Lær Laura at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Laura Rimmer Dueholm, som både er praktikant og projektakademist i KBH+. Læs mere om Laura her.

Hvad skal du lave i KBH+?

Jeg skal stå for at åbne yoga, tage godt imod alle, som kommer i huset, og informere dem om vores aktiviteter og arrangementer. 

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

En ven anbefalede mig at tage forbi KBH+, da jeg søgte et kreativt fællesskab i København. Kort tid efter stod jeg i det farverige graffiti-univers på Emblasgade 175.

Den dag glemmer jeg aldrig. Jeg blev SÅ fascineret af den særlige stemning, der var i området og i huset – og jeg følte mig med ét hjemme!  

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig til at være en del af et mangfoldigt ungehus, hvor der er højt til loftet, en inkluderende atmosfære og en kreativ ånd. Samtidig ser jeg frem til at blive inspireret af alle de forskellige sjæle, som hver dag kommer i KBH+.  

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Det må være havregrød med kondenseret mælk, mandler og hindbær. Men det er et lidt for ambitiøst projekt i hverdagen, så det bliver ofte kun til yoghurt med mysli.   

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

En selv-sejlende båd. Så jeg kunne hente min familie, venner og kæreste. Jeg er meget social, så jeg ville blive skør, hvis jeg skulle være der helt alene.   

En god podcast-app, så jeg kunne få stimuleret mit nysgerrige sind.

Og et par dykkerbriller. Så jeg kunne chille rundt og se på farverige fisk, når jeg blev rastløs.

Yndlingsfilm?

Den er svær. Jeg bliver let rastløs, når jeg ser film. Det hænger nok sammen med, at jeg er vokset op i en energisk familie, hvor der altid er gang i 100 projekter. Så jeg er ikke vant til at sidde ned. Men en af de film, som jeg faktisk har set til ende, er The Florida Project. Den er virkelig god.       

Yndlingsbog?

Det må være Americanah af Chimamanda Ngozi Adichie. Det er en gribende roman, som behandler forholdet mellem race, identitet og diskrimination på en humoristisk og reflekteret måde. Den kan varmt anbefales J

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg elsker at tilbringe weekenderne i min families sommerhus – især når jeg kan vågne op til morgensol på terrassen, lyden af havet og vinden i træerne. Og ellers elsker jeg at tage en morgendukkert ved Svanemøllen, se fotoudstillinger, gå til danseworkshops og chille rundt på Nørrebro. 

Nørrebro i fortællinger

Projektakademiet inviterer naboer og alle nysgerrige til at blive klogere på mulighederne i det graffitimalede smørhul ved Haraldskvarteret. D. 28 september bliver en dag, hvor vi kommer hinanden ved og sammen bliver klogere på godt naboskab, sameksistens og fællesskaber.

På dagen kan du gå på opdagelse på KTK-grunden med en visuel guidet rute. Du kan opleve installationen “Face to Face” fortællinger og dele dine egne drømme og visioner for nabolaget.

Kom og vær med til en dag i dit nabolag, hvor du blandet andet kan skate med L.O.W, spise gratis burgere fra Drengeklubben, spille det nye FIFA 20, og have en hyggelig eftermiddag med nye og gamle bekendtskaber i vores stemningsfulde café. Vi ses d. 28 september til ‘Nørrebro i fortællinger’.

Se mere på Facebook her

Lær Olivia at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Olivia Curtis, som er vores nye praktikant indtil jul. Olivia kommer blandt andet til at arbejde tæt sammen med projektakademiet og Klubben.

Hvad skal du lave i KBH+?

