Hiphop + Hotdog

De unge havde det rigtig sjovt på en cafe på Nørrebro uden at drikke alkohol

Af Pia, Sallie, Caroline og Linda

Nej, du ser ikke syner, du læste helt rigtigt: Det kan godt lad sig gøre at have det sjovt uden alkohol. En masse unge mennesker morede sig på Café Embla, hvor de spiste veganske-, grise- og halalhotdogs, imens Dj Vakle vendte plader, og de unge kastede håndtegn til hiphop koncert uden en eneste dråbe af alkohol hele aftenen.

Tidligere på ugen beskrev Politicozzzz en ny undersøgelse fra verdenssundhedsorganisationen WHO, som viste, at danske unge drikker voldsomt meget. Faktisk drikker de så meget at vi får en sørgelig tredje plads, når det gælder indtagelse af for meget alkohol.

Café Embla som ligger på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro gør op med dette.
Her er der nemlig fokus på det sociale samvær uden alkohol. Til Hiphop + Hotdog eventet i torsdags var alle stole fyldte, da der i stedet for drinks blev langet hotdogs og rød sodavand over disken efterfulgt af en koncert med det eksperimenterende københavnske hiphop band Trubadur. Trods bange anelser fra arrangørerne, viste det sig at trække mange unge til trods fraværet af de alkoholiste procenter. Caféen håber således at netop denne kan være stedet der lægger op til samtale uden hverken fysiske eller moralske tømmermænd.