Evaluering af vores indsats

Oxford Research har i andet halvår af 2018 brugt tid på at evaluerer vores beskæftigelsestilbud. Evalueringen har et lærings- og udviklingsperspektiv og ser på vores resultater, metoder og tilgange, som skaber resultaterne. Alt i alt er der undersøgt hvordan, hvorfor og i hvilken grad vores beskæftigelsestilbud gør en forskel i deltagernes liv.

Det er en fornøjelse når et godt samarbejde i evalueringen sætter spot på det der virker. Vores samarbejde med Bikubefonden går tilbage til KBH+’s etablering i 2015. Bikubenfonden har støttet KBH+ og har bl.a. bidraget med midler til udvikling af beskæftigelsestilbuddet.

Udfra evalueringen kan vi se at en helhedsorienteret indsats, hvor relationen er i højsæde, kombineret med fokus på den unges livsmestring virker.

Vi vil I KBH+ se frem til at vi nu kan sætte endnu mere spot på netop det der virker, gøre endnu mere af det, og styrke unge på kantens livsmestring, til gavn for dem og selv og for vores samfund.

Se evaluering og mere her

Roskilde Podcasts

Under opvarmningsdagene har AskovFonden på Roskilde Festival igen i år under Orange Together været med til gennem dialog at forebygge grænseoverskridende og krænkende adfærd blandt festivalen mange deltagere.
Det har vi gjort gennem snak, spil, pop-aktiviteter m.m. Noget af det der er kommet ud af vores arbejde i år er disse podcasts:

ROSKILDE Festival er fyldt med indtryk. Det er overvældende og kaotisk. Vi har indfanget en del af stemningen og med denne lydcollage, kan du måske selv få The Orange Feeling at mærke.

En podcast af Mia Nexø Gjelstrup & Sóley Freyja Eiríksdóttir

Hvordan opleves Roskilde Festival, når man ikke drikker alkohol? Og hvad er reglerne til de ølspil, der spilles på campingområdet?

I denne lydcollage fra Roskilde’19 kan du høre Laura fortælle om sine oplevelser med at være på festival uden at drikke alkohol, og du kan høre om ølspillene Slip’n slide, Øl i timen og Den lange, polske ølbong. Og så kan du høre om, hvorfor sodavanden Topform er det bedste at bunde i et ølspil, hvis du ikke drikker øl.

En podcast af Amalie Himmelstrup

På Roskilde – alene sammen

På en festival som Roskilde Festival er vi overordnet set konstant indblandet i socialt samvær. Til koncerten , i campen – selv toiletbesøg sker i samvær med en masse andre måske glade , trætte og trængende festivalgæster.
Midt i øllene og festen kan det være svært at fortælle , hvis man egentlig føler sig alene. Det kan være hvis man ikke lige har et tæt netværk af venner med sig, eller hvis man har brug for at trække sig og lade op – eller når man står omringet af andre der er fulde og glade mens man selv ikke helt er på samme stadie af fuldhed eller overskud.
Det at være alene eller føle sig alene har vi undersøgt med denne video.

Af Emilie Morgan Hemmingshøj & Randi Hagemann

Privilegiewalk – hvor let glider du igennem Roskilde Festival?

Søndag den 30. juni kl. 15-16 i Roskilde Festival Højskole området ved DUST X SPIRIT

Roskilde Festival er et frirum med plads til at skeje ud; et lille minisamfund, hvor ikke alt er som det plejer at være. The Orange Feeling spreder sig over campingområdet og rammer festivalsgæsterne med en hel enorm kraft: alle regler bliver sat ude af spil og gæsterne kan opleve en hel uge i frirummets tegn. Eller kan de? De seneste år er der blevet sat spørgsmåltegns ved selvsamme frirum – for er frirummet for alle? Eller er nogens frirum andres mangel på samme?