Jeg er i praktik på KBH+ i det her semester. Jeg læser en kandidat i Læring og Forandringsprocesser på Aalborg Universitet i København, og både læring og forandring passer jo heldigvis meget godt ind i huset og især på Projektakademiet, hvor jeg lige nu er tilknyttet. Derudover skal jeg også være med til at skabe mere aktivitet på tværs af husets mange indsatser og målgrupper. Det bliver en mega spændende udfordring, som jeg ser meget frem til.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg kender til KBH+ gennem min studieveninde, og så kender jeg også Stine Spørring fra kulturteamet fra de gode, gamle gymnasiedage. Jeg undersøgte alt, hvad jeg kunne om KBH+ og talte med Stine om huset, og da jeg så havde været herude til både Folkekøkken og til rundvisning, var jeg solgt – det var jo det ideelle praktiksted for mig!

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Listen er lang! Jeg glæder mig meget til at være en del af huset, hvor der er en helt særlig stemning og til at beskæftige mig med alt det arbejde, der foregår herude, som jeg virkelig tror på og gerne vil lære mere om. Jeg har længe beskæftiget mig med socialt arbejde og med medier som det fælles faglige arbejde. Så jeg glæder mig sindssygt meget til at få endnu større indsigt i KBH+’ arbejde med kunst og kultur og mødet med en masse nye, unge mennesker, som forhåbentlig også kan lære mig en hel masse.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Her ville det være fedt her at svare skyr med frugt. Men i virkeligheden banker mit morgenmadshjerte jo for en mandelcroissant fra Brød.

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

Min telefon med uanede mængder gode playlister. Og noget snor – jeg er så lidt friluftsmenneske som overhovedet muligt, men har en idé om, at snor er godt i den slags øde-ø-situationer. Så i virkeligheden ville jeg nok også tage Stine Spørring fra KBH+ med, som har alt det rette gear og har langt større overlevelseschancer, end jeg selv har i den vilde natur.

Yndlingsfilm?

Jeg ser faktisk sjældent film, jeg er langt mere en serie-kind of girl. Og så med min gode dyne, som jeg holder så uendeligt meget af at ligge med på sofaen og se serier en hel dag, hvis jeg kan slippe afsted med det.

Yndlingsbog?

Der findes godt nok mange gode bøger i denne verden, så den er svær. I sommers læste jeg Thomas Korsgaards ’Hvis der skulle komme et menneske forbi’ – den er kanon! Jeg læser meget på mit studie, så jeg glæder mig også til, at jeg er færdig til sommer, så jeg kan få læst alle de gode romaner, der er blevet erstattet af skolebøgerne.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg er virkelig glad for at være i sommerhus. Med alt hvad det indebærer af lange gåture, god tid til madlavning, kul på grillen, for mange myggestik, sene nætter og lange morgener, hvor jeg ikke har andet valg end at være sammen med menneskerne omkring mig og lade eksamener, vækkeur og dårlig samvittighed ligge derhjemme.

Klubbens bestyrelse

Det er en fornøjelse at nedsætte en bestyrelse, hvor forskningen møder praksis, og hvor de forskellige indsigter møder hindanden på fineste vis, og beriger os der til daglig ønsker at skabe de bedste rammer i vores 18+ Klub for unge på kanten. Laura Gilliam Lektor fra DPU biddrager med dyb viden om børn og unges selvforståelser og fællesskaber og Ali Bagdash, tidligere ung i 18+ Klubben nu revisor, biddrager med egne erfaringer på, hvad der skal til for at komme godt videre i job og uddannelse. Rollemodeller, mentorer og gode relationer er det der virker, og det at vi tror på det menneske vi møder, men de skal være autentiske og ærlige og turde stille krav.

Sammenhængende indsats virker

Det er altid en glæde at læse om evalueringer der gør os klogere på det der virker, og nu er VIVE kommet med evaluering af, hvad der sker når kommunerne arbejder med en helhedsorienteret indsats https://www.vive.dk/da/udgivelser/en-plan-for-en-sammenhaengende-indsats-sammen-med-borgeren-14128/. Det er der nu 9 kommuner der har fået lov til, og VIVE kommer med en række anbefalinger til alle de andre kommuner i landet. Det virker, men det kræver at medarbejdere, ledelsen og forvaltningerne alle samarbejder på tværs, og det kommer ikke af sig selv, men skal trænes og prioriteres. 

