Mød en tidligere projektakademist

Mød Sarona Sørensen tidligere akademist fra Projektakademiets team 11

Vil du lære at lave projekter der gør en forskel eller kender du nogle der vil? Så søge ind på Projektakademiet der løber fra august 2021 til maj 2022. Ansøgningsfrist d. 24. maj. Se mere her.

 

Hvorfor valgte du at starte på Projektakademiet?

Jeg har altid haft en drøm om, at lave forskellige kulturprojekter, og ville gerne have flere redskaber til, hvordan man går fra tanke og idé til et færdigt produkt/projekt.
Projektakademiet lød som det perfekte sted, at kickstarte denne drøm, især fordi man både får teori, men også hurtigt får tingene prøvet af i praksis, hvilket tiltaler mig meget.

 

Hvad er dit bedste minde fra Projektakademiet?

Det må være afslutningsfesten, fordi den ligesom satte en sløjfe på det hele. Her gik det virkelig op for én hvilken rejse man havde været på de sidste måneder, og hvor meget vi på team 11, egentlig var blevet rystet sammen, på forholdsvis kort tid.

 

Hvad var det bedste råd du fik mens du gik på Projektakademiet?  

At man godt må kaste sig ud i projekter, og blive klogere undervejs. Man behøver ikke vide alt, om alting fra starten, og hvis man er en gruppe, har man mulighed for at lære af hinanden, og bruge hinandens styrker. Alle starter et sted, og nogle gange må man også bare kaste sig ud i det, hvis man kan mærke at det er det rigtige. Den energi, skal jeg nogle gange lige minde mig selv om igen, her på den anden side, af Projektakademiet.

 

Hvilken betydning har Projektakademiet haft for hvor du er i dag?

Jeg har fra første dag, følt mig tryg og hjemme i Kbh+, og dette har været et fantastisk fundament for at udvikle sig, og skabe projekter. Udover en inspirerende undervisning, har jeg mødt mange lige så inspirerende mennesker. Jeg føler jeg er taget fra Projektakadamiet, med en god værktøjskasse, og gå på mod, som jeg kan bruge i rigtig mange sammenhænge både til at lave kulturprojekter fremadrettet, men også i livet generelt.

 

Hvis du nu skal anbefale Projektakademiet til dem, der overvejer at søge ind nu, hvad vil du så sige?

Du får en masse guld, på kort tid, som du vil kunne bruge til projekter, men også i alle mulig andre sammenhænge. Du får mulighed for at møde andre skønne mennesker med samme passion som dig, og så er der altid hjertevarme, og plads og tid til de små og store snakke, både fra Kimmie og de andre skønne mennesker i KBH+.

Hvis du gerne vil vide mere om Projektakademiet og ansøgning til næste team med opstart i slut august ser mere her

Oplever du vold?

Oplever du vold fra din kæreste eller en, du dater? Eller er du i tvivl om at noget, du har oplevet, er over grænsen?

Voldsom Kærlighed er for dig mellem 16-24 år, som enten er eller har været i et usundt kæresteforhold. Vi hjælper dig med at bearbejde dine oplevelser og giver dig redskaber til at leve et ungdomsliv uden kærestevold.

Mange unge synes, at det kan være svært at sætte grænser i kæresteforhold. Det er helt normalt at være i tvivl om, hvad vold er og hvor ens grænse går, men det er vigtigt at forstå, at vold aldrig er ok!

Grundlæggende kan man sige, at kærestevold er vold fra din kæreste, en du dater eller en ekskæreste. Det er ikke et skænderi en gang imellem, men fysiske og/eller psykiske voldelige handlinger, der gentager sig.

Ring alle hverdage på 35301717 og du kan se mere om hvordan vi kan hjælpe dig på https://voldsomkaerlighed.dk/

 

Mød en tidligere projektakademist

Mød Laura Lassen fra projektet Pral og tidligere akademist fra Projektakademiets team 11 

Vil du lære at lave projekter der gør en forskel eller kender du nogle der vil? Så søge ind på Projektakademiet der løber fra august 2021 til maj 2022. Ansøgningsfrist d. 24. maj. Se mere her.

 

Hvorfor valgte du at starte på Projektakademiet?

