Lær Freja & Mie at kende

Vi er super glade for at kunne fortælle at vi pr 1.august har ansat 2 pædagog medhjælpere  KBH+Pigeklubben

Mød Freja og Mie her:

Freja

Hvad skal du lave i KBH+? 

Jeg starter som pædagogisk medarbejder i Pigeklubben og kommer til at være i Pigeklubben onsdag, torsdag og fredag.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg har længe fulgt KBH+ på diverse sociale medier og altid tænkt, at dette vil være et drømmested at arbejde. Pludselig dukkede jobbet i pigeklubben op, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at den medarbejder de søgte, det skulle bare være mig. Heldigvis var Pernille og Malan enig med mig om dette 🙂

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig til at møde pigerne og vi sammen skal skabe et fedt sted, hvor der er plads til forskelligheder, glæde og sjove stunder. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at møde alle mine nye kollegaer på gangen.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Spejlæg selvfølgelig med ketchup

Yndlingsfilm?

Svar skyldig. Til gengæld ser jeg masser af reality.

Yndlingsbog?

Ikke den store læsehest, men jeg vil anbefale alle at høre podcasten Kvinden med den tunge kuffert.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Opskriften på den bedste weekend er afslapning, en tur på loppemarked og masser af socialt samvær med vennerne.

Mie

Hvad skal du lave i KBH+? 

Jeg skal være pædagog medhjælper i Pigeklubben frem til jul.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg færdiggjorde i sommeren 2019 min bachelor i Pædagogik ved Københavns Universitet.
Mit sidste semester af min bachelor valgte jeg at tilbringe i et fuldtids praktikforløb. Da mit praktikforløb lakkede mod enden, begyndte jeg så småt at søge nyt studierelateret arbejde. Det var igennem en ansat på mit praktiksted at jeg blev gjort opmærksom på, at Askovfonden søgte nye pædagog medhjælpere til Pigeklubben – og jeg var herefter ikke spor i tvivl om at dette job skulle jeg søge.

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig meget til at lære alle pigerne at kende, og til at lære endnu mere om Pigeklubben samt det pædagogiske arbejde der heri ligger.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Jeg elsker havregrød med kanelsukker J

Yndlingsfilm?

Min yndlingsfilm er helt klart Saving Private Ryan!

Yndlingsbog?

Min yndlingsbog er uden tvivl Et Lille Liv.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg elsker at bruge mine weekender til at slappe af, og derudover også at tilbringe tid med mine venner.

Skal du gå på Projektakademiet?

team5 391654_483668678369795_728585776_n

316865_191036930966306_990702207_n 316706_380369858699678_772722217_n

Vil du være en del af Team 10 på Projektakademiet – August 2019 til December 2019? Projektakademiet søger deltagere

Lad os gætte hvem du er! Du… … er ung, initiativrig og engageret. … ser muligheder i at ændre postivt i lokal samfund og vil bidrage til en positiv udvikling på Nørrebro. … vil udvikle events og projekter på Ydre Nørrebro. … vil motivere medansvar hos borgerne gennem inddragelse og medindflydelse. … vil udvikle dit personlige lederskab.
Hvis det er dig, så er du kommet til det rette sted! Projektakademiet er stedet for dig, som har hovedet fuld af ideer og gerne vil se dem virkeliggjorte! Vi er stedet, hvor du lærer at omsætte idé til handling.  Vi er stedet, hvor du har mulighed for at afprøve idéer, udvikle dig selv og dine evner til at skabe projekter, der skaber forandring.

Hvad forventer vi af en ansøgning? Vi forventer at den udstråler din motivation for at blive optaget på Projektakademiet og giver os et indblik i, hvem du er, og hvad du gerne vil skabe med dine projekter. Vi ved, at folk er forskellige. Vi udtrykker os forskelligt og ser forskelligt på samme ting. Her hos KBH+Projektakademiet ser vi dette som en kæmpe styrke. SÅ BRUG DEN! Vær dig selv i din besvarelse.

