UNDER SAMME SOL // Fællesskab, identitet og sameksistens

Unge, modige stemmer fortæller personlige fortællinger om fællesskab, identitet og sameksistens – kom og lyt med, når vi d. 28. november viser lydinstallationen UNDER SAMME SOL i Café Embla.

Af: Johanne Østergaard, Bjørg Rasmussen, Cecilie Egeholt, Manila Ghafuri & Anna Kim Wischmann

 

Mytologier har gennem årtusinder tilbedt solens guder og gudinder og fortalt historier om solens rejse over himlen. Myten om Solvognen har været udgangspunkt for projektet UNDER SAMME SOL. Historien om hesten der trækker solen efter sig over himlen om dagen og gennem underverden om natten. Solen der skaber lys og liv, men som samtidig hver nat må møde forhindringer i underverdenens kaos, for at kunne skinne igen om morgenen. Ligesom at Solvognen rejser over verden med lys, vil vi belyse unges fortolkninger af sameksistens, fællesskab og identitet, og heri skabe et rum for refleksion.

 

Vi ser en værdi i et mangfoldigt fællesskab, hvor der er plads til forskelligheder. Et fællesskab, hvor unge får mulighed for at dele sin historie og inspirere andre. Vi tror på, at personlige fortællinger kan nedbryde fordomme og bringe mennesker tættere sammen.

Derfor har vi skabt en lytteoplevelse, hvor vi minder hinanden om, at ligegyldigt hvor forskellige vi er, og hvor vi befinder os i verden, er vi alle UNDER SAMME SOL.

 

Vi har arbejdet med unge, modige historiefortællere i alderen 16 til 24 år. De har skrevet og fortalt historier om identitet, fællesskaber og fremmedhed ud fra refleksioner over de mytiske fortællinger og solen som sociokulturelt fænomen. Hver historie, digt og refleksion er blevet til et unikt lydværk med musik af en ung musiker, Jonas Wetterslev.

 

UNDER SAMME SOL afvikles onsdag d. 28. november på Emblasgade 175, 2100 København. Der vil være tre visninger à 35 min: kl. 18, 19 og 20. Arrangementet er gratis, da vi ønsker at alle skal kunne deltage, man behøver blot at booke en billet ved at følge linket her: https://goo.gl/forms/eN3rM0Y9BY6LVc7z2).

Café Embla serverer kaffe, the og kage – og fra kl. 18.30 er der varm hokkaidosuppe på menuen.