Smagen af Tingbjerg // En sanselig fotoudstilling om fællesskaber og madkultur i Tingbjerg Bibliotek & Kulturhus

Af: Anne-Marie Vang, Benjamin Sebastian Wiese, Kathrine Norsk, Mille Høj Vittrup & Priscilla Hortense

Portræt af Sheikh Saleem med tegning af hans yndlingsret Keema

Torsdag d. 6/12 kl. 17-19 dannede det nye bibliotek & kulturhus i Tingbjerg rammerne for åbningen af en sanselig fotoudstilling om madkultur.

Mange har måske hørt om Tingbjerg gennem medierne. Der er desværre blevet skabt et syn på bydelen, som er svær at ryste af sig. Men dette mediebillede hænger ikke sammen med, hvordan beboerne i området har det med at bo her.

Det blev hurtigt tydeligt for os, at Tingbjerg er meget mere end hvad medierne fortæller. Det er nemlig en bydel hvor man bliver budt velkommen med åbne arme. Her eksisterer adskillige fællesskaber på kryds og tværs i bydelen, og især de stærke madfællesskaber, med deres høje deltagerantal, har en stor plads i beboernes hjerter.

”Når man mødes over et måltid mad, er det som om at samtalen med andre mennesker bliver endnu mere let og interessant..” fortæller Sheik Saleem. Han er medlem af Madklub for mænd – og en af dem, der velvilligt stillede op foran kameraet. ”Portrætterne er ret interessante, for det er ikke det typiske billede, man kan opleve på en udstilling.”

Vi har alle mad til fælles, om vi bor i New York, Berlin eller Tingbjerg og netop dette fælles sprog skabte rammerne for projektet Smagen af Tingbjerg. Udstillingen er en hyldest af de madfællesskaber, som beboerne aktivt deltager i, og ser som en stor del af Tingbjerg. Vi har gennem sanser, fotografi, tegning, lyd og selvfølgelig mad været med til at skabe positive dialoger på tværs af beboerne, og det er vi ekstremt stolte af.

 

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Tingbjerg Forum, Kbh+ Projektakademiet og 19 Tingbjerg beboere, som har åbnet deres madglade hjerter mod kameraet. Arrangementet er støttet af Tingbjerg-Husum Partnerskab.

Du kan opleve portrætterne frem til 1. Februar 2019
Læs mere her

Fotograf Anne-Marie Vang

Tegning Kathrine Norsk