KBH+ Workshops

Gratis workshops

I KBH+ kan tilmelde dig vores gratis workshops. Alle er velkomne tilmelding er forskellig for de enkelte workshops. Se datoer m.m i vores kalender.

RUM

RUM

RUM står for rumlighed, udfoldelse og medskabelse, og tilsammen skaber det et rum for improteater/ teatersport, hvor alle dem der har lyst til leg og kreativitet er velkomne! Teatersport er en form for teater, hvor man improviserer i en række lege, der indeholder forskellige benspænd. Er man ikke kendt med teatersport kan man læse to eksempler nederst på siden. Tanken bag RUM er baseret på en foreningsvibe, hvor alle der har lyst, kan være medskabere. Der vil være en til to tovholdere pr. gang, som har planlagt opvarmning og øvelser. Det kræver hverken, at man har kendskab til dét at spille teater eller til teatersport for at være med, og det er altid frivilligt, om man går på gulvet.
På holdet ønsker vi at skabe et rum, hvor det er rart at give slip, være til stede og ikke føle en behov for at præstere. Man behøver altså ikke være bange for ikke at være sjov eller kreativ, og man behøver ikke ’spille en rolle’, når man er på gulvet, så længe man bliver i øvelsen. Alt, deltagelsen kræver, er, at man har lyst til at indgå i et fællesskab, hvor man prøver at give slip, følge ens intuitioner og lege med. RUM foregår hver mandag kl. 18.30-20.30. Så kom til improteater/ teatersport i en af KBH+ dejlige lokaler (body and soul-lokalet) og se om det er noget for dig! Vi vil gerne se de samme ansigter igen og igen, så vi sammen kan få skabt et rum vi alle har lyst til at være i. Vi vil gerne have tilmeldinger før man ankommer, så send en mail til kirstinedh@hotmail.com, hvis du er interesseret i at være med. Vi ses!
To eksempler på teatersportsøvelser:
Fødselsdag: Man er fire på gulvet, som skal spille en fødselsdagsfest. En er fødselar, og de tre er gæster. Inden øvelsen går i gang, skal alle bestemme deres følelser for de andre i øvelsen. Det er bestemt på forhånd, at der er én, man synes lugter, én man er forelsket i, og én man hader. Festen forløber som en ganske normal fødselsdag. Gæsterne ankommer andre én efter én, fødselaren får gaver, de spiser kage, og hvad der nu høre til. Benspændet er, at hele scenen spilles ud fra de følelser, man har bestemt at have for de andre, og til slut gætter publikum, hvem der havde hvilke følelser for hinanden.
Frys: Man er tre på gulvet. En fra publikum (som i vores tilfælde er dem af os, der ikke er på gulv) giver personerne på gulvet et sted: eks. fødegangen. Dem på gulvet begynder nu at spille indtil tovholderen siger frys. Nu skal en fra publikum gå op at bytte plads med en af dem på gulvet, og spille videre fra samme stilling personerne står i frys i. Personen der går op, starter den nye scene, som nu er et andet sted og i en anden situation. Sådan fortsætter den i nogle runder.
xcccccccccccccccccc

KUNSTWORKSHOP

Hvad enten du aldrig har prøvet det før, har tegnet en del eller bare godt kan lide at male, har du nu mulighed for at komme i gang.

I workshoppen får du kendskab til de grundlæggende teknikker i maleri og materialevalg. Du vælger helt selv, hvad du arbejder med. Du bliver støttet i at fremme præcis det udtryk, som du ønsker i dit billede. Workshoppen giver også mulighed for at blive inspireret af de andre deltagere, samtidig med at du får ro og rum til at arbejde og fordybe dig i dit billede.

Kunstworkshoppen giver dig et indblik i den kreative branche og hvis du har lyst, får du mulighed for at udstille dine billeder.

Det kræver ingen specifikke forudsætninger eller talenter at deltage – du skal blot have lyst til at være med.

Kom forbi hver torsdag mellem 11.00-13.00.

folkekøkken

FOLKEKØKKEN

Hver tirsdag kl. 16.00 i ulige uger er det muligt at komme og være med til at lave folkekøkken i café Embla. Her kan du både møde en masse søde og engagerede mennesker, samt få gratis mad som tak for hjælpen!

Menuen vil skifte for hver gang alt efter sæson og forskellige temaer.

Fællesnævneren for menuen vil dog altid være fokus på kvalitet, sæson og økologi, samt at der altid er muligheder for vegetarer.

Har du lyst til at engagere dig i Folkekøkkenet og lære om råvarer, ernæring og planlægning af menu? Så smid en mail efter os på Stine.Spoerring@askovfonden.dk.

Tidligere workshops

Tidligere workshops kan åbnes igen, såfremt der er efterspørgsel nok. Skriv til Sine på mail sine.johnsen@askovfonden.dk, hvis du har interesse i nogen af nedenstående workshops.

Hoveddør

DESIGNING YOUR LIFE

Designing Your Life Brobygning har til formål, at støtte dig i at skabe et samlet og realistisk overblik over, hvilken retning du skal arbejde hen imod fagligt og personligt. Det er en mulighed for at få støtte til at sætte fokus på dig selv, din faglige og personlige udvikling i en guidet ramme.

Sådan gør vi: Du er selv styrmand på din proces, som bliver guidet af et spørgsmål, som du formulerer i samarbejde med proceslederen. Det kunne for eksempel være, hvad skal jeg arbejde med? Hvordan får jeg en hverdag, hvor jeg har det godt? Eller hvor er jeg om to år?