I Askovfonden satte vi på Roskilde Festival’s første hele opvarmningsdag fokus på frirum og privilegier. Her blev festivalsgæster udstyret med høretelefoner, hvori en række udsagn om privilegier blev læst op, som gæsternes skulle tage stilling. Alt efter festivalsgæstens svar på udsagnet, blev der taget et skridt frem eller tilbage. Vi undersøgte sammen med gæsterne frirum og privilegier og blev sammen klogere op hvordan vi, vores camps og Roskilde Festival kan blive bedre til tage og give rum til hinanden på festivalen.

KBH+PIGEKLUBBEN FEJRER EID

KBH+ fejrer Eid torsdag den 13. Juni

Pigeklubben har igen i år besluttet at der skal holdes  EID fest den 13. juni for interesserede fra  lokalområdet.

Ellie Jokar kommer og byder velkommen og der vil være aktiviteter for både børn og voksne.

Pigerne selv og Stine fra vores café vil tilberede og sælge traditionelle arabiske retter. Efter maden vil der være spil, banko og hygge.

Program //

17.00 Arrangementet starter med popcorn, ansigtsmaling og andre aktiviteter

18.00 Hvorfor fejres der Eid og bagefter serveres der mad til billige penge

19.30 Banko

20.00 Aftenens arrangement slutter

Vi glæder os til at tilbringe en spændende aften med alle deltagere.

Se mere på Facebook

Alt overskud går til Pigeklubbens studietur

UDEN ORD – et projekt om det nære møde

Afgangsprojekt af: Josefine Husted Meyer, Bjørg Line Rasmussen & Ida Selvejer Faaborg

Hvad sker der i et første møde, når man springer smalltalken over? 

En gruppe unge projektspirer afholdt i efteråret en projektproces, der interesserede sig for, hvordan nærhed skabes i mødet mellem mennesker. Ideen opstod med tanke om, hvad det talte ord kan og hvad det ikke kan. Den endelige afvikling af projektet blev inspireret og udviklet på baggrund af to prototyper. Prototyperne viste, at der skal være fokus på rammen for mødet, hvis interaktion skal finde sted Uden Ord. At sætte mennesker om et bord, men ikke give dem en retning eller et projekt at samarbejde om, resulterer ikke nødvendigvis i nogen form for interaktion, men derimod indadvendthed. Derfor dannede den endelige afvikling rammen om et fælles tredje, der skulle forene deltagerne og skabe interaktion. To fælles aktiviteter blev resultat heraf.

‘’Det var så perfekt! Kom lidt ind fra sidelinjen, men det at kunne blende ind og lære at kommunikere uden ord, var en unik og ekstraordinær oplevelse! Og maden var helt gourmet! Totally worth it! Håber på flere lignende events!’’ – Deltager Uden Ord

Uden Ord projektgruppen blev hurtigt enige om, at omgivelserne for afviklingen skulle være et rum, der var inspirerende for deltagerne. Derfor allierede de sig med Bioteket – et drivhus bag Osramhuset på Nørrebro. Eventet Uden Ord – En middag i Bioteket var sammensat af to workshops – den ene en byggeworkshop, hvor der blev lavet plantekasser i samarbejde med en tømrer og den anden en workshop, hvor deltagerne lavede en fælles middag i samarbejde med en kok. To timer kommunikerede og samarbejdes deltagerne – Uden Ord – kun til lyden fra hammere, knive der skar og ikke i det mindste gode toner fra Jens Lindahl, der var hyret til at spille på dagen. Middagen spiste deltagerne – Med Ord – efterfølgende. Denne del af aftenen dannede grundlag for refleksion, grin og ikke i det mindste snak om den fælles oplevelse deltagerne havde delt i de to timer Uden Ord.