Jeg ville gerne blive klogere på projektverdenen og få nogle værktøjer og noget viden som jeg kunne bruge efterfølgende og så synes jeg, det lød virkelig cool, at det også blev kombineret med et fokus på personligt lederskab.

 

Hvad er dit bedste minde fra Projektakademiet?

Der er mange gode at tage fra, men det bedste må nok alligevel være til Team 11 afslutning, hvor vi står udenfor i en kæmpe cirkel og fyrer orange røgkanoner af og løber rundt i orange røg og griner og danser. Jeg var en del af forårsholdet 2020, hvor vi kun nåede at være fysisk sammen i tre uger, inden det hed onlineundervisning, så der var noget ret magisk i at stå i den cirkel alle sammen igen for første gang siden marts.

 

Hvilken betydning har Projektakademiet haft for hvor du er i dag?

Projektakademiet har blandt andet givet mig skubbet til at realisere mit eget projekt PRAL, som længe havde ligget på tegnebrættet, men som jeg ikke lige kunne se, hvordan skulle startes. Men på PA fik jeg sparringen, skubbet og værktøjerne til at komme i gang. Derudover har PA også gjort mig klogere på mig selv og hvordan jeg bedst arbejder og så har jeg mødt så mange inspirerende og søde mennesker.

Hvis du nu skal anbefale Projektakademiet til dem, der overvejer at søge ind nu, hvad vil du så sige?

Søg, søg, søg! Du bliver en del af et fantastisk fællesskab, hvor man kan slå sig løs, tænke skøre tanker og få masser af sparring. Så vær nysgerrig og sug til dig.

Hvis du gerne vil vide mere om Projektakademiet og ansøgning til næste team med opstart i slut august ser mere her

4 måde Pigeklubben har holdt ”åbent” under nedlukningen

Pigeklubben har nu været nedlukket i snart 4 måneder, og vi ved ikke hvornår vi kan lukke fysisk op for vores piger igen. Vi har derfor skulle tænke kreativt, indenfor de rammer der er blevet sat for os. Og vi har gjort vores bedste. Her er fire måder hvor vi har holdt åbent under nedlukningen:

1 // Vi er kommet hjem til pigerne

2 // Vi har spist sammen

3 // Vi har lært noget sammen

4 // Vi har præsenteret pigerne for nye mennesker

Men hvordan kan man komme hjem til pigerne og have spist sammen, når man ikke må være fysisk sammen, kan man måske tænke. For det har vi heller ikke. Vi har inviteret pigerne til, at skulle være sammen med os og hinanden – bare hver for sig. De har derfor fået udleveret en MysteryBox(/pose), hvor der var hemmelige aktiviteter, som vi skulle lave sammen. Vi har både quizzet, lavet kreative ting og lavet mad. Specielt at lave mad eller bage sammen med pigerne har været populært og en succes for vores lille fællesskab. De har fået udleveret en pose med ingredienser, og så har vi ellers leget det store tv-køkken, og pigerne har fulgt med hjemmefra.

 

Derudover, har vi også fået lavet mange online lektier og opgaver med pigerne, i de sidste mange måneder. Men det har også været en større læringsproces for både pigerne og os, personalet i Pigeklubben. Nogle gange rammer vi hovedet mod en mur, vi føler os begrænset eller vi rammer ved siden af, hvad man lige synes er fedt at lave – Men det er der, vi har fundet nye veje eller fået øje på nye muligheder.

Vi i pigeklubben har for eksempel fået muligheden for, at præsentere pigerne for nogle andre seje unge kvinder, som kan give pigerne nye muligheder. Nemlig at være sammen fysisk.  For som sagt, har vi ikke muligheden for at være noget for pigerne fysisk. De kan komme til at træne, spille spil eller andre spændende ting man kan lave udendørs. Det er vi meget spændte på, at det kommer op at køre for pigerne, og vi kan være bindeleddet mellem vores piger og de unge kvinder fra Idrætsfælleskabet.

Dog glæder vi os til den største mulighed af dem alle, nemlig at kunne holde åbent igen, og ikke bare ”åbent”.

Who is Johannes?