Vi arbejder vi med et mix af designtænkning og talentudviklingsmetoder. Forløbet er bygget op af en blanding af individuel refleksion, en til en sparring og gruppeøvelser. Første del vil blandt andet indeholde forskellige kreative øvelser, som kan sætte gang i din sociale fantasi og hjælpe dig til at ’ryste posen’ i forhold til, hvilken retning du skal tage den næste tid. Anden del af forløbet fokuserer på at snævre ind og undersøge, hvordan det kan se ud i praksis og vælge en vej for den næste tid.

Det lærer du: Du får større overblik over og bliver mere afklaret i forhold til dine egne styrker, udfordringer og interesser, og hvordan det kan guide dine livsvalg.

Du styrker din evne til at præsentere dig selv, hvad du kan og vil.

Det har du med derfra: Ud fra dit arbejdsspørgsmål, kommer du igennem forløbet til at udarbejde en til tre planer for dine næste skridt.

Processed with VSCO with f2 preset

LAV DIT EGET ONLINE CV

På workshoppen kan du lære basis tilgang til WordPress (hjemmesideprogram). Du lærer at præsentere dit CV på en lækker måde, så det ser godt og præsentabelt ud.

Everydayproject

EVERYDAY PROJECT

Everyday project er et gratis 3 ugers kursus. Det foregår to gange om ugen mandage og onsdage kl. 17.30 – 20.30

CPH:DOX har taget initiativ til Everyday som en reaktion på at for få og for dårlige personlige historier får lov at dominere mediebilledet i dag. Med udgangspunkt i tilgængelig teknologi (smartphones og tablets) og læringsforløb (online og offline) skaber CPH:DOX nu en ny online platform til deling af videofortællinger, der skal give plads til personlige holdninger og drømme og skabe rum for fremtidens meningsdannere og dokumentarister.

Mange unge er i risiko for at blive stereotypificeret, hvis ikke ligefrem stigmatiseret i medierne, og CPH:DOX og KBH+ er derfor gået sammen om et læringsforløb, der gennem Everyday­projektet skal opkvalificere, motivere og inspirere en række unge fra Nørrebro til at finde, fortælle og formidle deres egne historier gennem videomediet og ved hjælp af deres egne idéer og deres kreativitet.

Workshopforløbet er tredelt, så deltagerne arbejder med først at finde deres egen historie, dernæst at fortælle den videoteknisk og endelig at formidle den, dvs. overveje hvordan fortællingen kan sættes i spil, når videoen er færdig Hver workshopgang fokuserer på sit særlige perspektiv ved produktionen af en videofortælling. Dermed får workshopdeltagerne tid til hver gang at dykke ned i de processer, det kræver at gå fra idé til produktion ­ og til samfundsstemme. De tre workshopgange skal munde ud i en færdigarbejdet videofortælling fra hver workshopdeltager, som kan uploades på

Everyday­platformen, og som deltagerne fremadrettet kan bruge aktivt som billedside til deres personlige fortællinger.

Derudover leder workshopforløbet op til Roskilde Festival og Folkemødet, hvor deltagerne og deres videofortællinger skal bidrage og give anledning til yderligere diskussion om og fokus på unges ‘tilbagekobling’ til den politiske proces og demokratiske debat i Danmark. I det hele taget er det ambitionen, at forløbet skal være en sjov og lærerig oplevelse, der giver deltagerne mulighed for at overveje deres egen hverdag og kritisk reflektere over, hvordan medierne fremstiller unge som dem selv.

En færdig videofortælling per deltager skal ligge klar, når workshopforløbet er slut. Produktet behøver hverken være perfekt, men vi vil gerne prioritere at nå i mål med første video, så workshoppen afstedkommer en proces, der kan oversættes og læres af, hvis de unge får lyst til at arbejde videre med deres fortællinger.

14303712_10154298557737631_905560943_o

WILLYS FOLKEKØKKEN

Bliv klogere på madspild, henkogninger, syltninger, stegeskorper, grøntsager, farver, olier, temperaturer, mad til mange, mad til få, overblik, timing, hakke, snitte, braisere, temperere, urter, skoven, stranden, marken, nutella, skumfiduser & livet.

Først laver vi mad sammen, derefter spiser vi maden vi har lavet sammen med de andre unge i huset.

IMG_5379

KREAVÆRKSTED

Kom og vær med i vores kreaværksted i KBH+. Her kan du lave kreative projekter – små eller store, du bestemmer selv. Har du lyst til at customize dit tøj, lave en drømmefanger, sy puder til lænestolen eller klippe i papir? Eller har du altid godt kunne tænke dig at lære at strikke?

Her møder du andre unge i et hyggeligt, kreativt fælleskab. Du skal være parat til at møde andre unge, og vi lægger op til at man hjælper hinanden i værkstedet. Du behøver ikke være vildt dygtig for at være med – du skal bare have lyst.

Kraværkstedet var hver torsdag kl. 10.00-12.00 – hvis workshoppen åbnes igen er der mulighed for andre dage/tidspunkter.

IMG_2718

LIVE I LYDSTUDIET

Vil du gerne indspille din egen musik? Lær at bruge Ableton Live, så du selv kan indspille og mixe. Hvad end du er helt ny eller kender lidt til Ableton Live, så kan du sagtens være med. Du bruger dine egne sange og musikmateriale som udgangspunkt til at lære Ableton Live og KBH+s studie at kende. Målet er at du selv kan indspille din egen og dine venners musik.

Lasse Munk fra den elektroniske musikskole Rumkraft underviser i studieteknik og controller. Sammen omskaber I jeres materiale og prøver forskellige vinkler på samme sang.

Workshoppen varer omkring 3 timer på gang.

Vil du være med?