KBH+ Pigeklubben

KBH+ Pigeklubben

Fra januar 2019 har vi kunnet byde piger i alderen 14 til 17 (23) år velkommen indenfor i ”Pigeklubben KBH+”, et anderledes, kreativt og engagerende klubtilbud på Nørrebro. Pigeklubben KBH+ er det nyeste skud på stammen af spændende tiltag i KBH+. Klubben er startet op i januar 2019 som et tilbud til unge piger mellem 14 og 17 (23) år fra Nørrebro, og den daglige pædagogisk leder er Pernille-Lykke Schwarz (som du kan møde her).

Et klubtilbud der skiller sig ud

Pigeklubben KBH+ er anderledes end andre klubtilbud på Nørrebro, fordi pigerne indgår i et aktivitetshus rettet mod unge fra hele København i alderen 14 til 30 år. De har deres eget fysiske lokale med hygge- og kreaområde, men derudover foregår klubbens aktiviteter i husets øvrige lokaler (teatersal, træningssal, café/køkken, musikstudie, krearum, maleratelier m.m.) og ofte sammen med andre unge brugere.

Der arbejdes med kultur og kreative processer som forandringsnøgle for identitetsopbyggelse og aktiv deltagelse, og pigeklubbens værdier er konstrueret således, at pigerne skal motiveres til at tage ejerskab for eget liv. Det socialpædagogiske tiltag bygger derfor bl.a. på frivillighed som metode for at skabe gode og udviklende relationer.

”I KBH+ ønsker vi at vise vejen til det gode ungdomsliv og gennemgående for pigeklubbens aktiviteter er et fokus på konstruktive fællesskaber, kompetenceudvikling og medejerskab. Vi tilbyder aktiviteter og en fælleskabsplatform, der vil have stor betydning for pigernes fællesskabsfølelse, deres daglige livsførelse og sociale selvforståelse samt integration og socialiseringsproces. Aktiviteterne kan have betydning for pigernes konstruktive udvikling og være med til at mindske marginalisering i samfundet på længere sigt,” fortæller Pernille-Lykke Schwarz.

 

Mad, kreativitet og bevægelse

Pigeklubbens aktiviteter tager udgangspunkt i ugentlige tilbud med fokus på madlavning/fællesspisning, kreativitet (kunstundervisning, foto, teaterkursus, musikskabelse, tekstskrivningskursus, pige-rapskole, malekursus, skønhedssalon mv.) og bevægelse (i træningslokale, dans, svømmehal, rulleskøjter, yoga mv.). Derudover arbejdes der med månedlige oplevelsesture ud af huset såsom teater- og museumsbesøg, og der bliver også brugt tid på hjælp til jobsøgning og ansøgninger til uddannelse/praktik samt en til en-samtaler. Samtlige aktiviteter byder på rig mulighed for at pigerne selv kan være med til at påvirke indhold og form.

 

Rollemodeller, events og projekter

Pigeklubben vil gennem året få besøg af stærke, kvindelige rollemodeller, som har gjort sig bemærket i det kulturelle eller politiske liv. Den første er Ellie Joker, som fra den 2. april vil deltage i pigeklubben fem tirsdage og være sammen med pigerne og arbejde med storytelling ud fra temaet ”identitet”.

Derudover vil pigerne også få mulighed for at deltage i større kunst- og eventudviklingsprojekter. Det første af disse er ”Drømme for Nørrebro 2019”, som er et kunstprojekt med fokus på kulturel selvforståelse som borger på Nørrebro og i verden. Pigerne skal dagligt navigere mellem forskellige selvbilleder i skole, i hjemmet og i fritidstilbud. Målet er at støtte dem i, at det er en positiv ressource at være flerkulturel, og ikke en negativ forhindring, og at gøre pigerne bevidste om deres egen stemme i en kompliceret hverdag.

 

Forældresamarbejde

Åbenhed og tydelighed kommunikation med pigernes forældre prioriteres højt, og de inviteres derfor løbende til arrangementer i pigeklubben. På den måde kan pigerne have klubben som deres frirum samtidig med, at forældrene føler sig trygge, når pigerne er i KBH+ og deltager i klubbens aktiviteter.

 

Fakta om Pigeklubben KBH+

Hvor: Emblasgade 175, 1. sal

Hvem: Piger i alderen 14-17 (23) år fra Nørrebro

Hvornår:

Mandag 12-18: Åben rådgivning, her kan du få vejledning til skole, uddannelse og job , samt brobygning og andre relevante tilbud. Husk at booke tid hos Pernille. 

Tirsdag-torsdag: 15-21

Fredag: 16-21

Hvad: Et anderledes, kreativt og engagerende klubtilbud på Nørrebro

 

Vores tilsynsrapport kan læses her