Det der glæder en i særlig grad, er at evalueringen peger på at der er kommet mere innovative løsninger, men også at medarbejdere finder mere glæde i den måde at arbejde på. Vi arbejder netop helhedsorienteret her i KBH+ med unge med sårbarheder, og vi ved fra samtalerne med de unge, at det netop er sammenhæng de unge savner og sætter pris på. Vi håber virkelig at kommunerne vil finde modet til at gå nye veje så unge med sårbarheder kan møde en sammenhængende indsats når de rækker ud efter hjælp. 

Vi ved det virker og vi ved de unge gerne vil realisere netop deres potentiale, men en del af dem har brug for noget hjælp til at finde tilbage på sporet og finde deres vej. Vi har selv lært en masse af vores evaluering, og er allerede ved at justere vores indsats så de unge får endnu mere ud af deres tid hos os i KBH+  

Du kan se evalueringen her

Skulle du have lyst til at hører mere om vores hus og vores arbejde, kan du lytte til denne podcast udarbejdet af Third ear i samarbejde med Bikubenfonden. 

Lær Freja & Mie at kende

Vi er super glade for at kunne fortælle at vi pr 1.august har ansat 2 pædagog medhjælpere  KBH+Pigeklubben

Mød Freja og Mie her:

Freja

Hvad skal du lave i KBH+? 

Jeg starter som pædagogisk medarbejder i Pigeklubben og kommer til at være i Pigeklubben onsdag, torsdag og fredag.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg har længe fulgt KBH+ på diverse sociale medier og altid tænkt, at dette vil være et drømmested at arbejde. Pludselig dukkede jobbet i pigeklubben op, og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at den medarbejder de søgte, det skulle bare være mig. Heldigvis var Pernille og Malan enig med mig om dette 🙂

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig til at møde pigerne og vi sammen skal skabe et fedt sted, hvor der er plads til forskelligheder, glæde og sjove stunder. Jeg glæder mig selvfølgelig også til at møde alle mine nye kollegaer på gangen.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Spejlæg selvfølgelig med ketchup

Yndlingsfilm?

Svar skyldig. Til gengæld ser jeg masser af reality.

Yndlingsbog?

Ikke den store læsehest, men jeg vil anbefale alle at høre podcasten Kvinden med den tunge kuffert.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Opskriften på den bedste weekend er afslapning, en tur på loppemarked og masser af socialt samvær med vennerne.

Mie

Hvad skal du lave i KBH+? 

Jeg skal være pædagog medhjælper i Pigeklubben frem til jul.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Jeg færdiggjorde i sommeren 2019 min bachelor i Pædagogik ved Københavns Universitet.
Mit sidste semester af min bachelor valgte jeg at tilbringe i et fuldtids praktikforløb. Da mit praktikforløb lakkede mod enden, begyndte jeg så småt at søge nyt studierelateret arbejde. Det var igennem en ansat på mit praktiksted at jeg blev gjort opmærksom på, at Askovfonden søgte nye pædagog medhjælpere til Pigeklubben – og jeg var herefter ikke spor i tvivl om at dette job skulle jeg søge.

Hvad glæder du dig til i din nye stilling?

Jeg glæder mig meget til at lære alle pigerne at kende, og til at lære endnu mere om Pigeklubben samt det pædagogiske arbejde der heri ligger.

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Jeg elsker havregrød med kanelsukker J

Yndlingsfilm?

Min yndlingsfilm er helt klart Saving Private Ryan!

Yndlingsbog?

Min yndlingsbog er uden tvivl Et Lille Liv.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

Jeg elsker at bruge mine weekender til at slappe af, og derudover også at tilbringe tid med mine venner.