Portraits of KBH+ co-creators!
KBH + is created by different people who each make their own mark – that’s why we want to give them a shout out!
Stay tuned when we post a new portrait every other week.
Here is Johannes Theis who just started our 10 month Project ESC in collaboration with European Solidarity Corps
_______________________________________________________________
What are you going to do at KBH+?
Hopefully help bring some good energy and ideas to KBH+ in the future.
Tell us about the journey that brought you to KBH+?
I started coming to KBH+ last summer, because I was helping a friend paint one of the bathrooms. Through that I found out about Project 16, which I then joined after the summer for a 16 week period, after which I was offered a volunteer position at KBH+, via European Solidarity Corps (ESC). which I felt was the perfect place for me to start having never been on the job market in Denmark in the 9 years I’ve lived here so far.
What are you looking forward to during project ESC at KBH+?
I’m looking forward to being a part of the KBH+ family, as well as working in the cafe which we are planning on opening as soon as it is possible, and hopefully get some of my own projects off the ground, for example an exhibition in collaboration with the art collective (@angarde_cph) which I am a part of.
What is your favorite breakfast?
Coffee and cigarettes {¤”¤}
If you were stranded on a deserted island, what 3 things would you bring with you? why?
1 satellite phone, 1 solar panel with a usb port, 1 satellite phone usb charger.
Hopefully these items would be a means of escape.
Favorite movie?
The Holy Mountain – Alejandro Jodorwsky
Favorite book?
Xenofeminism – Helen Hester
Favorite thing to spend your weekend doing?
Getting dressed to the nines,
then dancing til the sun rises.

UFILTRERET #8 : Ungdomslivet opdagelsesrejsende

Ufiltreret er KBH+ egen kronik, det er en skriftlig talerstol hvor alle uanset baggrund kan udtrykke sine tanker og holdninger til det overordnede emne IDENTITET og SAMFUND.

Har du lyst til at bidrage med en kronik? Eneste krav er at du er mellem 17 og 30 år og at din tekst er maksimalt 7500 tegn inklusiv mellemrum. Indhold og genre er helt op til dig – det kan være essay, digt, analyse, erindring eller andet. Du bestemmer selv om du vil være anonym. Skriv til emilie.hemmingshoej@askovfonden.dk.

Denne kronik er skrevet af Sascha Bruhns og tager udgangspunkt i det at være ung – især under coronakrisen. Vi håber i vil læse med !


Af Sascha Bruhns

 

At være ung er en spændende opdagelsesrejse. Mange ting er nye og spændende for os. Vi udforsker nysgerrigt og modigt livets mange muligheder. Det er som at sende et barn ind i BR.  Ungdomslivet er en vild roller coaster!Det er både virkelig nice og virkelig nederen. Fuck hvor ville det være fantastisk hvis man aldrig kedede sig eller var i dårligt humør. Det ville være fantastisk hvis man kun kunne føle glæde og andre ting som man gerne vil føle. Vi gør ting udelukkede for at tilfredsstille vores nysgerrighed. Det er mega godt at være nysgerrig. Det forbudte har altid været spændende. En del af glæden ved at udforske forladte steder er spændingen. Man må jo ikke og det gør at man har endnu mere lyst til at gøre det. Der snakkes meget om teenagere men ikke meget om staten af 20ene. Det er en periode hvor der sker en masse  ting. hvornår man er “rigtig ” voksen afhænger af hvad der afgør det. At man bliver voksen når man når en bestemt alder er noget politikerne har besluttet. Ofte er det andre ting end et tal som afgør det. Når man bliver 18 er det mest ydre ting som ændre sig: man kan lovligt købe rom , feste hele natten  på diskoteket og stemme  ved næste valg.. Hvis man tror at alko først bliver spændende på  vores 18års føzz, tager man fejl. På et tidspunkt bliver alko  virkelig spændende uanset om nogen mener vi unge drikker for meget. Hvis man vil have unge til at drikke mindre er løsningen ikke at lave alko frie fester. Alko og fest høre bare sammen. I stedet skal man også lave sjove ting uden spurt. Begge dele kan være mega sjovt og nice.. Vi har det jo vildt sjovt både med og uden alko.  Sådan skal det også  være. Vi drikker og fester hele natten. Vi ved godt at risikoen for at være en smadret  zombie dagen efter er stor. Ingen mener at de aldrig vil drikke igen,når de vågner med tømmermænd. Alko er både vores ven og fjende. Alko giver os gode oplevelser med vennerne og en dejlig rus. Alko er også skyld i dumheder som måske fortrydes. Ingen gider de mere nederen ting som at kaste op eller følelser  og alko der crasher for vildt. Vi jagter de gode oplevelser som er tømmermændene værd. Alko har en god vikling som vi godt kan li. De drinks som smager bedst er “mest farlige”. Med øvelsen lære vi at få det bedste ud af alko- hvordan man får alt det sjove uden de mere nederen ting. I en periode var det virkelig spændende at gå på diskotek. I dag er jeg så meget mere til at lave hygge druk og fester med vennerne.  Aftener hvor vi bare hygger os helt vildt. Nætter hvor vi spiller sjove drukspil og laver alt muligt sjovt sammen.  Det er nogle gode sommernætter når man bare hygger og drikker med vennerne på stranden.

