En hilsen fra Team 7

Kære KBH+

Mit afgangsprojekt på Projektakademiet blev til Sound & Science – fællesskabende lyd i Haraldsgadekvarteret. Projektet Sound & Science har til hensigt at give folk en forståelse for hvorfor lyd påvirker som den gør og hvordan den kan bruges som hjælpemiddel i en travl hverdag.

Hvorfor?
Idéen til Sound & Science udspringer fra min interesse til henholdsvis videnskaben og musikken.

Jeg er uddannet kandidat fra DTU og har derfor en videnskabelig tilgang til viden og forståelse af verden. Derfor har jeg længe været nysgerrig på: Hvorfor vi bruger lyd og musik i så mange sammenhænge som når vi løber, rejser, læser, transporterer os osv., hvordan lyd og musik påvirker os særligt i hjernen, og hvad lyd og musik kan ud fra et videnskabeligt perspektiv.

Jeg havde derfor en drøm om at kombinere de to verdner med teoretisk viden og fysisk påvirkning af lyd.

Hvordan?
Jeg inviterede derfor to gæster til at komme til det første Sound &Science event d. 20. april: en hjerneforsker og en lydkunstner, der hver inspirerede deltagerne om lyd. Gæsterne var: hjerneforsker Charlotte Navntoft der skriver PhD i Schweiz på universitetet i Basel i samarbejde med DTU og musiker/komponist Mads Emil Nielsen der har sit eget label arbitrary med eksperimentel og elektronisk lyd.

Det var helt magisk at se eventen være i gang og at +Cafeen blev fyldt op af gæster. Jeg selv skulle starte med at indlede aftenen, mens frivillige fra +Cafeen stod i baren og solgte vin og sodavand. Aftenen blev en succes og jeg har fået gode tilbagemeldinger og ønsker om flere arrangementer fra deltagere. I første omgang må jeg afvente om jeg får fondspenge til at gentage Sound & Science i den nærmeste fremtid.

Jeg har lært utrolig meget af at være projektleder selv. Sound & Science har været en rejse med forskellige udfordringer, men som i sidste ende endte rigtig godt, og jeg er beriget og motiveret til at arrangere flere lignende arrangementer.

Særligt tak til Janni, Allan, Jakob og Mia for at hjælpe mig med at få projektet op at stå, og tak til KBH+.

Hilsen Astrid