Skal du gå på Projektakademiet?

team5 391654_483668678369795_728585776_n

316865_191036930966306_990702207_n 316706_380369858699678_772722217_n

Vil du være en del af Team 10 på Projektakademiet – August 2019 til December 2019? Projektakademiet søger deltagere

Lad os gætte hvem du er! Du… … er ung, initiativrig og engageret. … ser muligheder i at ændre postivt i lokal samfund og vil bidrage til en positiv udvikling på Nørrebro. … vil udvikle events og projekter på Ydre Nørrebro. … vil motivere medansvar hos borgerne gennem inddragelse og medindflydelse. … vil udvikle dit personlige lederskab.
Hvis det er dig, så er du kommet til det rette sted! Projektakademiet er stedet for dig, som har hovedet fuld af ideer og gerne vil se dem virkeliggjorte! Vi er stedet, hvor du lærer at omsætte idé til handling.  Vi er stedet, hvor du har mulighed for at afprøve idéer, udvikle dig selv og dine evner til at skabe projekter, der skaber forandring.

Hvad forventer vi af en ansøgning? Vi forventer at den udstråler din motivation for at blive optaget på Projektakademiet og giver os et indblik i, hvem du er, og hvad du gerne vil skabe med dine projekter. Vi ved, at folk er forskellige. Vi udtrykker os forskelligt og ser forskelligt på samme ting. Her hos KBH+Projektakademiet ser vi dette som en kæmpe styrke. SÅ BRUG DEN! Vær dig selv i din besvarelse.

Send din ansøgning senest d. 6. august 2019 kl. 00.00. Alle spørgsmål henvises til Kimmie Tentschert, som du kan kontakte på 27282419 eller kimmie.tentschert@askovfonden.dk

Du kan ansøge til team 10 HER

Læs mere om projektakademiet på www.kbhplus.dk/projektakademiet

Hvorfor Projektakademiet? Hos Projektakademiet arbejder vi for at skabe positiv social forandring ved at styrke unge til at handle og tage ejerskab for deres by og verden omkring dem. Vi tror på, at man som ung skal være medskaber af sin by, og være med til at skabe nye løsninger på de udfordringer, som eksisterer. Vi tror på, at social forandring altid vil være drevet af både fællesskaber og individer, som har lyst til at engagere sig, og som føler sig i stand til at gøre det. Vi tror på at kulturen kan skabe nysgerrighed, nye møder og styrkede fællesskaber. Vi tror på, der er brug for dig!

Hvad er Projektakademiet? Projektakademiet er en alternativ uddannelse, der uddanner unge handlekompetente kulturelle projektledere. På Projektakademiet går teori og praksis hånd i hånd, og vi er optagede af, at nedbryde skellet mellem klasselokalet og verden udenfor. Vi arbejder for at give dig den viden, de værktøjer og den erfaring, der skal til, for at du kan udvikle nytænkende og kreative kulturelle projekter baseret på muligheder og udfordringer i samfundet. Vi skaber et læringsrum og et eksperimentarium for dig, hvor du både vil udvikle dine kompetencer indenfor kulturel projektledelse og dit personlige lederskab. Vi arbejder med en bred variation af temaer i vores kulturelle projekter og med en bred vifte af samarbejdspartnere fra både det offentlige, det private og fra civilsamfundet.

Uddannelsen består af 2 moduler, som varer fra august 2019 til december 2019 . Det er en frivillig og gratis uddannelse, som du kan tage ved siden af studie eller arbejde, og den er ikke SU-berettiget. Uddannelsen indeholder projektarbejde og undervisning to gange om ugen, tirsdag og torsdag. Undervisningen er om eftermiddagen/aftenen og i nogle tilfælde i weekender, så det er muligt at passe sit studie, arbejde og fritidsinteresser. Vi forventer, at du deltager i al undervisning og projektarbejde.