Send din ansøgning senest d. 6. august 2019 kl. 00.00. Alle spørgsmål henvises til Kimmie Tentschert, som du kan kontakte på 27282419 eller kimmie.tentschert@askovfonden.dk

Du kan ansøge til team 10 HER

Læs mere om projektakademiet på www.kbhplus.dk/projektakademiet

Hvorfor Projektakademiet? Hos Projektakademiet arbejder vi for at skabe positiv social forandring ved at styrke unge til at handle og tage ejerskab for deres by og verden omkring dem. Vi tror på, at man som ung skal være medskaber af sin by, og være med til at skabe nye løsninger på de udfordringer, som eksisterer. Vi tror på, at social forandring altid vil være drevet af både fællesskaber og individer, som har lyst til at engagere sig, og som føler sig i stand til at gøre det. Vi tror på at kulturen kan skabe nysgerrighed, nye møder og styrkede fællesskaber. Vi tror på, der er brug for dig!

Hvad er Projektakademiet? Projektakademiet er en alternativ uddannelse, der uddanner unge handlekompetente kulturelle projektledere. På Projektakademiet går teori og praksis hånd i hånd, og vi er optagede af, at nedbryde skellet mellem klasselokalet og verden udenfor. Vi arbejder for at give dig den viden, de værktøjer og den erfaring, der skal til, for at du kan udvikle nytænkende og kreative kulturelle projekter baseret på muligheder og udfordringer i samfundet. Vi skaber et læringsrum og et eksperimentarium for dig, hvor du både vil udvikle dine kompetencer indenfor kulturel projektledelse og dit personlige lederskab. Vi arbejder med en bred variation af temaer i vores kulturelle projekter og med en bred vifte af samarbejdspartnere fra både det offentlige, det private og fra civilsamfundet.

Uddannelsen består af 2 moduler, som varer fra august 2019 til december 2019 . Det er en frivillig og gratis uddannelse, som du kan tage ved siden af studie eller arbejde, og den er ikke SU-berettiget. Uddannelsen indeholder projektarbejde og undervisning to gange om ugen, tirsdag og torsdag. Undervisningen er om eftermiddagen/aftenen og i nogle tilfælde i weekender, så det er muligt at passe sit studie, arbejde og fritidsinteresser. Vi forventer, at du deltager i al undervisning og projektarbejde.

Hvert modul på uddannelsen er bundet op på et konkret projektarbejde, som I laver på baggrund af en samarbejdspartners konkrete behov. Du vil gennem de to moduler beskæftige dig med et fællesprojekt, et kundeprojekt og et faciliteringsprojekt med mulighed for efterfølgende at lave dit eget projekt.  Undervisning og det praktiske arbejde skifter i intensitet. I nogle perioder er det mest undervisningen, der fylder, mens der i andre primært er fokus på projektarbejde, vejledning og coaching.

Vi er optagede af at finde de helt rigtige studerende til Projektakademiet, der både er motiverede, er forskellige fra hinanden og kan vokse gennem forløbet. Derfor omfatter ansøgningsprocessen både en motiveret ansøgning, som du har kreativ frihed til at udvikle, og en 1 dages optagelsesworkshop. På baggrund heraf bliver det endelige hold sammensat.

Evaluering af vores indsats

Oxford Research har i andet halvår af 2018 brugt tid på at evaluerer vores beskæftigelsestilbud. Evalueringen har et lærings- og udviklingsperspektiv og ser på vores resultater, metoder og tilgange, som skaber resultaterne. Alt i alt er der undersøgt hvordan, hvorfor og i hvilken grad vores beskæftigelsestilbud gør en forskel i deltagernes liv.

Det er en fornøjelse når et godt samarbejde i evalueringen sætter spot på det der virker. Vores samarbejde med Bikubefonden går tilbage til KBH+’s etablering i 2015. Bikubenfonden har støttet KBH+ og har bl.a. bidraget med midler til udvikling af beskæftigelsestilbuddet.

Udfra evalueringen kan vi se at en helhedsorienteret indsats, hvor relationen er i højsæde, kombineret med fokus på den unges livsmestring virker.

