Mere om uddannelsen

En alternativ uddannelse i hjertet af København

Projektakademiet er en alternativ uddannelse for dig mellem 17 og 30 år. Uddannelsen løber over 5 måneder fordelt over 2 moduler. Formålet er at uddanne handlekraftige projektledere, som kan bruge kulturen som løftestang til at skabe sociale forandringer blandt mennesker i samfundet. Det er en alternativ uddannelse bundet op på praksis. Det vil sige, at du laver projekter fra dag ét, og at undervisningen er bundet op på projektarbejdet.

Uddannelsen består af projektarbejde og undervisning to gange om ugen. Undervisningen ligger tirsdag og torsdag fra kl.16.30-20.30, og i nogle tilfælde holder vi også undervisning i weekender. Du skal derfor forberede dig på at have travlt, men det er muligt også at passe studie og arbejde ved siden af. De fleste tager uddannelsen ved siden af noget andet, men du skal forvente at uddannelsen kræver omkring 10-15 timer om ugen, i nogle perioder mere. Projektakademiet er nemlig ikke en SU-berettiget uddannelse. Den er dog gratis (udover et mindre deltagergebyr på 600,-).

Uddannelsens pædagogiske fundament er centreret omkring praksislæring. Fokus i uddannelsen er på, at din læring og udvikling sker gennem både praksis og teori. Derfor er hvert modul på uddannelsen bundet op på et konkret projekt sideløbende med, at du får undervisning i emner som projektledelse, personligt lederskab, kreativitet, konceptudvikling, procesledelse, samarbejde, finansiering, kommunikation, sociale medier, konflikthåndtering, inddragelsesprocesser, proceledelse, facilitering, gennemslagskraft, pitch mv.

60-70 % af undervisningen foregår med professionelle branchefolk som undervisere.  Undervisningen og det praktiske arbejde skifter i intensitet. I nogle perioder er det mest undervisningen, der fylder, og i andre periode er det projektet, der fylder mest.

Uddannelsen består af 2 moduler, de to ligger sammenhængende i efteråret 2019 og er bundet op på to forskellige kundeprojekter i samarbejde med enten erhvervsliv, civilssamfundet eller kommunale institutioner. Du har mulighed efterfølgende at lave et dit individuelt projekt foråret 2020 med tilknyttet projektvejledning. Hvilket de to moduler i uddannelsen gøre dig klar til. Vi vælger som udgangspunktet primært personer, som ønsker at prøver kraft med at kaste sig ud i egne projekter.

Du får ikke kun en uddannelse i kulturel projektledelse, der vil styrke dig til at kunne skabe mere kreativt og kulturelt liv i byen. Du vil i den grad også arbejde med dig selv som menneske gennem personlig udvikling. Vi vil arbejde aktivt på dit personlige lederskab, dit mod og din selvtillid, og vi vil med dig tage et par skridt nærmere dine drømme. Det vil vi gøre gennem uddannelsens særlige fokus på social og personlig udvikling. Særligt for Projektakademiet er også den personlige vejledning og samarbejdet med resten af éns team omkring ens læringsmål og udvikling.

Hvem er Projektakademiet for?

Vores mål er at skabe en platform, hvor du kan møde andre og dele dine drømme, skabe noget i fællesskab, handle på dine idéer og udvikle dig som initiativtager i byen. Derfor skaber vi et rum, hvor det er tilladt at fejle, prøve sig selv af og udfolde sig.

Det er et pædagogisk princip hos os at søge det mangfoldige hold, da vi mener en stor del af jeres læring vil opstå i mødet mellem hinanden. To ting vil være fælles for jer i det team vi sammensætter.

Èt, interesse for innovation, kultur, forandring og projektledelse. To, jeres lyst til at udvikle og vokse sammen personligt og som team. På Projektakademiet løfter vi i folk både, hvad angår vores projekter og hinandens læring.

Hvert team på Projektakademiet består typisk af 14-20 studerende. Vi søger at sammensætte en mangfoldig gruppe af unge hvad angår baggrund, alder, etnicitet, køn, kompetencer og erfaringer. Der er både plads til dig som er øvet og dig som ikke er så øvet endnu, men ”bare” har masser af gå-på-mod.