Vi unge er meget sociale og er meget sammen med besties og venner.  Vi har det virkelig nice med vores yndlings mennesker- for det meste er det idyllisk. Der er ikke drama og raseri det meste af tiden . Nogen siger det sundt at kede sig men det er jeg ikke enig i. kedsomhed gør os utilfredse og er ikke godt for en skid.  Vi vil gerne leve et spændende liv som vi er glade for. Vi vil gerne have en kalender som er fyldt med alt det vi er så vilde med.  Normalt er vi ikke så meget derhjemme som under Lock Down. Vi bruger meget tid på at dyrke vores hobby og alle de sociale ting vi ikke vil misse. Følger ikke vildt meget med i nyhederne. de fleste katastrofer er lort for dem de rammer men har ikke direkte betydning for os. Vi lever det ubekymret ungdomsliv hvor vi er ret optaget af alle de sjove og sociale ting vi laver. Vi søger meget fællesskabet og oplevelserne. Vi søger eventyret som giver os en masse fantastiske følelser. Weekenderne skal fejres og ender ofte i en blanding af tømmermænd og fest. At alt fra biffen til skolen er åbent er den største selvfølgelighed. Vi deltager ivrigt i alle de nice begivenheder som der er i løbet af året. Hygger os med at gå rundt på de store kræmmermarkeder hvor man nemt kan bruge hele dagen. Det kan være intenst med alle de oplevelser og eventyr men vi elsker det. Trives virkelig med  at der sker en masse og at opleve en masse.
Hverdagen  er nogen gange blevet skældt ud for at være kedelig. Corna lærte os at vi savner den når den stjæles fra os. Vi savner de almindelige ting som at gå i biffen , spise på macen og bare generelt at leve uden alle de dumme begrænsninger. Vi går glip af fucking meget.. Det siges at man skal være tålmodig men Corna lortet har været alt for længe. Det nemmeste havde været at opleve lorte c på museum.  Regeringen kigger kun på smitte tal og glemmer alt om nedluknings  konsekvenser. Regeringen er blinde for mistrivslen. De ser kun at tallene er lave men ikke alt det lort som Lockdown og begrænsninger  er skyld i.  Bare vi snart lærte at leve med Corna som vi gør med influenza…Livet er helt normalt selvom der er influenza om vinteren. Sådan er vinter i dk bare det har vi for længst lært. Mundbind , regnbuer  , billeder af ghosttown og fjernundervisning og pressemøder med dårligt nyt høre til på museum.  Biografer , macen , museer og tivoli får travlt når de igen må åbne. vi  længes alle efter at blive sluppet løs. længes efter normale tilstande og gøre alt det vi har savnet.  det er sværere for os unge at bare blive derhjemme. en stor del af at være ung er jo netop oplevelser og fællesskabet.. vi er mega sociale og nysgerrige. det er meningen at vi skal kaste os ud i alle de spændende muligheder. vi skal ikke bare sidde foran skærmen og mistrives. vi skal kaste os ud livets kæmpe buffet. det er meningen at vi skal leve som før lorte c kom til dk.. opbakningen til  regeringens corna beslutinger røg ad helvede til da det her trak ud. vi er så trætte af lorte c som man kan være. løsningen er ikke flere begrænsninger- det vil blot få trætheden til at eksplodere. løsningen er vaccinere og leve med lorte c som vi gør med influenza. det kan kun gå for langsomt! vi har kæmpet alt for længe.