Vi vil I KBH+ se frem til at vi nu kan sætte endnu mere spot på netop det der virker, gøre endnu mere af det, og styrke unge på kantens livsmestring, til gavn for dem og selv og for vores samfund.

Se evaluering og mere her

Roskilde Podcasts

Under opvarmningsdagene har AskovFonden på Roskilde Festival igen i år under Orange Together været med til gennem dialog at forebygge grænseoverskridende og krænkende adfærd blandt festivalen mange deltagere.
Det har vi gjort gennem snak, spil, pop-aktiviteter m.m. Noget af det der er kommet ud af vores arbejde i år er disse podcasts:

ROSKILDE Festival er fyldt med indtryk. Det er overvældende og kaotisk. Vi har indfanget en del af stemningen og med denne lydcollage, kan du måske selv få The Orange Feeling at mærke.

En podcast af Mia Nexø Gjelstrup & Sóley Freyja Eiríksdóttir

Hvordan opleves Roskilde Festival, når man ikke drikker alkohol? Og hvad er reglerne til de ølspil, der spilles på campingområdet?

I denne lydcollage fra Roskilde’19 kan du høre Laura fortælle om sine oplevelser med at være på festival uden at drikke alkohol, og du kan høre om ølspillene Slip’n slide, Øl i timen og Den lange, polske ølbong. Og så kan du høre om, hvorfor sodavanden Topform er det bedste at bunde i et ølspil, hvis du ikke drikker øl.

En podcast af Amalie Himmelstrup

På Roskilde – alene sammen

På en festival som Roskilde Festival er vi overordnet set konstant indblandet i socialt samvær. Til koncerten , i campen – selv toiletbesøg sker i samvær med en masse andre måske glade , trætte og trængende festivalgæster.
Midt i øllene og festen kan det være svært at fortælle , hvis man egentlig føler sig alene. Det kan være hvis man ikke lige har et tæt netværk af venner med sig, eller hvis man har brug for at trække sig og lade op – eller når man står omringet af andre der er fulde og glade mens man selv ikke helt er på samme stadie af fuldhed eller overskud.
Det at være alene eller føle sig alene har vi undersøgt med denne video.

Af Emilie Morgan Hemmingshøj & Randi Hagemann

Privilegiewalk – hvor let glider du igennem Roskilde Festival?

Søndag den 30. juni kl. 15-16 i Roskilde Festival Højskole området ved DUST X SPIRIT

Roskilde Festival er et frirum med plads til at skeje ud; et lille minisamfund, hvor ikke alt er som det plejer at være. The Orange Feeling spreder sig over campingområdet og rammer festivalsgæsterne med en hel enorm kraft: alle regler bliver sat ude af spil og gæsterne kan opleve en hel uge i frirummets tegn. Eller kan de? De seneste år er der blevet sat spørgsmåltegns ved selvsamme frirum – for er frirummet for alle? Eller er nogens frirum andres mangel på samme?

I Askovfonden satte vi på Roskilde Festival’s første hele opvarmningsdag fokus på frirum og privilegier. Her blev festivalsgæster udstyret med høretelefoner, hvori en række udsagn om privilegier blev læst op, som gæsternes skulle tage stilling. Alt efter festivalsgæstens svar på udsagnet, blev der taget et skridt frem eller tilbage. Vi undersøgte sammen med gæsterne frirum og privilegier og blev sammen klogere op hvordan vi, vores camps og Roskilde Festival kan blive bedre til tage og give rum til hinanden på festivalen.

KBH+PIGEKLUBBEN FEJRER EID

KBH+ fejrer Eid torsdag den 13. Juni

Pigeklubben har igen i år besluttet at der skal holdes  EID fest den 13. juni for interesserede fra  lokalområdet.

Ellie Jokar kommer og byder velkommen og der vil være aktiviteter for både børn og voksne.

Pigerne selv og Stine fra vores café vil tilberede og sælge traditionelle arabiske retter. Efter maden vil der være spil, banko og hygge.