Uden Ord Projektet var støttet af Snapslanten. Uden Ord – En middag i Bioteket begivenheden blev blev afholdt i forbindelse med 48Timer Festival på Nørrebro. Festivalen er støttet af Nørrebro Lokaludvalg, KFU og Tuborg Fonden og er et samarbejde mellem Blågården, Union, Osramhuset og Nørrebrohallen. Se mere på www.48timer.com. Derudover var begivenheden sponsoreret med øl fra Mikeller.

Sygt Romantisk holder samtaleaften for unge i kæresteforhold med psykisk sygdom

Afgangsprojekt af: Mille Høj Vittrup & Anna Kim Bentzen Wischmann

14/5 kl. 19-21 i Caféen KBH+ // gratis // tilmelding: sygtromantisk@gmail.com

På tirsdag d. 14. maj kl. 19-21 danner Caféen KBH+ rammen for en samtaleaften om psykisk sygdom i kæresteforhold arrangeret af Sygt Romantisk. Sygt Romantisk er et projekt startet af to studerende på Projektakademiet, som på egne kroppe har oplevet hvor svært og ensomt det kan være at leve i et kæresteforhold, hvor psykisk sygdom er en del af hverdagen.

“Vi repræsenterer to forskellige perspektiver som henholdsvis den med en sygdom og den pårørende, men vi har fundet et afgørende fællesskab i at kunne forstå og støtte hinanden i det virvar af kaos og kærlighed, der følger med en hverdag med psykisk sygdom”, siger Anna Kim og Mille, der står bag Sygt Romantisk.

De lægger vægt på, at kæresterelationen adskiller sig fra andre pårørende-relationer, fordi præmissen for et kæresteforhold er, at man rent faktisk kan gå fra hinanden, og at man samtidig ofte er hinanden nærmest, planlægger fremtiden sammen og skal have et intimt forhold til at fungere:

“Jeg har gået til pårørendeundervisning i psykiatrien, og det var rigtig givende at møde andre pårørende, men jeg kunne godt se, at det er nogle helt andre problematikker, som mødre, fædre og søskende står overfor end dem, jeg møder i min hverdag som kæreste”, siger Anna Kim.

Det er disse helt særlige problematikker, som kæresterelationen indebærer, som er i fokus til samtaleaftenen. Initiativtagerne har selv oplevet, hvordan det at dele historier med hinanden har skabt større refleksion og accept, og håber på at kunne give denne oplevelse videre til andre. Mille siger:

“Der er ikke nogen tvivl om, at det er svært at være kærester, når man dealer med psykisk sygdom, men det kan gøre det en lille smule mindre svært, hvis man ved, at man ikke er alene. Derfor holder vi den her samtaleaften, hvor alle er velkomne til at dele – eller bare lytte”.

Sygt Romantisk laver desuden en podcastserie under samme navn, som er tilgængelig fra næste uge.
Følg Sygt Romantisk på instagram: https://www.instagram.com/sygtromantisk/

Curarum på 48 timers festival – Samtaler om stort og småt i en campingvogn

Afgangsprojekt af: Kathrine Norsk, Anne-Marie Vang Poulsen & Amalie Himmelstrup

CURARUM er et projekt lavet af 3 elever fra Projektakademiets team 9. CURARUM inviterer
inden for til en snak om det I går og bekymrer jer om – stort som småt. Så går du også rundt med noget der skal ud, så kom forbi CURARUMs campingvogn ved Stefanskirken under dette års 48Timers Festival.


Vi tror på vigtigheden i, at få afløb for sine bekymringer inden de vokser sig større indeni. 30% af københavnerne* nævnte, at de inden for det sidste år har haft bekymringer og udfordringer i voksenlivet, som de ikke har talt med venner og familie om. – Citat CURARUM


Program for CURARUM på 48Timers Festival:

Fredag D. 26.04 // 16.00-21.00 // Kick Off

17.00-19.00 //Mute State & Asmus Christensen indvier CURARUM med live-improviserede ambiente lydlandskaber med referencer til jazz, meditative parafraser, minimal-beat og urban jungle stemning.