Ofte er noget at det første nye mennesker spørger om hvad laver du så til dagligt? Det kan være et virkelig irriterende  spørgsmål at få. Måske dealer man jobcenteret eller måske ved man endnu ikke hvad ens rette hylde er.  Det ville være bedre at spørge om hvad man kan li at lave i fritiden eller hvad slags film man kan li. Der er mange muligheder som er så meget bedre end hvad laver du til daglig…

Politikerne vil gerne have vi skal hurtigt videre.  De vil have at vi skal tage den snorlige vej. det er ikke altid det rigtige. Når man er 20 har man gået i det meste af sit liv. Skole kan være helt fantastisk og helt forfærdeligt.
Det føles så nice når man er glad for det man laver. Det er jo det vi virkeligheden vil opnå med vores valg om hvad vi vil i fremtiden. Jeg har været prøvet at være et sted hvor det ikke fungerede og jeg ikke var glad for at være . det er noget værre lort. Jeg har også været steder hvor jeg var i mit rette element og det var fantastisk( selvom det var svært as fuck da jeg skulle væk derfra) det kan være en udfordring at starte på noget helt nyt hvis man ved at man ikke skal være der så længe. Nogle steder er man kun  kort tid at man ikke gider at blive for involveret.Hvis det kun er for en kort periode vil man gerne have at det er nemt at komme videre.Det er selvf noget helt andet hvis det nye sted er et vildt godt sted hvor man ikke bare skal være for en kort periode.  Der vil man gerne involvere  sig rigtig meget. er det noget mange ønsker: at være sindssygt glade for at være et sted og ikke skulle væk derfra.

Who is Silvia?

Get to know people from KBH+. Today you will meet Silvia who is our know ESC-volunteer. Read more about Silvia here.

 

What are you going to do in KBH?

The main goal of our project is to open a social café in KBH+ for visitors to have a common place to meet and exchange interests as well as participate in activities that take place in the house. We, the volunteers of Project ESC, will make decisions about the interior design of the space and figure out how to make it run in the most effective way. We will also make sure  to give voice to the café through social media to get in touch with new people for them to be able to experience it with us.

 

Tell us about your journey that took you to KBH +?

I moved from Barcelona to Copenhagen in October 2020, and things have been hard since then due to the current covid situation. Being able to find a job was harder than in normal circumstances and then a friend talked to me about KBH+. I went to visit the house and I got to know all the projects and workshops that they were hosting. I feel that where I come from it’s hard to find this kind of houses for young people, so I decided that I would take the chance and be part of it.

 

What are you looking forward to during the Project ESC in KBH?

I’m looking forward to going beyond my comfort zone by getting to know new people, a new culture and learning new skills through workshops.

 

What is your favorite breakfast? 

Anything sweet would be an option, but if I had to choose one thing I could eat for a lot of days in a row, that would be crepes.

 

If you were stranded on a deserted island, what 3 things would you bring with you? Why?

I would bring batteries that can be charged with solar energy, a music player that can be charged with the batteries because I couldn’t live without music and a picture of my family  so I don’t feel so alone.

 

Favorite movie?

Argo directed by Ben Affleck

 

Favorite book?

I am studying to be an elementary school teacher, so I really enjoy reading about education. Then I would choose Summerhill by A.S. Neill

 

Favorite thing to spend your weekend doing?

I love to spend time outside and enjoy the sun. Going to a nice spot with a nice view, listening to music, drinking beers and playing cards.

 

Fælleslæsning

Litteraturen er et af de steder mennesker altid har kunnet finde svar på livets store spørgsmål, og i denne tid har vi tænkt det ville være oplagt at arrangere fælleslæsning sammen med vores venner fra Læseforeningen.
En læsegruppe er for alle, der har lyst til at mødes med andre om skønlitteratur og de samtaler, tanker og følelser, som den vækker. Vi læser alt mellem himmel og jord, og det kræver ingen forberedelse at deltage. Du kommer, som du er og deltager, som du kan og har lyst til.
Se Nasima fortælle om hvordan det er at være i en læsegruppe her:
Synes du det lyder som noget for dig, så meld dig til hos mikkel.soennichsen@askovfonden.dk – skriv ‘fælleslæsning’ i emnefeltet.