Hvert modul på uddannelsen er bundet op på et konkret projektarbejde, som I laver på baggrund af en samarbejdspartners konkrete behov. Du vil gennem de to moduler beskæftige dig med et fællesprojekt, et kundeprojekt og et faciliteringsprojekt med mulighed for efterfølgende at lave dit eget projekt.  Undervisning og det praktiske arbejde skifter i intensitet. I nogle perioder er det mest undervisningen, der fylder, mens der i andre primært er fokus på projektarbejde, vejledning og coaching.

Vi er optagede af at finde de helt rigtige studerende til Projektakademiet, der både er motiverede, er forskellige fra hinanden og kan vokse gennem forløbet. Derfor omfatter ansøgningsprocessen både en motiveret ansøgning, som du har kreativ frihed til at udvikle, og en 1 dages optagelsesworkshop. På baggrund heraf bliver det endelige hold sammensat.

Evaluering af vores indsats

Oxford Research har i andet halvår af 2018 brugt tid på at evaluerer vores beskæftigelsestilbud. Evalueringen har et lærings- og udviklingsperspektiv og ser på vores resultater, metoder og tilgange, som skaber resultaterne. Alt i alt er der undersøgt hvordan, hvorfor og i hvilken grad vores beskæftigelsestilbud gør en forskel i deltagernes liv.

Det er en fornøjelse når et godt samarbejde i evalueringen sætter spot på det der virker. Vores samarbejde med Bikubefonden går tilbage til KBH+’s etablering i 2015. Bikubenfonden har støttet KBH+ og har bl.a. bidraget med midler til udvikling af beskæftigelsestilbuddet.

Udfra evalueringen kan vi se at en helhedsorienteret indsats, hvor relationen er i højsæde, kombineret med fokus på den unges livsmestring virker.

Vi vil I KBH+ se frem til at vi nu kan sætte endnu mere spot på netop det der virker, gøre endnu mere af det, og styrke unge på kantens livsmestring, til gavn for dem og selv og for vores samfund.

Se evaluering og mere her

Roskilde Podcasts

Under opvarmningsdagene har AskovFonden på Roskilde Festival igen i år under Orange Together været med til gennem dialog at forebygge grænseoverskridende og krænkende adfærd blandt festivalen mange deltagere.
Det har vi gjort gennem snak, spil, pop-aktiviteter m.m. Noget af det der er kommet ud af vores arbejde i år er disse podcasts:

ROSKILDE Festival er fyldt med indtryk. Det er overvældende og kaotisk. Vi har indfanget en del af stemningen og med denne lydcollage, kan du måske selv få The Orange Feeling at mærke.

En podcast af Mia Nexø Gjelstrup & Sóley Freyja Eiríksdóttir

Hvordan opleves Roskilde Festival, når man ikke drikker alkohol? Og hvad er reglerne til de ølspil, der spilles på campingområdet?

I denne lydcollage fra Roskilde’19 kan du høre Laura fortælle om sine oplevelser med at være på festival uden at drikke alkohol, og du kan høre om ølspillene Slip’n slide, Øl i timen og Den lange, polske ølbong. Og så kan du høre om, hvorfor sodavanden Topform er det bedste at bunde i et ølspil, hvis du ikke drikker øl.

En podcast af Amalie Himmelstrup

På Roskilde – alene sammen

På en festival som Roskilde Festival er vi overordnet set konstant indblandet i socialt samvær. Til koncerten , i campen – selv toiletbesøg sker i samvær med en masse andre måske glade , trætte og trængende festivalgæster.
Midt i øllene og festen kan det være svært at fortælle , hvis man egentlig føler sig alene. Det kan være hvis man ikke lige har et tæt netværk af venner med sig, eller hvis man har brug for at trække sig og lade op – eller når man står omringet af andre der er fulde og glade mens man selv ikke helt er på samme stadie af fuldhed eller overskud.
Det at være alene eller føle sig alene har vi undersøgt med denne video.

Af Emilie Morgan Hemmingshøj & Randi Hagemann