18.00 // Talk: “Synes du også det er svært at blive voksen?”

19.30 // Akustisk koncert

Lørdag D. 27.04 // 12-20 // Spoken Word

Vi byder på kaffe og snak hele dagen, og vores anonyme gæstebog er åben.

15-17 // Spoken word med drengene fra Forlaget Opblæst

Søndag D. 28.04 // 10-16 // Snak og skriveri

Temaet for dagen er “Hvad er det mest pinlige, du oplever ved at blive voksen?”, “Ringer du også stadigvæk til din mor som det første, når tingene brænder på?”. Vores anonyme gæstebog er åben for bidrag hele dagen, og vi byder på kaffe og snak i campingvognen.

// Campingvognen vil fortsat stå foran Stefanskirken i perioden efter 48Timers Festival til og med d. 16. maj. Mere info følger.

Følg med på facebook her og her

Hvis du gik glip af af CURARUM under 48Timers Festival – så kan du stadig nå at komme forbi da gruppen netop har offentliggjort at campingvognen bliver stående foran Stefans Kirken helt indtil d. 12 maj – se mere her


Dette event er en del af @48 TIMER FESTIVAL, og du kan se det fulde program i hovedbegivenheden @48Timer Festival 2019. Festivalen er støttet af Nørrebro Lokaludvalg, KFU og Tuborg Fonden og er et samarbejde mellem Blågården, Union, Osramhuset og Nørrebrohallen og Askovfonden, KBH+. Se mere på www.48timer.com

Fransk visit

KBH+ har i torsdags taget godt i mod fransk delegation der kommer fra ”French Institute for advanced studies in Social Protection”, http://www.iheps.com/ de ville gerne vide mere om hvordan KBH+ under AskovFonden arbejder med unge, og hvordan vi bruger kulturen som forandringsnøgle. Vi snakkede også om vores gode samarbejde med det lokale politi, og vores arbejde med KBH+Klubben. Vi viste delegationen rundt til vores gode naboer, og viste dem diversitet i de mange aktiviteter der foregår i området. Vi sluttede af med billede i solen, og takker for godt samarbejde med den franske ambassade om dette besøg.

KBH + welcomed the French delegation from the “French Institute for Advanced Studies in Social Protection“, http://www.iheps.com/, on Thursday.
They wanted to know more about our work with young people and how we use culture and community as a key to change and impact. We also talked about our good cooperation with the local police and our work with the KBH+Klubben.
We showed the delegation our neighbors and the diversity in the many activities that take place in this area. We ended up with a picture in the sun. Thanks for the good cooperation with the French Embassy on this visit.

Lær Karin at kende

Lær Askovfonden KBH+ at kende. I dag møder du Karin, som vi har haft glæden af at have som en del af KBH+ teamet siden september.

Hvad laver du i KBH+? 

Jeg er kommunikationspraktikant i WUK-teamet (workshop, uddannelse og kommunikation), hvor jeg arbejder sammen med Kimmie og Sine Laura. Her hjælper jeg med forskellige kommunikationsopgaver primært med fokus på KBH+s beskæftigelsesforløb (som anden aktør til jobcentret) og udviklingen af en ny kommunikationsstrategi.

Fortæl os om din rejse, der førte dig til KBH+?

Min rejse hertil går gennem en veninde, som både er nabo til KBH+ og en del af holdet bag Krea Café. Jeg drømte om at finde et praktiksted, hvor der var plads til mig, brug for mine kompetencer og en masse kultur. Hun satte mig derfor i kontakt med KBH+ og tak for det! Jeg kunne ikke have fundet et federe praktiksted.

Hvad er det bedste ved at arbejde i KBH+?

