklet under Se Det Ske-møderne.

Caféen inviterer til en aften med poesi og musik, levende lys og mennesker. Aftenen byder på poesiindslag og et musikindslag. Derefter vil der være åben mic. med få (men modige) optrædende.

Aftenens poesiindslag
Stefan Christensen er medstifter af den fynske forening Kunstner-Kolonien og optræder til open mic.-arrangementer i Odense og Haderslev. Stefans poesi omhandler alt fra skønheden ved kærlighed, kærlighed han ikke fortjener; til frustration, depression og samfundets uansvarlighed.

Aftenens musikindslag
Alexander Brügmann spiller til daglig lead guitar i rockbandet Polio og er yderst ferm på sine fingre. På aftenen vil han spille nogle af sine egne sange. Sangene omhandler personlig ambivalens og tankespindeerier om virkelighedsparanoia, håb og håbløshed.

PROGRAM
18.30 – 19.00 Velkomst
19.00 – 19.20 Poesi – Stefan Christensen
19.20 – 19.40 Musik – Alexander Brügmann
19.40 – 20.00 Pause
20.00 – 20.40 Åben mic.
20.40 – 21.00 Pause og slut

Eventet er GRATIS.

Vi glæder os til at se jer!

FRI KUNST: En kollaborativ kunstudstilling

 Lørdag d. 22. juli. kl. 15.00-21.00 kan du opleve upcoming kunstnere i KBH+. 

Tanken bag FRI KUNST er, at give unge kunstnere, som ikke nødvendigvis har udstillet før, en mulighed for, at præsentere dem selv, deres vision og deres kunst.

Der findes mange dygtige, endnu usete kunstnere, der ikke har de ”rigtige” kontakter, og ikke ved, hvor de skal starte, for at komme ud med deres værker. FRI KUNST giver mulighed for at udstille, møde andre ligesindede og få inspiration til, at komme videre med sin vision. Kunstnerne bliver tilbudt, at introducere sig selv på scenen, hvor de kan fortælle lidt om dem selv, deres baggrund, deres inspiration og deres kunst.

Kunstauktion
Hver kunstner bliver tilbudt, at sælge deres udstillede værker til auktion. Auktionen kommer til at foregå således, at gæsterne ved udstillingen kan byde på de (af kunstnerne selv) udvalgte værker i løbet af eventet. Til sidst kan kunstneren vælge, hvilket, om nogen, bud, værket skal gå for. Vi vil opfordre til, ikke kun at byde i form af penge, men også andet, som f.eks. cykelreperation, en middag, en kasse øl, en kattekilling osv.

Økodrinks og snacks i Caféen
Caféen er åben under hele eventet, og i dagens anledning vil bliver der også serveret snacks og solgt alkoholfri, økologiske drinks.

//

Josephine Bugat Sørensen er initiativtager og kurator på udstillingen.

Sommerfredag med vinyler, kaffe & dans

Kom med til fredagsbar i KBH+
Fredag d. 21. juli fra 16.00-18.00 serverer Caféen gratis slowbrew-kaffe til tonerne fra DJ Våd Vinyl. Carsten fra Projektakademiets team 7 står bag Kaffe & Vinyl, der blev holdt for første gang i april. Konceptet er enkelt: God kaffe og god musik. Kom og nyd lækker hjemmeristet, friskkværnet slowbrew-kaffe og det bedste sommermusik fra DJ Våd Vinyls pladesamling.

ALLE er velkomne og kaffen er GRATIS. Du har også mulighed for at købe saft, mynte- og isthe i Caféen, hvis du ikke er kaffeglad. Tag din ven, roomie, tante, sommerferieflirt eller bare dig selv med!

Og bliv endelig hængende, for kl. 19.00 er der dans indtil midnat, når Tap Water Jam holder danceoff. Tap Water Jam er et koncept, som er kommet til København for at blive. En aften, hvor festen 100% er på dansegulvet. DJ STACKS sørger for beats til aftenens battles, når de bedste vogue, break eller house moves skal ud på gulvet.
Georgie III McFarley og Mark Ludvig Henriksen er klar til at tage imod jer, som aftenens hosts til denne omgang Tap Water Jam!

Se mere om Tap Water Jam her.

Vi ses på fredag!

Caféen

Unge i KBH+ har kickstartet Caféen i huset og vi kan slet ikke få armene ned!

Caféen er blevet superhyggelig og alle er velkomne til øko og hjemmeristet kaffe, iskaffe, mynte- og citron/ingefær-iste, brætspil, en sludder, læsning af en bog m.m..

Vi har åbent tirsdage og torsdage fra 10:30-21:00 og udvalgte fredage fra 15-21. Vi rister, kværner og brygger vores egen økologiske kaffe fra 4 verdensdele til slowbrew og iskaffe og har succes med vores populære hjemmelavede ingefær/citron-iste og te af friske mynteblade.

Vi afholder events arrangeret af de frivillige i caféen, såsom Kaffe & Vinyl, Sound & Science og Poesi-aften, Kunstudstillinger, Perleplader & Podcast og loppemarked. Følg med på vores facebook og i kalenderen.

Vil du være med?

Vi drømmer om en ungedreven café, hvor alle føler sig velkomne og kan hænge ud så meget som muligt. Jo flere frivillige, jo oftere kan vi åbne caféen, så vi byder interesserede frivillige velkommen!

Har du f.eks. 3 timer om måneden, som du vil bruge på a) at holde åben i caféen, b) være med til at udvikle events omkring scenen eller c) gøre de fysiske rammer endnu mere indbydende? Så smid en mail eller sms efter frivilligkoordinator Janni på janni.nielsen@askovfonden.dk eller tlf.: 30 73 54 65.

 

KBH+ på Roskilde Festival

Hele AskovFonden tog del i Roskilde Festivals Equality-program. 18 KBHplussere var med til at skabe fem events for festivaldeltagerne i Roskilde Rising-dagene. Årets aktiviteter bød bl.a.  på talks og performances om feminisme, kropsidealer og psykisk sårbarhed samt et pop-op-event, hvor de heldige kunne vinde snacks.

Se også en lille videobid fra festivaldagene her.

Tak til alle jer, der var med til at sætte reflektioner i gang under Roskilde Festival 2017!

Folkemødeudfordringen 2017

Hvordan skaber jeg, med min nutid, min bedste fremtid? Kan du blive pædagog med en plettet straffeattest? Den virkelighed mange unge står i er, at de ikke har job eller er i gang med en uddannelse. Uddannelsesloftet, systembarrierer og manglende social inklusion på arbejdspladserne spænder ben for fremtidsdrømmene.

På Folkemødet i Allinge samlede AskovFonden KBH+ alle ungdomspartierne til debat om fremtidens velfærd, uddannelse og social inklusion. AskovFonden KBH+ præsenterede to personlige historier. De to historiefortællere, Benjamin og Sine, står lige nu overfor systembestemte udfordringer, der spænder ben for fremtiden. Lyt til Benjamins historie her og til Sines historie her.

“Vi er i Danmark ved at lave en ny folkesygdom, og det er psykiske sygdomme.”

Med udgangspunkt i Benjamin og Sines historier, kom ungdomspolitikerne med deres bud på, hvordan vi skaber en bedre fremtid. Her er det Thomas Rohden fra Radikal Ungdom, der giver sin holdning om uddannelsessystemet til kende:

 

Tak til alle ungdomspolitikerne, Benjamin og Sine, og alle jer andre, der tog til i Folkemødeudfordringen 2017. Vi glæder os til at se, hvad Folkemødeudfordringen 2018 byder på.