Vi håber at se mange af jer i det virtuelt litterære rum!

Vejen til fællesskab

 

I december inviterede Projektakademisterne fra Team 12, Louise, Sarah, Frida & Mia i
samarbejde med DFUNK (Dansk Flygtningehjælp Ungdom) “inden for” i dagligstuen på Den Sorte Plads på Nørrebro med pop-up installationen “Vejen til Fællesskab”. “Vejen til Fællesskab er en kreativ, sjov og interaktiv labyrint, der handler om fællesskaber. Kan du finde vej gennem labyrinten? Du ender med at få en kop kakao og god snak med andre. Kom forbi og hjælp os med at sikre at alle har mulighed for at blive grebet af et fællesskab.” lød det i invitationen, og det var der mange der havde lyst til.

Gruppen samarbejdede med DFUNK om at skabe grobund for at alle, der har brug for et fællesskab,
kan blive inviteret ind i et, f.eks. via DFUNKs aktiviteter.
Vejen til Fællesskab fungerede både som en fysisk byrumsinstallation, der opildnede til refleksion over hvad fællesskab er og gør for mennesker, og som en undersøgelse af, hvordan man foretrækker at blive inviteret ind og mødt af et fællesskab.

Til slut skaber vi et kortvarigt fællesskab, når man kan nyde en kop kakao og tage en snak med andre deltagere.

“Vi var overraskede over hvor mange der kom, og havde lyst til at deltage på selve dagen. Vi har løbet rigtigt stærkt, så at se det virke var virkelig fedt. Det var dejligt at have fokus på dialog, særligt på en dag hvor alting igen lukkede ned”  Louise Holst.

 

Projektet er støttet af Snabslanten og Nørrebro Lokaludvalg.

Video af: Gaston Szerman

FREMTIDSAKDEMIETS FORLØB PROJEKT16 – Skal du være med?

Næste hold af Fremtidsakademiets Projekt16 starter i Februar 2021. Tilmeld dig allerede nu (læs mere nederst), og vi starter op med individuelle samtaler så vi kan lære hinanden at kende inden holdet starter.

Projekt16 er for dig udenfor job og uddannelse og består af 16 uger i KBH+ hvor du bliver en del af et lukket hold med andre unge mellem 18-25 år. Der er undervisning tirsdag, onsdag og torsdag på faste tidspunkter. KBH+ er et stort hus med mange muligheder og vi tilpasser undervisningen efter hvilke interesser og behov I har på holdet. Forløbet og undervisningen i Projekt16 skabes altså af de unge der er med på holdet – designet sker altså gennem co-creation.

Hos KBH+Fremtidsakademiet træner vi både hjerne, sind og krop – for det hele hænger jo sammen og har brug for opmærksomhed. Derfor indeholder Forløbet Projekt16 både fysiske, kreative og faglige workshops. Vi vil tilbyde disse linjefag, hvor du skal vælge 2 linjer:
Journalistik og formidling
Musik
– Video
– Litteratur
– Visuel Kommunikation (design og udarbejdelse af kommunikation gennem visuelle midler som grafik, lys, foto m.m.)

Udover de fælles aktiviteter får du også ugentlige individuelle samtaler med vores socialrådgiver og en mentor. Vi tilbyder støtte og hjælp til de problemer eller forhindringer, som du står med her og nu, uanset om det handler om at navigere i systemet, starte på en frisk eller finde en ny vej.

Du vælger din egen mentor, der følger dig i dit KBH+ forløb, og vil støtte dig i at sætte mål og vise dig muligheder.

Hvis du vil vide mere om Projekt16 kan du ringe til vores socialrådgiver Malan Hentze, hun fortæller gerne mere og besvarer dine spørgsmål. Du kan træffe hende på telefon 22139561.

For at tilmelde dig, skal du kontakte dit jobcenter eller din sagsbehandler. Hvis du er i tvivl om hvordan du gør det så ring til os.

Hvis du tilhører Jobcenter Københavns, så har de brug for disse oplysninger: projekt nr. F353, Fasit-tilbudsnummer 3259795.

Hvis du tilhører Ungecentret Frederiksberg, skal du bare kontakte din sagsbehandler og anmode om at blive visiteret til Fremtidsakademiets Projekt16.