Program //

17.00 Arrangementet starter med popcorn, ansigtsmaling og andre aktiviteter

18.00 Hvorfor fejres der Eid og bagefter serveres der mad til billige penge

19.30 Banko

20.00 Aftenens arrangement slutter

Vi glæder os til at tilbringe en spændende aften med alle deltagere.

Se mere på Facebook

Alt overskud går til Pigeklubbens studietur

UDEN ORD – et projekt om det nære møde

Afgangsprojekt af: Josefine Husted Meyer, Bjørg Line Rasmussen & Ida Selvejer Faaborg

Hvad sker der i et første møde, når man springer smalltalken over? 

En gruppe unge projektspirer afholdt i efteråret en projektproces, der interesserede sig for, hvordan nærhed skabes i mødet mellem mennesker. Ideen opstod med tanke om, hvad det talte ord kan og hvad det ikke kan. Den endelige afvikling af projektet blev inspireret og udviklet på baggrund af to prototyper. Prototyperne viste, at der skal være fokus på rammen for mødet, hvis interaktion skal finde sted Uden Ord. At sætte mennesker om et bord, men ikke give dem en retning eller et projekt at samarbejde om, resulterer ikke nødvendigvis i nogen form for interaktion, men derimod indadvendthed. Derfor dannede den endelige afvikling rammen om et fælles tredje, der skulle forene deltagerne og skabe interaktion. To fælles aktiviteter blev resultat heraf.

‘’Det var så perfekt! Kom lidt ind fra sidelinjen, men det at kunne blende ind og lære at kommunikere uden ord, var en unik og ekstraordinær oplevelse! Og maden var helt gourmet! Totally worth it! Håber på flere lignende events!’’ – Deltager Uden Ord

Uden Ord projektgruppen blev hurtigt enige om, at omgivelserne for afviklingen skulle være et rum, der var inspirerende for deltagerne. Derfor allierede de sig med Bioteket – et drivhus bag Osramhuset på Nørrebro. Eventet Uden Ord – En middag i Bioteket var sammensat af to workshops – den ene en byggeworkshop, hvor der blev lavet plantekasser i samarbejde med en tømrer og den anden en workshop, hvor deltagerne lavede en fælles middag i samarbejde med en kok. To timer kommunikerede og samarbejdes deltagerne – Uden Ord – kun til lyden fra hammere, knive der skar og ikke i det mindste gode toner fra Jens Lindahl, der var hyret til at spille på dagen. Middagen spiste deltagerne – Med Ord – efterfølgende. Denne del af aftenen dannede grundlag for refleksion, grin og ikke i det mindste snak om den fælles oplevelse deltagerne havde delt i de to timer Uden Ord.


Uden Ord Projektet var støttet af Snapslanten. Uden Ord – En middag i Bioteket begivenheden blev blev afholdt i forbindelse med 48Timer Festival på Nørrebro. Festivalen er støttet af Nørrebro Lokaludvalg, KFU og Tuborg Fonden og er et samarbejde mellem Blågården, Union, Osramhuset og Nørrebrohallen. Se mere på www.48timer.com. Derudover var begivenheden sponsoreret med øl fra Mikeller.

Sygt Romantisk holder samtaleaften for unge i kæresteforhold med psykisk sygdom

Afgangsprojekt af: Mille Høj Vittrup & Anna Kim Bentzen Wischmann

14/5 kl. 19-21 i Caféen KBH+ // gratis // tilmelding: sygtromantisk@gmail.com

På tirsdag d. 14. maj kl. 19-21 danner Caféen KBH+ rammen for en samtaleaften om psykisk sygdom i kæresteforhold arrangeret af Sygt Romantisk. Sygt Romantisk er et projekt startet af to studerende på Projektakademiet, som på egne kroppe har oplevet hvor svært og ensomt det kan være at leve i et kæresteforhold, hvor psykisk sygdom er en del af hverdagen.

“Vi repræsenterer to forskellige perspektiver som henholdsvis den med en sygdom og den pårørende, men vi har fundet et afgørende fællesskab i at kunne forstå og støtte hinanden i det virvar af kaos og kærlighed, der følger med en hverdag med psykisk sygdom”, siger Anna Kim og Mille, der står bag Sygt Romantisk.

