Folkemødeudfordringen 2017

Hvordan skaber jeg, med min nutid, min bedste fremtid? Kan du blive pædagog med en plettet straffeattest? Den virkelighed mange unge står i er, at de ikke har job eller er i gang med en uddannelse. Uddannelsesloftet, systembarrierer og manglende social inklusion på arbejdspladserne spænder ben for fremtidsdrømmene.

På Folkemødet i Allinge samlede AskovFonden KBH+ alle ungdomspartierne til debat om fremtidens velfærd, uddannelse og social inklusion. AskovFonden KBH+ præsenterede to personlige historier. De to historiefortællere, Benjamin og Sine, står lige nu overfor systembestemte udfordringer, der spænder ben for fremtiden. Lyt til Benjamins historie her og til Sines historie her.

“Vi er i Danmark ved at lave en ny folkesygdom, og det er psykiske sygdomme.”

Med udgangspunkt i Benjamin og Sines historier, kom ungdomspolitikerne med deres bud på, hvordan vi skaber en bedre fremtid. Her er det Thomas Rohden fra Radikal Ungdom, der giver sin holdning om uddannelsessystemet til kende:

 

Tak til alle ungdomspolitikerne, Benjamin og Sine, og alle jer andre, der tog til i Folkemødeudfordringen 2017. Vi glæder os til at se, hvad Folkemødeudfordringen 2018 byder på.