December startede ud med masser af hiphopkultur

Først i december var københavnerne budt på hiphop til både morgenfest og i det københavnske bybillede.

Skrevet af Katrine, Simone, Oliver og Mikkel

Starten af december bød på meget mere end bare juletravlhed. I hele ugen blev der nemlig sat fokus på hiphop i alle afskygninger – både rap, breakdance, graffiti, beatboxing og alt hvad hiphop-kulturen indebærer.

Det skete, da Hip Hop Hub i samarbejde med KBH+ Projektakademiet og Kultur N sørgede for at sprede hiphoppen ud i det københavnske hood.

De morgenfriske kunne blandt andet starte deres torsdag morgen ud til MorgenBeats og dans i Hovedbibliotekets flotte forhal fra klokken syv til halv ti. Her varmede DJ MorUgle alle fremmødte op med gyldne beats, og rapperen Fabeldyret leverede heftige morgenrim, så der var gang i dansegulvet blandt Karen Blixen, N.F.S. Grundtvig, V. Hamershøj og mange af de andre kulturkanoner. Der var selvfølgelig morgenbrød og stærk kaffe i rigelige mængder til alle.

Undervejs i ugen kunne man også kunne støde på både rap og beatboxing i Københavns travleste busser, samt pop-ups med breakdance og hiphop rundt omkring i bybilledet.

Fredag aften sluttede hele ugen med brag på Støberiet på Nørrebro, hvor det sidste event, Rimfrost, blev afholdt. Det var en gratis koncertaften, hvor Mund de Carlo og Annelise fra Struglaz-kollektivet diskede op med rap i topklasse og tog venner med som Manus Bell fra HSP-kollektivet og Lady Smitta.

Boogie Pukki, Migidi Mansa og Stine Velour m.fl. fra Uncensored Records gav den også op, og havde det aldermæssige brogede publikum i sin hule hånd.

Men ingen hiphop-fest uden freestyle, dans og grafitti.
Derfor hostede Uncensored Records også freestylebattle, clashCPH bød op til en ægte hiphop dance-off og der var rig mulighed for at beundre graffiti-pieces skabt til lejligheden.

 

Alle arrangementer er lavet i et samarbejde mellem RAPOLITICS-projektet Hip Hop Hub, som er støttet af NordeaFonden og KBH+ Projektakademiet.

Hip Hop Hub er et landsdækkende netværk af ungegrupper og foreninger, der arbejder med at nyfortolke dansk kulturarv gennem hiphop-kulturen.

Fakta:

Link til MorgenBeats: https://www.facebook.com/events/2117061461652178/

Link til Rimfrost: https://www.facebook.com/events/512278589139352/

Hip Hop Hub: http://www.hiphophub.dk/

Rapolitics: http://www.rapolitics.org/

KBH+ Projektakademiet: http://www.kbhplus.dk/projektakademiet