De lægger vægt på, at kæresterelationen adskiller sig fra andre pårørende-relationer, fordi præmissen for et kæresteforhold er, at man rent faktisk kan gå fra hinanden, og at man samtidig ofte er hinanden nærmest, planlægger fremtiden sammen og skal have et intimt forhold til at fungere:

“Jeg har gået til pårørendeundervisning i psykiatrien, og det var rigtig givende at møde andre pårørende, men jeg kunne godt se, at det er nogle helt andre problematikker, som mødre, fædre og søskende står overfor end dem, jeg møder i min hverdag som kæreste”, siger Anna Kim.

Det er disse helt særlige problematikker, som kæresterelationen indebærer, som er i fokus til samtaleaftenen. Initiativtagerne har selv oplevet, hvordan det at dele historier med hinanden har skabt større refleksion og accept, og håber på at kunne give denne oplevelse videre til andre. Mille siger:

“Der er ikke nogen tvivl om, at det er svært at være kærester, når man dealer med psykisk sygdom, men det kan gøre det en lille smule mindre svært, hvis man ved, at man ikke er alene. Derfor holder vi den her samtaleaften, hvor alle er velkomne til at dele – eller bare lytte”.

Sygt Romantisk laver desuden en podcastserie under samme navn, som er tilgængelig fra næste uge.
Følg Sygt Romantisk på instagram: https://www.instagram.com/sygtromantisk/

Curarum på 48 timers festival – Samtaler om stort og småt i en campingvogn

Afgangsprojekt af: Kathrine Norsk, Anne-Marie Vang Poulsen & Amalie Himmelstrup

CURARUM er et projekt lavet af 3 elever fra Projektakademiets team 9. CURARUM inviterer
inden for til en snak om det I går og bekymrer jer om – stort som småt. Så går du også rundt med noget der skal ud, så kom forbi CURARUMs campingvogn ved Stefanskirken under dette års 48Timers Festival.


Vi tror på vigtigheden i, at få afløb for sine bekymringer inden de vokser sig større indeni. 30% af københavnerne* nævnte, at de inden for det sidste år har haft bekymringer og udfordringer i voksenlivet, som de ikke har talt med venner og familie om. – Citat CURARUM


Program for CURARUM på 48Timers Festival:

Fredag D. 26.04 // 16.00-21.00 // Kick Off

17.00-19.00 //Mute State & Asmus Christensen indvier CURARUM med live-improviserede ambiente lydlandskaber med referencer til jazz, meditative parafraser, minimal-beat og urban jungle stemning.

18.00 // Talk: “Synes du også det er svært at blive voksen?”

19.30 // Akustisk koncert

Lørdag D. 27.04 // 12-20 // Spoken Word

Vi byder på kaffe og snak hele dagen, og vores anonyme gæstebog er åben.

15-17 // Spoken word med drengene fra Forlaget Opblæst

Søndag D. 28.04 // 10-16 // Snak og skriveri

Temaet for dagen er “Hvad er det mest pinlige, du oplever ved at blive voksen?”, “Ringer du også stadigvæk til din mor som det første, når tingene brænder på?”. Vores anonyme gæstebog er åben for bidrag hele dagen, og vi byder på kaffe og snak i campingvognen.

// Campingvognen vil fortsat stå foran Stefanskirken i perioden efter 48Timers Festival til og med d. 16. maj. Mere info følger.

Følg med på facebook her og her

Hvis du gik glip af af CURARUM under 48Timers Festival – så kan du stadig nå at komme forbi da gruppen netop har offentliggjort at campingvognen bliver stående foran Stefans Kirken helt indtil d. 12 maj – se mere her


Dette event er en del af @48 TIMER FESTIVAL, og du kan se det fulde program i hovedbegivenheden @48Timer Festival 2019. Festivalen er støttet af Nørrebro Lokaludvalg, KFU og Tuborg Fonden og er et samarbejde mellem Blågården, Union, Osramhuset og Nørrebrohallen og Askovfonden, KBH+. Se mere på www.48timer.com