Lær Pernille at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Pernille-Lykke Schwarz som vi i dt nye år har haft glæden af at byde velkommen til KBH+ teamet som pædagogisk leder for vores nye Pigeklubben.

Hvad skal du lave i KBH+? 

Jeg er pædagogisk leder for Pigeklubben, og jeg glæder mig så meget til at komme i gang- møde pigerne- indtage KBH+

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg kendte godt til AskovFonden, og havde hørt om KBH+ flere gange. En tilfældighed til en middag hvor en veninde fortalte mig, at der var et job der stod Pernille-Lykke på. Jeg læste jobopslaget og tænke WAUWWWW- det vil jeg- og her er jeg. Efter min jobsamtale ville jeg bare tilbage til stedet, det var både stedet- men jeg kunne også mærke en hel unik stemning i huset. Her tænkes kreativt og mulighederne er så store på alle leder og kanter. Det med kreativitet er noget der taler ind i mit sociale hjerte, der er nemlig intet vi ikke sammen kan lykkes med- dette er udgangspunktet, det kan så være vi må begrænse os på længere sigt, men vi starter med at ønske stort!!!!

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Til at vi sammen med pigerne der skal bruge klubben og med KBH+ får skabt den fedeste klub, med mangfoldighed- kreativitet, glæde og en masse gode stunder. Jeg tænker at min fornemste opgave er, at jeg sammen med de piger som skal bruge klubben får skabt lige præcis det rum, som giver mening for pigerne- lige netop det de har behov. Jeg vægter ejerskab, selvbestemmelse og fælleskab som essentielle pejlemærker i arbejdet med den unge, og relations arbejde er for mig et vigtig pædagogisk redskab i det sociale arbejde.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Æg, og æg og æg

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

Mine børn, min mand- men det er jo fire… og hvad så med resten af familien? Og måske er svaret meget klicheagtigt?. Ellers en lighter og noget fiskesnøre- og en bog om overlevelse.

Yndlingsfilm?

Helt sikkert Robin Hood, Disney versionen. Jeg kan nærmest alle replikkerne…..det er det med” At tage fra dem der har alt, og give til dem der intet har” . altså at hjælpe dem der trænger, og det gør Robin Hood i den grad J Ellers elsker jeg dansefilm, og nr. 1 er Saturday Night Fever- Waoww der bliver danset.

En anden film jeg har tvunget mine børn til at se, er Christiane F – en fortælling om en ung piges misbrug- og hendes kamp for at blive stoffri- den foregår i Berlin start 80’erne- filmen rørte mig dybt, den var uhyggelig, samfundsrelevant og mega godt instrueret.

Yndlingsbog?

Det er jo nærmest umuligt….

Pigeliv af Tine Bryld- var en af mine første læseoplevelser. Jeg anbefaler denne bog til mange unge stadig- den er så uskyldig og fin- og beskriver overgangen fra barn til ung så fint og ægte. Jeg læser alt, lige fra erindringer til krimier. Men jeg stopper hvis bogen ikke har fanget mig på side 2, gider ikke bruge min tid på noget der er dårligt – når nu der er SÅ mange bøger i verdenen.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg rydder ikke op…nyder langsomme morgener hvor jeg bare bliver liggende med min Ipad og skiftevis spiller Wordfeud og læser nyheder. Når jeg står op fra sengen ligger jeg mig gerne på sofaen.- hvis det regner bliver jeg gerne liggende, der er ikke noget bedre end lyden af regn og vind på ruderne. Hvis solen skinner ligger jeg mig i haven i stedet for J Måske jeg skal få flettet lidt yoga ind i weekenderne…?