#uperfektjul

“Tegn hvad du ønsker dig til jul som ikke kan pakkes ind og lægges under træet”- Amalie

Amalie Himmelstrup fra Projektakadmemiets nuværende team 9, har lavet en anderledes julekalender i år:
Nemlig en Mini-portrætserie ♡ om juleminder og juleønsketegninger fra 24 danskere (7-84år) med noget på hjerte ♡

Hver dag åbnes en ny låge, med en ny fortælling og tegning du kan følge med på #uperfektjul

Bland andet kan du møde Asta, 7 år:

Asta savner sin far, der har boet og arbejdet i England siden sidste jul. “Min far har været hjemme mange weekender bortset fra nogle dumme weekender, men nu kommer han hjem til mig i hele juleferien. Det er mange dage, og det bliver rigtig dejligt”, fortæller Asta begejstret. Udover at se sin far glæder Asta sig til at åbne gaver, lege pakkeleg og spise risalamande, men der er noget, der undrer hende. “Ved du hvad? Hvert år er det mig, der får mandlen. Det undrer mig, men det må være magi”, konstaterer Asta, inden hun tegner videre på sit juleønske.

Asta går i 1. klasse. Og så går hun til basket, svømning, karate, kor og ukulele. Hun elsker at spille “Don’t worddi, be happy” på sin ukulele. Hun ved ikke helt, hvad den handler om, men hun vil også gerne lære at spille den på sin blokfløjte snart.

Når Asta kommer hjem fra skole eller en af sine mange fritidsaktiviteter, så leger hun med sin kanin, som hun har døbt Fluffy. “Det er mig, der har bestemt, hvad den skal hedde. Jeg troede, at det betød dejlig, men så fik jeg at vide, at det betyder blød. Det er okay, for den er jo både blød og dejlig”, forklarer Asta.
Hun har tegnet et juleønske om, at det vil komme til at regne med både sne og gulerødder til jul. “Så bliver alle glade. Jeg elsker sne, og gulerødder er jo som slik for kaniner”, fortæller Asta, der dog selv foretrækker rigtig slik. “Mit yndlingsslik er popcorn-chokoladepinde og det slik, som jeg vandt til klippe-klistre dag i skolen igår. Vi lavede en psyko lang guirlande, der gik hele vejen fra 3. sal og ned ad alle trapperne til kælderen”.