På Projektakademiet respekterer vi jer, og derfor forventer vi også at I bidrager aktivt og tager ansvar for jer selv og hinanden. Uddannelsen er i høj grad også selvorganiseret, og I fastsætter selv en del af rammerne samt reglerne for fællesskabet. Ligeledes er de logistiske opgaver i forbindelse med undervisningen struktureret via en såkaldt værtsordning, og videns- og informationsdeling på tværs af teamet varetages i høj grad af jer selv. Der er altså et stærkt pædagogisk princip, der afspejles hele uddannelsen, blandt andet i at teamet tager ansvar og ejerskab for egen uddannelse og egen læring. Således opstår der også en masse læring uden for den strukturerede undervisning.

Undervisere & inspiratorer

Projektakademiet er særligt kendt for sit netværk og mange eksterne dygtige undervisere. Vi arbejder sammen med masser af professionelle branchefolk inden for projektledelse, ledelse, kommunikation, psykologi, økonomi mv., som hjælper os som mentorer og undervisere. Her er nogle af dem:

Annette Rohde, Freelance Projektkonsulent
Anette arbejder som konsulent indenfor projektledelse, for bla. Enhedslisten, Københavns Kommune og Ældresagen.  Annette er også tidligere projektleder for Projektakademiet.

Amy Hamilton, Højskoleforstander på Designhøjskolen Højer

Claus Raasted, Direktør i Rollespilsakademiet og kulturskaber
Claus er bidt af en gal iværksætter og er en mand med mange hatte. Han har 20 bøger med sit navn på, underviser jobsøgende studerende på Københavns Universitet og laver rollespil på polske slottet. Men mest af alt, så er han en ildsjæl med ekspertise i skæve ideer, effektiv kommunikation og fundraising.

Erik Ari Rosenberg, Ejer af Projektland
Erik brænder for at organisere lokalt. Gennem hans formandskab i Lersøgrøftens Integrationsbyhaver udvikler han mulighederne for at dyrke i byen med et socialt transformativt sigte. Erik er co-founder af Projektland, der arbejder med videodokumentation af kulturelle og sociale projekter i byen.

Esben Weile Kjær – Kunstner og forfatter uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium
Har startet eget firma, har læst på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Står bl.a. bag Rockklubben ”Frankie Teardrop” på VEGA, Queer klubben ”Jessie At Jolene” i Kødbyen og ”Psyko Candy” på Simons. Er desuden forfatter til digtsamlingen Alting Sker så Meget. Esben gik på Projektakademiets allerførste hold og deler stadig ud af sine erfaringer for deltagerne på Projektakademiet.

Gry Hebeltoft Ravn, Innovationschef i Gentofte Kommune

Iben Djuraas, tidl. Projektleder i Områdefornyelsen Ydre Nørrebro
Iben er projektleder i Opdrift, Områdefornyelse Fuglekvarteret. Her arbejder hun aktivt på at kickstarte socialøkonomiske virksomheder og skabe et levende Nordvest. Iben har i flere år boet på Zanzibar, hvor hun opstartede virksomheden ”Malkia wa Bwejuu” sammen med lokale kvinder på Zanzibar.

Jakob Schnohr, Improskuespiller
Jacob arbejder med improteater og kunsten i at komme ud over scenekanten med sine idéer. Til dagligt holder han til på Lygten, hvor han er en stor drivkraft bag det voksende improteater miljø.

Jesper Holger, Kreativ direktør hos Gonzo Media
Jesper Holger er Creative director hos Gonzo media. Han har gennem tiden udviklet både tv-koncepter, festivaller og Lan-events. Han er ekspert i at skærer idéerne ind til benet og tænke innovation ind i gamle koncepter.

Katrine Klauman, TV- og medietilrettelægger på DR
Katrine har været ansat på DR som Tv-tilrettelægger siden 2012. Hun har lavet alt fra Storenørd til Skattejægerne. I sin fritid dekorerer hun københavnske murer med graffitimaling.

Lærke Hein, Iværksætter
Lærke er iværksætter med stort I. Hun sidder sjældent stille og er bagkvinden bag bl.a. Here and Away, Sensational Football, Karriere Bar, I like Locals m.m., ligesom hun fortsat spiller en stor rolle i Right2Movement og gadefesten Distortion. På Projektakademiet inspirerer hun bl.a. med, hvordan hun kan holde alle sine bolde i luften uden at tabe pusten.

Læs mere om, hvilken forskel Projektakademiet er med til at skabe i Mål, Metoder og Mennesker – en effektmåling af Projektakademiet baseret på en kvalitativ interviewundersøgelse fra 2014.

Hyldest til Projektakademiet