Frit Fra Leveren – Skam-fri snak om studielivet

Skræmmende mange studerende har symptomer på stress, og hele 59 procent af de studerende på de samfundsvidenskabelige og erhvervsøkonomiske universitetsuddannelser svarede i en undersøgelse fra DJØF 2016, at de følte sig stressede i hverdagen.

 

Frit fra leveren er et rum til at kunne tale åbent om livet som tidligere, nuværende eller soon to be studerende. Det handler samtidig om at skrue ned og læne sig tilbage i et afslappende rum uden der skal tales ud fra en specifik formel studieprotokol hos studievejlederen. Bag projektet sidder Sine Laura Johnsen og Randi Hagemann, fra Projektakademiets team 8. Frit Fra Leveren er en podcastserie der omhandler de svære ting ved at være studerende. Den sætter fokus på hvordan samtale og åbenhed kan være med til at nedbryde de tabuer og den skam som ofte er tilknyttet følelsen af ikke at klare sig godt nok.

 

De siger selv om deres projekt “Idéen til serien stammer dels fra vores egne erfaringer men i ligeså høj grad på de tendenser vi kan se hos venner, statistikker og rundt omkring i diverse medier. I vores podcasts ønsker vi at sætte ærligheden og sårbarheden i centrum. Dette gør vi ud fra nogle historier vi har indsamlet omkring forskellige tematikker omhandlende studielivet og dets op- og nedture. I podcastene diskuteres historierne efterfølgende dels ud fra vores egne erfaringer men også ud fra artikler, statistikker mv. der forsøger at give nogle bud på hvorfor studerende i høj grad er pressede både fysisk og psykisk. Med denne podcastserie vil vi forsøge, at skabe grobund for at vi kan snakke mere åbent om de ting der fylder i hverdagen hos studerende, og på den måde forsøge at ændre de vilkår og de tankemønstre der gør sig gældende hos studerende i dagens Danmark.”

 

Vi håber meget at I har lyst til at lytte med resten af maj måned, hvor der løbende vil blive offentliggjort podcasts omkring studielivet og at vi sammen lære at snakke frit fra leveren og på den måde skabe et bedre studieliv.

 

Første podcast, der omhandler eksamen, er ude i dag og kan findes her: facebook eller på soundcloud.

 

https://soundcloud.com/user-982243744

https://www.facebook.com/Skamfritstudieliv/