Det er: at kunne bidrage til og være en del af et unikt sted som KBH+, at arbejde sammen med en masse skønne og dygtige mennesker, og at hver dag komme i et hus med en behagelig energi og atmosfære, fuld af kreativitet, forskellighed, spændende events, engagement, fællesskab, oprigtig interesse i andre mennesker, rummelighed og en masse muligheder. Det, synes jeg, er motiverede og inspirerende.  

Hvad er din yndlingsmorgenmad?

Åh, jeg ELSKER morgenmad. Nogle af mine yndlingsting er rugbrød med smør og blødkogt æg, en nybagt bolle med ost, tykmælk med granola og honning, friskpresset appelsinjuice, kaffe med mælk og, i weekenden, en pain au chocolat eller en kanelsnurre. Lige for tiden består min hverdagsmorgenmad af en grøn smoothie og en rugbrød med ost.

Hvis du var strandet på en øde ø, hvilke 3 ting ville du have med? hvorfor?

1) Musik. Fordi musik hjælper på selv det dårligste humør, og chancen, for at en indoor kind of girl som mig – trods palmer, strand og havudsigt – ville være en anelse mopset over øde ø-situationen, er ret stor. 2) Myggespray. Fordi myg elsker mig utroligt meget højere end jeg elsker dem. 3) ”Bear” Grylls! Fordi hallo, han overlevede i ”Ultimate Survival”. Hver gang.

Yndlingsfilm?

Egentlig kan jeg bedst lige at gå i biografen og se film… og spise en masse bland selv slik til. Hjemme ender jeg oftest med at se en serie eller dokumentar. Af klassikere kan jeg dog altid se feel good movies som Dirty Dancing, Titanic, Grease, Forest Gump, Moulin Rouge og Pulp Fiction (måske den er knap så meget i feel good kategorien?). Alle med ret skønne soundtracks. ”Midnight in Paris” af Woody Allen er også sådan en fin lille film, hvor man kan drømme sig ned til Paris’ smukke gader, og så er jeg vild med den franske lyd i soundtracket. Perfekt til en søndag eftermiddag. Derudover kan jeg anbefale musikdokumentaren Muscle Shoals om Muscle Shoals Sound Studio i Alabama. De næste to film, jeg gerne vil se, er oscarvinderen ”Green Book” og dokumentaren ”Silvana” om den svensk-syriske rapper Silvana Imam, der skal åbne Orange Scene på Roskilde Festival.

Yndlingsbog?

Altså, jeg kan rigtig godt lide at læse. Jeg gør det bare alt for lidt. Falder i Instagram i stedet og kigger boligindretning. Men to bøger, som jeg aldrig bliver træt af, er ”Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved” af Werner Holzwarth – griner hver gang, jeg støder på den i lægens venteværelse – og ”Grapefruit” af Yoko Ono – hendes finurlige konceptkunst rammer mig lige i både hjerte og smilebånd. Af ”rigtige” bøger har jeg senest læst Stillidsen af Donna Tartt. Jeg har i et godt stykke tid kæmpet med Paul Austers ”4321”. Og så overvejer jeg at give mig i kast med japanske Haruki Murakamis ”1Q84”.

Det bedste du ved at bruge weekenden på?

For mig har en god weekend ingen planer, men fyldes stille og roligt op af rare ting. Fx en øl i solen med gode venner fredag eftermiddag efterfulgt af mad, hygge og masser af grin. Lørdag og søndag skal gerne være en blanding af langsomme morgener (med lækker morgenmad!), gåture med mand og hunden, Flemming, tid til spinning eller yoga, praktiske gøremål (som er lidt sure, men som gør en SÅ glad, når det er overstået), kaffedate med veninder og en tur til koncert, på kunstudstilling eller ud at spise et nyt sted. Ellers er en tur i sommerhus også en perfekt weekend. Der kommer jeg helt ned i gear. Vi sover længe, går ture i skov og ved strand, læser bøger foran brændeovnen om vinteren (et af de steder, jeg rent faktisk får åbnet en bog) og nyder solen og griller i haven om sommeren.