Sygt Romantisk holder samtaleaften for unge i kæresteforhold med psykisk sygdom

Afgangsprojekt af: Mille Høj Vittrup & Anna Kim Bentzen Wischmann

14/5 kl. 19-21 i Caféen KBH+ // gratis // tilmelding: sygtromantisk@gmail.com

På tirsdag d. 14. maj kl. 19-21 danner Caféen KBH+ rammen for en samtaleaften om psykisk sygdom i kæresteforhold arrangeret af Sygt Romantisk. Sygt Romantisk er et projekt startet af to studerende på Projektakademiet, som på egne kroppe har oplevet hvor svært og ensomt det kan være at leve i et kæresteforhold, hvor psykisk sygdom er en del af hverdagen.

“Vi repræsenterer to forskellige perspektiver som henholdsvis den med en sygdom og den pårørende, men vi har fundet et afgørende fællesskab i at kunne forstå og støtte hinanden i det virvar af kaos og kærlighed, der følger med en hverdag med psykisk sygdom”, siger Anna Kim og Mille, der står bag Sygt Romantisk.

De lægger vægt på, at kæresterelationen adskiller sig fra andre pårørende-relationer, fordi præmissen for et kæresteforhold er, at man rent faktisk kan gå fra hinanden, og at man samtidig ofte er hinanden nærmest, planlægger fremtiden sammen og skal have et intimt forhold til at fungere:

“Jeg har gået til pårørendeundervisning i psykiatrien, og det var rigtig givende at møde andre pårørende, men jeg kunne godt se, at det er nogle helt andre problematikker, som mødre, fædre og søskende står overfor end dem, jeg møder i min hverdag som kæreste”, siger Anna Kim.

Det er disse helt særlige problematikker, som kæresterelationen indebærer, som er i fokus til samtaleaftenen. Initiativtagerne har selv oplevet, hvordan det at dele historier med hinanden har skabt større refleksion og accept, og håber på at kunne give denne oplevelse videre til andre. Mille siger:

“Der er ikke nogen tvivl om, at det er svært at være kærester, når man dealer med psykisk sygdom, men det kan gøre det en lille smule mindre svært, hvis man ved, at man ikke er alene. Derfor holder vi den her samtaleaften, hvor alle er velkomne til at dele – eller bare lytte”.

Sygt Romantisk laver desuden en podcastserie under samme navn, som er tilgængelig fra næste uge.
Følg Sygt Romantisk på instagram: https://www.instagram.com/sygtromantisk/